• 21 oktober 2021

Ron startte de opleiding GRMC bij Avans+ in het voorjaar van 2021. Vanwege het coronavirus moest de leergang volledig digitaal worden verzorgd. Ron heeft als preventieadviseur wagenparken een passie voor mobiliteit en dan met name voor grote wagenparken. Hij is al 27 jaar actief in het verzekeringsvak, eerst als schade-expert en risicodeskundige en de laatste 12 jaar als preventieadviseur wagenparken. Hoe mooi kan het zijn dat je van je passie je vak maakt. In het beheersen van wagenparkrisico is nog een hoop te winnen. Zelf  probeert Ron zich zo comfortabel mogelijk door het verkeer heen te begeven zonder het nemen van onnodige risico`s.

De rapportage die Ron in het kader van de Avans+ opleiding maakte was voor een hele grote transporteur, zij hadden dringend behoefte aan preventieadvies en schadelast beheersing. De schades waren van een dusdanige frequentie en omvang, dat de verzekerbaarheid voor de cliënt onder druk kwam te staan. Tijd voor Ron om in actie te komen. Met een compleet risico en mobiliteitsadvies wordt nu hard gewerkt om de schadelast terug te dringen. De eerste resultaten zijn al zichtbaar. 

Op het gebied van preventie in de mobiliteit is nog een hoop te winnen. De rapportage die Ron voor zijn opdrachtgever had gemaakt was van een bijzonder hoog niveau. Dit resulteerde in een beoordeling met het cijfer 9. Een resultaat waar Ron terecht trots op mag zijn. 

De aanpak van Ron leidt direct tot een compleet plan van aanpak waarmee opdrachtgever concreet aan de slag kan. Geeft hij opvolging aan de adviezen, dan blijven de resultaten niet uit. Dat maakt dat deze advisering voor het risicomanagement vak zo ontzettend waardevol is.  

Wil je meer weten over Personal & Corporate finance? Lees onze blogs.

 

Herman Derks en Ron Christiaanse