Lees hoe Gerard Belt de opleiding IT auditing heeft ervaren:

De afgelopen jaren is mijn werk als auditor bij het ministerie van Economische Zaken langzaam maar zeker verschoven. Waar vroeger de nadruk lag op financial auditing, zijn we nu vooral bezig met operational en IT auditing. Dit vraagt om meer inzicht in de techniek en het auditproces. Mijn collega’s en ik maken de bedrijfsprocessen binnen het ministerie beter door de juiste vragen te stellen en collega’s daarmee inzicht te geven. En zo’n investering loont!

Veel uitwisseling levert waardevolle inzichten op

Om deze verschuiving goed te kunnen volgen, ben ik op zoek gegaan naar een opleiding. Zo kwam ik terecht bij de opleiding IT auditing van Avans+. Hun aanpak spreekt me aan: we hebben één vaste docent, wat zorgt voor rust en een optimale interactie. Verder is er veel uitwisseling met de andere deelnemers. Dat levert waardevolle inzichten op.

Een win-win-situatie voor iedereen

Tijdens deze opleiding voerde ik een onderzoeksopdracht uit op de werkvloer. Ik heb daarvoor de nieuw ontwikkelde applicatie RijksZaak Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onderzocht. Daarbij was de vraag vooral of de maatregelen rondom interne controle en informatiebeveiliging van voldoende niveau waren. Daarnaast heb ik tijdens deze opleiding veel nuttige informatie en naslagwerken meegekregen, die ik nu en in de toekomst zeker kan gebruiken in mijn werk. Mijn achtergrond is nu breder en dat maakt mij tot een betere gesprekspartner voor mijn collega’s.

De combinatie met werk en privé was goed te doen

Deze opleiding is intensief, maar goed te combineren met mijn werk en privéleven. Ik zou deze opleiding zeker aanraden en ik ben niet de enige; meerdere deelnemers zijn de opleiding gaan volgen op aanraden van anderen. Van leren word je gretig en ik overweeg dan ook serieus om me aan te melden voor een vervolgopleiding bij Avans+. Zo kan ik mijn gezichtsveld nog verder verbreden.