Lees hoe Dwight Snell de postbacheloropleiding AA oriëntatie MKB heeft ervaren:

“Na mijn hbo-opleiding Accountancy bij Avans Hogeschool ben ik aan de slag gegaan bij Van Oers Accountancy en Advies in Breda. Voor het theoretische deel van de opleiding heb ik gekozen voor Avans+. Ik had al goede ervaringen met de hogeschool, het is dichtbij én mijn werkgever heeft ook nauwe banden met Avans+ voor deze opleiding. Dan is de keuze snel gemaakt.

Praktijkgericht

De postbacheloropleiding AA nieuwe stijl is me goed bevallen. Die sluit beter aan op de praktijk en de vakken zijn beter verdeeld over de 2 jaar die de opleiding duurt. Daardoor is de studiebelasting niet te hoog. Ik merkte wel dat de nieuwe opzet even wennen was voor de docenten. Gelukkig was vakinhoudelijk alles duidelijk.

We werkten regelmatig met groepen van 5 deelnemers aan projecten. Daarbij hebben we veel van elkaar opgestoken. Ook de begeleiding en de feedback van de docenten is me goed bevallen. Zij komen over het algemeen uit het bedrijfsleven en hebben veel praktijkervaring en knowhow, die ze graag met ons delen.

Verder vond ik de flexibiliteit van Avans+ een pluspunt. Ik had de pech dat ik tijdens de opleiding mijn arm brak. Avans+ denkt in zo’n geval echt met je mee om de opleiding zo soepel mogelijk af te ronden. In overleg met de opleidingsmanager heb ik een aangepast lesprogramma afgesproken. Als ik mijn arm niet had gebroken, was ik trouwens zeker op tijd klaar geweest. Door goede afspraken op mijn werk kon ik de opleidingsdagen gebruiken voor de lessen en voor zelfstudie, waardoor het allemaal goed te doen was.

Volgende stap

Mijn volgende stap is de praktijkopleiding, waarna ik echt aan de slag kan als accountant. Daarna wil ik nog verder groeien binnen het vak. Het lijkt me leuk om daarna ook zelf mijn kennis te delen. Wie weet zoekt Avans+ tegen die tijd nog wel nieuwe docenten?”