Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 21 november 2018

Nel is werkzaam als medewerker HRM bij Gemeente Breda en tevens verbonden aan het project wat de transformatie van de Wnra vorm zal gaan geven. Het leukste aan haar baan vindt ze het uitzoekwerk bij (moeilijke) vraagstukken, het meewerken aan het beleid van de arbeidsvoorwaarden en het informeren van leidinggevenden en medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Wet normalisering rechtspositie ambtenaren

Om voldoende toegerust te zijn en mijn rol binnen de projectgroep vorm te geven in de transitie van ambtenarenrecht naar arbeidsrecht én voor een goede invulling van mijn functie voor de periode na 1 januari 2020, heb ik de opleiding Arbeidsrecht bij Avans⁺ gevolgd. Voordelen van de opleiding bij Avans+ zijn voor mij dat het binnen een relatief korte periode (4 maanden) afgerond kan worden én dat het programma zowel als dag- als avondopleiding wordt aangeboden. Ook wilde ik vooral een opleiding volgen gericht op het arbeidsrecht, waarin ik mijn vragen kon stellen aan mensen met ervaring in dit onderwerp. Dus niet vanuit het ambtenarenrecht maar echt de benadering vanuit het arbeidsrecht.

Per 1 januari 2020 wordt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) een feit. Hiermee wordt ook voor ambtenaren, in plaats van het ambtenarenrecht, het private arbeidsrecht (Burgerlijk Wetboek) van toepassing.

Praktijkgericht

Het programma van de opleiding is prima en sluit goed aan op de praktijk. Ook de docent is heel deskundig, hij geeft veel praktijkvoorbeelden en brengt de onderwerpen erg boeiend waardoor de stof nooit saai wordt. Daarnaast is de docent gemakkelijk benaderbaar en kun je met vragen altijd bij hem terecht. Samen met mijn gemotiveerde mededeelnemers hebben wij hierdoor goede en leerzame discussies kunnen voeren.

Lees meer