Skip to main content

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

Master of ICT and Business Innovation (MBI)
iets voor u?
 • U wilt leren om gericht te kiezen voor oplossingen die waarde toevoegen aan uw organisatie
 • U heeft de ambitie om IT-oplossingen in te zetten om de visie en doelstellingen van uw organisatie op strategisch en innovatief gebied te realiseren
 • U wilt leren om transformaties en innovaties vanuit IT-ontwikkelingen vorm te geven en zo nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en door te voeren
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 21.000,-
 • startdata
  • 19-11-2019 Amsterdam
  • 19-11-2019 Apeldoorn
  • 19-11-2019 Breda
  • 19-11-2019 Eindhoven
  • 19-11-2019 Houten
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Master of ICT and Business Innovation (MBI) avansplus breda

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

Nieuwe technologieën, trends en ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. U merkt dat de omgeving van uw eigen organisatie ook steeds sneller verandert. Die omgeving wordt alsmaar complexer door de toenemende digitalisering en connectiviteit van mensen en middelen. Wil uw organisatie haar doelen en ambities bereiken, dan vraagt dat om een bijpassende, dynamische manier van kijken, denken, experimenteren en co-creëren.

Een brug tussen IT en de business

IT loopt als een rode draad door alle afdelingen heen, het is belangrijk om de inrichting van uw bedrijfsprocessen en de IT binnen uw organisatie goed op elkaar af te stemmen. De Master of IT and Business Innovation (MBI) leert u om gericht te kiezen voor oplossingen die waarde toevoegen aan uw organisatie.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Het snijvlak van business en IT is uw domein. Daarnaast heeft u ambitie. De ambitie om IT(-op oplossingen) in te zetten en daarmee een bijdrage te leveren aan het realiseren van organisatiedoelstellingen. Zowel op strategisch als op innovatief gebied. U wilt ook graag leren om vanuit IT-ontwikkelingen transformaties en innovaties vorm te geven en zo nieuwe businessmodellen te genereren en door te voeren.

  U bent werkzaam bij een (middel)grote organisatie in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij een netwerkorganisatie waarin u werkzaam bent in een complexe omgeving van wisselende stakeholders, verschuivende ambities en snel veranderende omgevingsfactoren.

  Voorwaarden voor deelname aan de MBI master

  U kunt deelnemen aan de Master of ICT & Business Innovation als u:

  • Minimaal een afgeronde bacheloropleiding heeft in een bedrijfskundige en/of ICT-richting.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring heeft op tactisch niveau binnen uw organisatie, waarvan tenminste 3 jaar op het snijvlak van business en IT.
  • Aantoonbare mogelijkheden heeft de organisatie waar u werkt – op tactisch en strategisch niveau én op het snijvlak van business en IT - te gebruiken in het kader van werkplekleren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door de opleiding. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten. U sluit iedere module binnen een masterclass af met een individuele opdracht of een businessproject met uw mede-deelnemers.

  Zorgvuldige balans tussen praktijk en theorie

  De tweewekelijkse bijeenkomsten van de MBI opleiding worden verzorgd door deskundige docenten die zelf strategische (business- en IT-) functies hebben. Zij maken vanuit hun ervaring een perfecte vertaalslag van theoretische inzichten naar uw praktijk en professioneel functioneren. Als voorbereiding op de bijeenkomsten leest u literatuur die deels Nederlandstalig, deels Engelstalig is. Uw mede-deelnemers van de MBI master zijn professionals uit hetzelfde vakgebied, die dezelfde instelling en ambitie hebben als u. Door kennisdeling en gezamenlijke kenniscreatie geeft u uw ontwikkeling verder vorm. Daarnaast biedt Avans+ u natuurlijk ook individuele begeleiding/coaching en reflectie.

  Casuïstiek vanuit uw eigen praktijk

  U bestudeert zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereidt u actief voor op de MBI opleiding bijeenkomsten. Daarin deelt u uw inzichten met de docent en de andere deelnemers. U past wat u leert toe op de casuïstiek die u inbrengt vanuit uw eigen praktijk. Uw eigen inzet en inbreng bepalen wat u uit deze opleiding haalt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De masteropleiding MBI duurt 2,5 jaar, inclusief de afstudeerfase. De eerste 3 masterclasses hebben een doorlooptijd van gemiddeld 8 maanden. Voor de afstudeerfase is 6 maanden gepland. De gemiddelde studiebelasting is 10 - 15 uur per week, naast de bijeenkomsten. U besteedt deze uren aan zelfstudie, businessprojecten en opdrachten. Alle theorie die in de masteropleiding wordt behandeld is relevant en direct toe te passen op uw vraagstuk, hierdoor is uw studietijd efficiënt. U heeft per masterclass 15 tweewekelijkse bijeenkomsten in de middag- en avonduren.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master of ICT & Business Innovation (MBI) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 21.000,-.
  • Boeken: circa € 1.500,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.500,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten van de Master business innovation & ICT in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 7.250,- of in 26 maandelijkse termijnen van € 850,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  MBI opleiding volgen via losse masterclasses

  Deze MBI opleiding bestaat uit 3 masterclasses, die u ook als zelfstandige opleidingen kunt volgen. De prijs per masterclass bedraagt € 6.360,- voor de eerste 3 masterclasses en € 4.000,- voor masterclass 4. Voor de leermiddelen betaalt u € 500,- per masterclass, de arrangementskosten bedragen € 500,- per masterclass. Voor masterclass 4 betaalt u geen kosten voor arrangement en leermiddelen.

