Skip to main content

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

 • niveau Master
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 20 uur per week
 • studiekosten 22.500,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 01-05-2024 Breda
Download brochure
Download brochure
Master of ICT and Business Innovation (MBI) Avans+
Iets voor jou?
 • Je wilt doelgerichte ICT-oplossingen kiezen die waarde toevoegen aan de doelstellingen van jouw bedrijf 
 • Je wilt passende IT oplossingen beheersen waarmee je bedrijfscontinuïteit garandeert
 • Je wilt op tactisch en strategisch niveau kunnen adviseren, overtuigen en verbinden gebaseerd op gedegen analyses

De opleiding MBI is voor professionals die zichzelf willen ontwikkelen en door willen groeien naar masterniveau. Dit kan zowel in jouw eigen functie zijn als in een nieuwe functie als een volgende stap in jouw carrière. Het snijvlak van business en ICT is jouw domein. Je hebt de ambitie om ICT(-oplossingen) in te zetten om een bijdrage te leveren aan het realiseren van organisatiedoelstellingen. Je wilt strategisch en innovatief denken en handelen met oog voor continuïteit van organisatieprocessen. Je wilt leren om vanuit ICT-ontwikkelingen transformaties en innovaties vorm te geven om nieuwe businessmodellen te genereren of maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De MBI opleiding is er voor professionals die werken voor commerciële organisaties, maatschappelijke organisaties of overheid.

Ontwikkelingen op het terrein van digitalisering, zoals big data, artificial intelligence, internet of things, augmented reality, platformisering, eHealth, security, privacy of digitale tweedeling vergen nieuwe benaderingen van innovatie, ontwerp en management. Hier krijg je mee te maken en je voelt aan alles: ‘hier moet ik iets mee’. De Master of ICT and Business Innovation (MBI) leert je dat allemaal. Ben je er klaar voor? 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding MBI is voor professionals die zichzelf willen ontwikkelen en door willen groeien naar masterniveau. Dit kan zowel in jouw eigen functie zijn als in een nieuwe functie als een volgende stap in jouw carrière.

  Het snijvlak van business en ICT is jouw domein. Je hebt de ambitie om ICT(-oplossingen) in te zetten om een bijdrage te leveren aan het realiseren van organisatiedoelstellingen. Je wilt strategisch en innovatief denken en handelen met oog voor continuïteit van organisatieprocessen. Je wilt leren om vanuit ICT-ontwikkelingen transformaties en innovaties vorm te geven om nieuwe businessmodellen te genereren of maatschappelijke vraagstukken op te lossen.

  De MBI opleiding is er voor professionals die werken voor commerciële organisaties, maatschappelijke organisaties of overheid.

   

   Werkvorm

   Werkvorm

   Praktijkgericht leren

   Zoals in alle opleidingen van Avans+ draait ook de MBI vooral om jouw eigen praktijk. Jouw werkplek is het onderwerp van jouw opdrachten, businessprojecten en beroepsproducten. Op deze manier zet jij jouw opleiding direct in voor jouw organisatie en leer je theorie om te zetten in praktijkverbetering. 

   Zorgvuldige balans tussen praktijk en theorie

   Gedurende de tweewekelijks bijeenkomsten bespreek je theorie en praktijk, werk je met mede studenten aan opdrachten en word je begeleid door docenten. Je bereidt deze bijeenkomsten voor door zelfstandig kennisclips en literatuur te bestuderen en opdrachten uit te werken. De docenten zijn deskundig in hun vakgebied en werken in strategische (business en ICT) functies. Zij weten vanuit hun ervaring een perfecte vertaalslag te maken van theoretische inzichten naar jouw praktijk en professioneel functioneren. Iedere module wordt afgesloten met een individuele opdracht of een businessproject die je met mededeelnemers maakt. Door kennisdeling en kenniscreatie met hen geef jij jouw ontwikkeling verder vorm.


   Daarnaast biedt Avans+ je natuurlijk ook individuele begeleiding/coaching en reflectie.

   Vraag een brochure aan.

   Studiebelasting

   Studiebelasting

   De MBI opleiding duurt 2 jaar, inclusief praktijkgericht onderzoek en master thesis. Alle modules hebben een doorlooptijd van 8 weken. 
   Voor het praktijkgericht onderzoek en de masterthesis is 16 weken gepland. De gemiddelde studiebelasting is 20 uur per week, inclusief de tweewekelijkse bijeenkomsten. De opleiding is modulair. Je kunt versnellen door de module zelfstudie in de zomervakantie te doen. Je kunt ook temporiseren door de studielast over 3 jaar te verspreiden.

