Lees hoe Jacques Boerakker de opleiding Assistent Controller heeft ervaren:

"Met 30 jaar werkervaring op zak en de motivatie om continu in ontwikkeling te blijven leek het mij weer eens een goed moment voor een update binnen mijn vakgebied. Daarnaast heb ik nooit een officieel diploma gehaald. Dit was ook een wens van mij, vandaar dat ik me ben gaan oriënteren en uiteindelijk heb gekozen voor een opleiding bij Avans+. 

Een rapportage moet geen raadsel zijn

Door deze opleiding heb ik geleerd hoe belangrijk het is heldere taal te spreken tegen mensen die geen financiële en/of administratieve achtergrond hebben. Rapportages moeten voor hen geen groot raadsel zijn, ze moeten leesbaar en begrijpelijk zijn. Als controller is het een uitdaging niet gezien te worden als de boeman. Het is de kunst zichtbaar te maken hoe belangrijk een administratieve afdeling en interne controle binnen een organisatie juist zijn.

Van tegen- naar voorstander

Opvallend is dat ik voor aanvang van de opleiding het nut van een Shared Service Center (SSC) binnen een organisatie niet echt zag. Uiteindelijk heb ik een paper geschreven over een SSC en nadat ik me verdiept heb in de processen en de kostenvermindering ben ik een groot voorstander geworden.

Branche overschrijdend

Ik vond de docenten van de opleiding Assistent controller allen zeer positief en kundig. Ze gebruikten veel voorbeelden uit de praktijk waardoor theorie tot leven kwam. Ook leuk is dat je van de andere deelnemers iets kunt leren. We werkten allemaal in een andere branche, je steekt daardoor erg veel van elkaar op."