Skip to main content
Microscopie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur

Scanning Electronen Microscopie van a tot z (SEM)

Niveau Post-mbo
Duur 3 dagen
Studiekosten € 2065,-
Bekijk opleiding Download brochure
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Wil je leren werken met een Scanning Elektronen Microscoop (SEM) of lichtmicroscoop? Of werk je hier al jaren mee, maar wil je graag weten of jouw kennis nog up-to-date is? Bij Avans+ ben je aan het juiste adres om je gewenste kennis te ontwikkelen.

Waarom microscopie?

Bij observatie en research wordt vaak gebruikgemaakt van een microscoop. Bij organisch en anorganisch onderzoek is de microscoop een van de meest gebruikte technieken. Het is belangrijk om te leren hoe je de ‘focal plane’ vindt en om resolutie en contract op de juiste wijze te gebruiken. Zorg daarom dat je over een goede basiskennis beschikt en dat je altijd op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen op dit gebied.

Basiskennis ontwikkelen? Of specialiseren in microscopie?

Wil je leren over de principes van de microscoop, waarom deze wordt gebruikt en vooral ook hoe je deze dient te gebruiken? Met de cursus Lichtmicroscopie ontwikkel je een uitstekende basis om met een lichtmicroscoop aan de slag te gaan. Je ontvangt handige tips om het onderhoud en de manier waarop je gebruikmaakt van jouw lichtmicroscoop te verbeteren. Ben je op zoek naar kennis op het gebied van SEM? Wil je meer weten over monstervoorbewerking en hoe het apparaat werkt? Dan kies je voor de cursus Scanning Electronen Microscopie van A tot Z (SEM). Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan asbest-analyse, de verschillende SEM-types en hoe deze werken.

Breng het geleerde direct in de praktijk

Onze opleidingen worden verzorgd door deskundige docenten. Je voert samen met je medecursisten praktijkopdrachten uit in ons eigen laboratorium. De docent begeleidt jou bij het uitvoeren van de experimenten. Door deze praktijkgerichte methode ben je direct in staat om het geleerde in jouw eigen werkomgeving toe te passen. Tijdens de bijeenkomsten worden theorie en practicum afgewisseld. Zo blijft er altijd dynamiek in de lessen aanwezig.

Heb je nog vragen?

Wens je misschien nog meer informatie? Of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek met een van onze opleidingsmanagers? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Lees meer