   We spreken dit met elkaar af in een studiecontract dat aanpasbaar is, maar niet vrijblijvend, zodat jij, jouw medestudenten en de docenten ervan op aan kunnen dat je alleen meedoet aan modules als je je ook kunt inzetten.

   Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   Studiekosten

   Studiekosten

   De kosten voor de Master of ICT & Business Innovation (MBI) zijn als volgt:

   • Opleidingskosten: € 22.500,-.
   • Boeken: circa € 500,-. Deze schaf je zelf aan.
   • Arrangementskosten: € 1.800,-.

   Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

   Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

   Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

   Levenlanglerenkrediet

   Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

   Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

   Subsidie

   Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie de website van de RvO voor meer informatie.

   Diploma

   Diploma

   Na afronding van afzonderlijke masterclasses ontvang je een certificaat.
   Wanneer je deze ICT master opleiding succesvol afrondt, ontvang je van Avans+ het getuigschrift en krijg je de graad MBI. Je mag dan ook de titel MSc voeren. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70223.

   Resultaat

   Resultaat

   Na deze ICT master ben jij in staat om gericht te kiezen voor ICT-oplossingen die waarde toevoegen aan of bijdragen aan de doelstellingen van jouw organisatie. Je streeft enerzijds naar het voortdurend verbeteren en innoveren van jouw organisatie. Anderzijds vertaal je organisatiedoelstellingen naar passende IT-oplossingen, die je effectief beheerst en waarmee je bedrijfscontinuïteit garandeert.

   Ook ben jij een adviseur op tactisch en strategisch niveau. Een adviseur die overtuigt én verbindt. Een professional die gedegen analyses uitvoert, voordat er een keuze wordt gemaakt. Je bezit een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, jouw team of afdeling én de gehele organisatie.

   Na het afronden van de gehele MBI- opleiding ontvang je een getuigschrift van Avans+. 

   Contact

   Contact

   Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

   Programma

   Programma

   De Master of ICT and Business Innovation bestaat uit 6 modules en de master thesis. Je kunt de modules ook als zelfstandige eenheden volgen en dus je eigen opleidingspad samenstellen.

   Je sluit de master af met een praktijkgericht onderzoek waarover je een beknopte master thesis schrijft. De modules zijn verdeeld over twee jaar.

   Jaar 1: Verantwoord innoveren

   Dit jaar bestaat uit de volgende masterclasses:

   • Digitale transformatie en innovatie
   • Organisatie en informatie
   • Design thinking en projectmanagement
   • Security en privacy 

   Jaar 2: Strategisch veranderen

   Dit jaar bestaat uit de volgende masterclasses:

   • Informatiestrategie, governance en enterprise architectuur 
   • Organisatieverandering 
   • Master Thesis 

   Twee doorlopende leerlijnen

   In alle masterclasses van jaar 1 en 2 wordt steeds aandacht besteed aan de ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderschap en aan methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek.

   Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap stelt je in staat om innovatieve veranderingen geaccepteerd en doorgevoerd te krijgen.

   Het onder de knie krijgen van methoden en technieken voor praktijkgericht onderzoek maken het mogelijk om nieuwe situaties en technologieën te onderzoeken en methodisch te reflecteren op bestaande werkwijzen of doorgevoerde veranderingen.

   programma mbi avansplus
    

   Jaar 1: Verantwoord innoveren

   Dit jaar bestaat uit de volgende masterclasses:

   • Digitale transformatie en innovatie
   • Organisatie en informatie
   • Design thinking en projectmanagement
   • Security en privacy 

   programma mbi avansplus
    

   Jaar 2: Strategisch veranderen

   Dit jaar bestaat uit de volgende masterclasses:

   • Informatiestrategie, governance en enterprise architectuur 
   • Organisatieverandering 
   • Master Thesis 

   programma mbi avansplus
    

   Twee doorlopende leerlijnen

   In alle masterclasses van jaar 1 en 2 wordt steeds aandacht besteed aan de ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderschap en aan methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek. Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap stelt je in staat om innovatieve veranderingen geaccepteerd en doorgevoerd te krijgen.

   Het onder de knie krijgen van methoden en technieken voor praktijkgericht onderzoek maken het mogelijk om nieuwe situaties en technologieën te onderzoeken en methodisch te reflecteren op bestaande werkwijzen of doorgevoerde veranderingen.
    

   programma mbi avansplus
    
   Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
   • Je leert vooral om ‘groot’ te denken en steeds uit te gaan van de strategie van de organisatie. Daarnaast leer ik van mijn mededeelnemers, die uit heel diverse branches komen.

    Eeuwe Feenstra
    Deelnemer Avans+
   Download brochure Inscrijven