Skip to main content

Titrimetrie

(3 OPLEIDINGEN )
Laboratoriumtechniek - Titrimetrie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
MEER WETEN OVER ONZE WERKWIJZE? ONTDEK HIER MEER
Opleidingen met kwaliteit

Titrimetrie wordt bij veel opleiders vergeten. Maar u kunt deze kennis uiteraard niet missen. Blijf altijd werken aan uw ambitie: volg daarom een van onze cursussen titrimetrie.

Het belang van titrimetrie

U wilt meer inzicht verwerven in de eigenschappen van de reagentia, elektroden en instrumenten die u daarbij gebruikt. U wilt uw kennis op het gebied van anorganische chemie, specifiek de elektrochemie, graag opfrissen en uitbreiden. Voor een optimale uitvoering van uw werk is een goed begrip van de eigenschappen van dergelijke analysemethoden, instrumenten en elektroden van groot belang.

Titrimetrie: wij bieden u de kennis

Kennis over titrimetrie, elektrochemie, praktische tips en vaardigheden; dat kwam altijd uitgebreid aan de orde bij laboratoriumopleidingen. Tegenwoordig is dat onderdeel van de analytische chemie bijna overal weggevallen. En dat terwijl titrimetrische methoden en directmetingen als pH-bepalingen nog steeds zeer veel gebruikt worden. Om die reden biedt Avans+ aparte cursussen op gebied van titrimetrie. De 3 cursussen die wij u bieden, hebben als uitgangspunt: directmetingen als pH, geleidbaarheid en Ion-Selectieve-Electroden, gehaltebepalingen met behulp van titraties en waterbepaling in grondstoffen en eindproducten.

Praktijkgericht met een hoge kwaliteit

Onze cursussen titrimetrie worden georganiseerd in nauwe samenwerking met Metrohm Nederland BV. Naast ondersteuning hebben we dan ook de beschikking over de state-of-the-art instrumenten voor de praktijk. Praktijkgerichtheid staat dan ook centraal in onze bijeenkomsten. De lessen worden verzorgd door docenten met een ruime ervaring in het vak en uitstekende didactische vaardigheden. Tijdens de lessen kunt u al uw vragen stellen. U krijgt hierop altijd een bruikbaar antwoord.

Meer weten over onze cursussen titrimetrie

Heeft het bovenstaande nog vragen bij u opgeroepen? Of wenst u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze opleidingsmanagers. Wij denken mee in de context van uw persoonlijke ontwikkelingswens. Aan de hand hiervan bieden wij u graag advies.

lees meer