  Belastingvoordeel voor MBI master

  De MBI master is vrijgesteld van btw. Organisaties kunnen de kosten van een opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. Voor particulieren is een deel van de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting. Kijk op de website van de Belastingdienst voor de mogelijkheden en voorwaarden.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de hele opleiding MBI ontvangt u van Avans+ het getuigschrift en krijgt u de graad MBI. U mag dan ook de titel Master of Science (MSc) voeren. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70119.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de masteropleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na de opleiding bent u in staat om gericht te kiezen voor oplossingen die waarde toevoegen aan uw organisatie of bijdragen aan haar doelstellingen. U streeft voortdurend naar verbeteringen en innovaties. Daarnaast vertaalt u organisatiedoelstellingen naar passende IT-oplossingen, die u effectief managet, zodat u risico’s zo veel mogelijk voorkomt.

  U bent ook een adviseur die op tactisch en strategisch niveau overtuigt én verbindt. Een professional die gedegen analyses uitvoert vóórdat er een keuze wordt gemaakt. U heeft een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting uzelf, uw team of afdeling én de hele organisatie.

  Contact

  Contact

  Naast deze masteropleiding bieden we ook de postbacheloropleiding IT en business innovatie aan. Heeft u over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige masters vragen? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Intro

  De MBI leert professionals ICT in te zetten voor het realiseren van strategische en innovatieve organisatiedoelstellingen én om vanuit ICT (-ontwikkelingen) innovaties te initiëren die leiden tot nieuwe businessmodellen.

  Doorlopende leerlijnen

  De opleiding wordt ondersteund door twee doorlopende leerlijnen, namelijk 'Methoden en Technieken van Onderzoek' en 'Persoonlijk Leiderschap'.

  U maakt kennis met diverse methoden en technieken van onderzoek gedurende de verschillende masterclasses. Zo bent u na de opleiding in staat een praktijkgericht onderzoek uit te voeren. U kunt een weloverwogen keuze maken welk onderzoek (actiegericht, ontwerp etc.) u helpt bij uw vraagstellingen in de praktijk.

  Uw persoonlijke ontwikkeling in de competenties van een MBI-er staat centraal in de leerlijn Persoonlijk Leiderschap. De vaardigheden die ontwerpen, alignment, managen en innoveren vragen worden gekoppeld aan uw persoonlijke ontwikkeling. Gedurende de opleiding wordt hier in elke masterclass veel tijd aan besteed om zo uw performance meetbaar te verbeteren.

  programma mbi avansplus
  Masterclass IT Business (Alignment)

  Thema's die worden behandeld zijn:

  • Strategy Development
  • Innovations & Trends
  • Aligning IT with the Business
  • Enterprise Governance and Enterprise Design
  • Methoden en technieken van onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

   

   

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Strategic Operations Management

  Deze thema's worden behandeld:

  • Strategic ICT Operations Management
  • Enterprise Engineering
  • Business Value & ICT Investment
  • Projectmanagement & Change
  • Methoden en technieken van onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Innovation

  Deze thema's worden behandeld:

  • Cloud computing & impact business
  • Innovation & Creative Skills
  • Cyber Security
  • Data Analytics & Big Data
  • Methoden en Technieken van Onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Afstudeerproject MBI

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het maken van een afstudeerproject.

  • Plan van aanpak
  • Implementatieplan, presentatie en verdediging

   

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Om goed de business te begrijpen krijg je in de masterclasses uitgebreid inzicht in de uitdagingen die spelen in de fundamenten van een organisatie.

   testimonial-bkm-pascaltimmermans
   Pascal Timmermans
   Deelnemer Avans+
  • De opleiding behandelt op een systematische manier de belangrijkste strategische gebieden in een organisatie zoals financiën, marketing, HRM en de inrichting van (innovatie)processen.

   testimonial-bkm-ennomeijer
   Enno Meijer
   Deelnemer Avans+
  • De opleiding en de daarbij uitgevoerde opdrachten brengt nieuwe ideeën met zich mee die vervolgens een eigen leven gaan leiden bij de mensen met wie ik deze ideeën heb gedeeld of heb aangewakkerd.

   testimonial-bkm-joostwijnings
   Joost Wijnings
   Senior Consulant
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven