Skip to main content

Microscopie

(2 OPLEIDINGEN )
Laboratoriumtechniek - Microscopie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
BENIEUWD NAAR ONZE WERKWIJZE? ONTDEK HET IN DEZE VIDEO!
Opleidingen met kwaliteit

Wilt u leren werken met een Scanning Elektronen Microscoop (SEM) of lichtmicroscoop? Of werkt u hier al jaren mee, maar wilt u graag weten of uw kennis nog up-to-date is? Bij Avans+ bent u aan het juiste adres om uw gewenste kennis te ontwikkelen.

Waarom microscopie?

Bij observatie en research wordt vaak gebruikgemaakt van een microscoop. Bij organisch en anorganisch onderzoek is de microscoop een van de meest gebruikte technieken. Het is belangrijk om te leren hoe u de ‘focal plane’ vindt en om resolutie en contract op de juiste wijze te gebruiken. Zorg daarom dat u over een goede basiskennis beschikt en dat u altijd op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen op dit gebied.

Basiskennis ontwikkelen? Of specialiseren in microscopie?

Wilt u leren over de principes van de microscoop, waarom deze wordt gebruikt en vooral ook hoe u deze dient te gebruiken? Met de cursus Lichtmicroscopie ontwikkelt u een uitstekende basis om met een lichtmicroscoop aan de slag te gaan. U ontvangt handige tips om het onderhoud en de manier waarop u gebruikmaakt van uw lichtmicroscoop te verbeteren. Bent u op zoek naar kennis op het gebied van SEM? Wilt u  meer weten over monstervoorbewerking en hoe het apparaat werkt? Dan kiest u voor de cursus Scanning Electronen Microscopie van A tot Z (SEM). Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan asbest-analyse, de verschillende SEM-types en hoe deze werken.

Breng het geleerde direct in de praktijk

Onze opleidingen worden verzorgd door deskundige docenten. U voert samen met uw medecursisten praktijkopdrachten uit in ons eigen laboratorium. De docent begeleidt u bij het uitvoeren van de experimenten. Door deze praktijkgerichte methode bent u direct in staat om het geleerde in uw eigen werkomgeving toe te passen. Tijdens de bijeenkomsten worden theorie en practicum afgewisseld. Zo blijft er altijd dynamiek in de lessen aanwezig.

Heeft u nog vragen?

Wenst u misschien nog meer informatie? Of heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek met een van onze opleidingsmanagers? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

lees meer