Skip to main content

Vanaf 26 april openen wij onze deuren en starten we de fysieke lessen weer gedeeltelijk op! Kijk hier voor meer informatie.

Masterclass Strategisch HR

Opleiding - Masterclass Strategisch HR
Iets voor jou?
 • Succesvol sturen op de juiste HR-interventies.
 • Meer inzicht in strategisch management, HR-accounting en strategisch beleid.
 • Relevante werkervaring en verder willen op strategisch niveau.

 

 

 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt minimaal een afgeronde bacheloropleiding. Daarnaast beschik je over tenminste 5 jaar relevante werkervaring. Je bent minimaal op tactisch niveau binnen jouw organisatie werkzaam en wordt door je werkgever in staat gesteld om opdrachten op strategisch niveau te verrichten. Jouw functie is bijvoorbeeld HR-manager, senior HR-adviseur, beleidsmedewerker of (zelfstandig) consultant bij beleid rondom reorganisaties, fusies. Een persoonlijk intakegesprek maakt deel uit van de inschrijfprocedure.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je doet kennis op, verkrijgt inzicht en ontwikkelt vaardigheden die je als ondernemende HR-professional versterken. Je bestudeert literatuur en werkt praktijkcases uit. Elke module van een masterclass sluit je af met een individuele opdracht, gericht op jouw eigen werkomgeving.

  Daarnaast zetten wij je tijdens de opleiding in als consultant om een bestaande business case op te lossen. Je gaat in groepsverband een HR-probleem aanpakken bij een voor je onbekende organisatie. Deze organisatie is een bedrijf waar een van je mededeelnemers werkzaam is. Je neemt een kijkje in de keuken van jouw collega deelnemer en vice versa. Uiteindelijk lever je naar aanleiding van deze business case een uitgewerkt, toepasbaar plan op. Dit plan moet je tijdens een afstudeersessie presenteren en verdedigen. Je kunt hierbij rekenen op een adviseur die het proces begeleidt. De impact van deze opdracht is groot doordat de inhoud van de hele masterclass aan bod komt. Het resultaat van het project wordt daadwerkelijk effectief geïmplementeerd.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De masterclass Strategisch HR duurt 7 maanden. De 32 dagdelen zijn verdeeld over 18 dagen in de middag- en avonduren. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met een studiebelasting van gemiddeld 15 uur zelfstudie per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Strategisch HR zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.575,-
  • Boeken: circa € 370,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 700,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 termijnen van € 1.660,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Bij het succesvol afronden van alle opdrachten ontvang je het diploma masterclass Strategisch HR. Dit is een onderdeel van het gehele master of HRM.

  Resultaat

  Resultaat

  Je kunt bij belangrijke strategische beslissingen de invloed van het human capital aantoonbaar bepalen. Daarbij kun je nieuwe inzichten op het terrein van actuele HR-thema’s direct toepassen. Jouw vernieuwde HR-visie draagt bij aan een succesvol HR-beleid dat nog meer zijn toegevoegde waarde laat zien bij de implementatie van strategische veranderingen binnen jouw organisatie. Je persoonlijke vaardigheden hebben jou versterkt en je kunt invloed uitoefenen binnen het politieke speelveld waarin jij je bevindt.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Brochure aanvragen Inscrijven