Lees hoe Nel van Alphen-Evers de opleiding Arbeidsrecht heeft ervaren:

Nel van Alpen-Evers is medewerker HRM bij Gemeente Breda. Het leukste aan haar baan vindt ze het uitzoekwerk bij (moeilijke) vraagstukken, het meewerken aan het beleid van de arbeidsvoorwaarden en het informeren van leidinggevenden en medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Per 1 januari 2020 wordt de wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra) een feit, hiermee wordt voor ambtenaren, in plaats van het Ambtenarenrecht, het private Arbeidsrecht (Burgerlijk Wetboek) van toepassing.
“Om voldoende toegerust te zijn om mijn rol vorm te geven binnen de transitie van Ambtenarenrecht naar Arbeidsrecht én voor een goede invulling van mijn functie voor de periode na 1 januari 2020, heb ik de opleiding Arbeidsrecht bij Avans⁺ gevolgd. Voordelen van de opleiding bij Avans⁺ zijn voor mij dat het binnen een relatief korte periode (4 maanden) afgerond kan worden én dat het programma overdag wordt aangeboden.

Het programma van de opleiding is prima en sluit goed aan op de praktijk. Ook de docent is heel deskundig, hij geeft veel praktijkvoorbeelden en brengt de onderwerpen erg boeiend waardoor de stof nooit saai wordt. Daarnaast is de docent gemakkelijk benaderbaar en kan je met vragen altijd bij hem terecht. Samen met mijn gemotiveerde mededeelnemers hebben wij hierdoor goede en leerzame discussies kunnen voeren.

Dit alles resulteert erin dat ik zodanige kennis heb opgedaan dat ik met volle vertrouwen de transitieperiode van Ambtenarenrecht naar Arbeidsrecht in kan gaan. Bovendien geeft deze opleiding mij ook de mogelijkheid om mijn kennis over arbeidsrecht in de toekomst toe te passen bij vraagstukken over bijvoorbeeld ontslagzaken.”

Bekijk hier de volledige opleiding Arbeidsrecht.