Skip to main content

Postbachelor Chemisch analist

Laboratoriumtechniek opleiding - Postbachelor Chemisch analist
iets voor u?
 • U bent laboratoriummedewerker op minimaal mbo-niveau.
 • U wilt zich verder ontwikkelen in analytische chemie.
 • U wilt een opleiding volgen die is afgestemd op uw doelen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur maatwerk
 • studiebelasting 6-10 uur per week
 • studiekosten
postbachelor chemisch analist

Postbachelor Chemisch analist

Bent u een ambitieuze mbo-analist en wilt u graag een postbacheloropleiding in deeltijd volgen? Maar kunt u dit praktisch niet inrichten? Avans⁺ heeft hiervoor een prima oplossing. De Postbachelor Chemisch analist is een flexibel ontwikkeltraject in analytische chemie, om analisten met mbo-niveau 3 en 4 voor een deel op bachelorniveau (niveau 6) te brengen. Samen met u stellen we een opleiding op maat samen, waarbij we gebruikmaken van ons standaardpakket aan cursussen. Het grote voordeel van dit traject is dat u uw eigen tempo kunt aanhouden en heel gericht de voor u belangrijke kennis opdoet.

Bent u geïnteresseerd in een postbacheloropleiding geheel samengesteld naar uw wensen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent laboratoriummedewerker op minimaal mbo-niveau. U heeft enige jaren ervaring met het werken in een laboratorium. U heeft de ambitie om u verder te ontwikkelen in analytische chemie. U kiest daarbij niet voor losse cursussen of een uitgebreide deeltijdopleiding, maar voor efficiency. Een op uw werk toegesneden ontwikkeltraject waarin u intensief begeleid en gecoacht wordt.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gestart met een intakegesprek met u en uw leidinggevende. Uw leerwensen en aanvangsniveau worden daarin vastgesteld. Daarbij nemen wij eerder opgedane kennis en vaardigheden ook in beschouwing. Op basis daarvan stellen we een scholingstraject samen. De door u gekozen cursussen vormen de modules van de opleiding, waarover u ook toetsen dient af te leggen. De kennis en vaardigheden die u opdoet in de verschillende modules gaat u vervolgens toepassen met een praktijkopdracht op uw werk. Zo laat u zien dat u de nieuwe vaardigheden beheerst. Een studiecoach begeleidt uw ontwikkeling en voortgang gedurende het gehele scholingstraject.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting hangt af van de gekozen samenstelling van de opleiding. U kunt de opleiding afronden binnen 1 jaar of spreiden over 2 jaar. De meeste trajecten hebben een totale studiebelasting (cursussen, zelfstudie en praktijkproject) van 400 uur. Dit komt overeen met een studielast van 6 tot 10 uur per week. Bij de planning houden we rekening met uw werk of privé-activiteiten. De praktijkopdracht tijdens de interne stage voert u uit in overleg met uw leidinggevende, bij voorkeur in de periodes dat u geen modules volgt. Zo wordt een gelijkmatige studieplanning gerealiseerd.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De studiekosten voor deze opleiding worden bepaald aan de hand van het gekozen traject.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Postbachelor Chemisch analist ontvangt u een diploma.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van dit maatwerktraject bent u theoretisch en praktisch beter onderlegd in de door u gekozen onderwerpen op het gebied van analytische chemie. Daarmee kunt u uw dagelijkse werk efficiënter verrichten. U kunt meer verantwoordelijkheid op u nemen, zoals het beheer van apparatuur en het begeleiden van collega’s. Op onderdelen functioneert u op bachelorniveau.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager John Hageman via jhageman@avansplus.nl of via 076-5258891.

  Programma
  Voortraject

  Het voorprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intakegesprek samen met uw leidinggevende
  • Opstellen persoonlijk ontwikkeladvies
  • Samenstellen van de opleiding op maat

  Opleidingstraject

  De opleiding bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

  • Het volgen van de geselecteerde modules
  • Afleggen toetsing
  • Uitvoeren van de praktijkopdracht
  • Opstellen van een rapport en presentatie van de praktijkopdracht

  Programma Postbachelor chemisch analist
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven