Lees hoe Jens Nouwen de opleiding Accountant Administratieconsulant heeft ervaren:

“Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie op Hogeschool InHolland te Rotterdam ben ik in het derde jaar stage gaan lopen bij MIJN Accountantskantoor omdat ik “in de keuken” van meerdere ondernemingen wilde kijken. Het werken bij MIJN Accountantskantoor is mij erg goed bevallen en gelukkig was dat wederzijds. Met name het werk omtrent jaarrekeningen ligt mij goed. Om mijzelf als accountant te ontwikkelen tot adviseur binnen het MKB heb ik gekozen voor een studie om Accountant-Administratieconsulent te worden. Mijn keuze is gevallen op Avans+ omdat ik positieve verhalen heb gehoord van een collega die daar ook een studie heeft gevolgd.

Kennis direct toepasbaar

Gedurende de opleiding merkte ik dat ik het meest geïnteresseerd ben in Externe Verslaggeving. Daarom probeer ik mezelf binnen MIJN Accountantskantoor te profileren als vaktechnisch consultant. Dankzij de verworven kennis, pas ik de juiste waarderingsgrondslagen en toelichting vereisten toe op de jaarrekeningen van ondernemingen.

De organisatie heeft zeker profijt van het feit dat ik deze opleiding volg. Op basis van mijn parate kennis op het gebied van Externe verslaggeving zijn de kantoormodellen zo ingericht dat de juiste teksten worden geselecteerd op basis van het gevormde dossier. Daarnaast is de koppeling tussen het dossier en de jaarrekening op een dergelijke manier opgezet dat nagenoeg alles gekoppeld is met de financiële administratie. Dus de zaken die ik nu leer, kan ik direct toepassen in mijn praktijk. Niet alleen ik, maar ook mijn collega’s en de organisatie profiteert hiervan.

Woorden als persoonlijk, leerzaam, professioneel, deskundig en gezellig typeren voor mij de opleiding Beroepsopleiding Accountant Administratieconsulent. Zeker een aanrader dus!”

De Beroepsopleiding Accountant Administratieconsulent is vernieuwd en heet nu: Postbacheloropleiding AA oriëntatie accountancy MKB.