Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online t/m 11 februari 2022.

Lees meer

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

Inschrijven
Master of ICT and Business Innovation (MBI)
Iets voor jou?
 • Je wilt leren om gericht te kiezen voor oplossingen die waarde toevoegen aan jouw organisatie.
 • Je hebt de ambitie om IT-oplossingen in te zetten om de visie en doelstellingen van jouw organisatie op strategisch en innovatief gebied te realiseren.
 • Je wilt leren om transformaties en innovaties vanuit IT-ontwikkelingen vorm te geven en zo nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en door te voeren.

Nieuwe technologieën, trends en ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Je merkt dat de omgeving van jouw eigen organisatie ook steeds sneller verandert. Die omgeving wordt alsmaar complexer door de toenemende digitalisering en connectiviteit van mensen en middelen. Wil jouw organisatie haar doelen en ambities bereiken, dan vraagt dat om een bijpassende, dynamische manier van kijken, denken, experimenteren en co-creëren.

Een brug tussen IT en de business

IT loopt als een rode draad door alle afdelingen heen, het is belangrijk om de inrichting van jouw bedrijfsprocessen en de IT binnen je organisatie goed op elkaar af te stemmen. De Master of IT and Business Innovation (MBI) leert jou om gericht te kiezen voor oplossingen die waarde toevoegen aan jouw organisatie.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Het snijvlak van business en IT is jouw domein. Daarnaast heb je ambitie: de ambitie om IT(-oplossingen) in te zetten en daarmee een bijdrage te leveren aan het realiseren van organisatiedoelstellingen, zowel op strategisch als op innovatief gebied. Je wilt ook graag leren om vanuit IT-ontwikkelingen transformaties en innovaties vorm te geven en zo nieuwe businessmodellen te genereren en door te voeren.

  Je bent werkzaam bij een (middel)grote organisatie in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij een netwerkorganisatie waarin je werkzaam bent in een complexe omgeving van wisselende stakeholders, verschuivende ambities en snel veranderende omgevingsfactoren.

  Voorwaarden voor deelname aan de MBI master

  Je kunt deelnemen aan de Master of ICT & Business Innovation als je:

  • Minimaal een afgeronde bacheloropleiding hebt in een bedrijfskundige en/of ICT-richting.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring hebt op tactisch niveau binnen jouw organisatie, waarvan tenminste 3 jaar op het snijvlak van business en IT.
  • Aantoonbare mogelijkheden heeft de organisatie waar je werkt – op tactisch en strategisch niveau én op het snijvlak van business en IT - te gebruiken in het kader van werkplekleren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op je eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar je eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met jouw mede-deelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten. Je sluit iedere module binnen een masterclass af met een individuele opdracht of een businessproject met jouw mede-deelnemers.

  Zorgvuldige balans tussen praktijk en theorie

  De tweewekelijkse bijeenkomsten van de MBI-opleiding worden verzorgd door deskundige docenten die zelf strategische (business- en IT-) functies hebben. Zij maken vanuit hun ervaring een perfecte vertaalslag van theoretische inzichten naar jouw praktijk en professioneel functioneren. Als voorbereiding op de bijeenkomsten lees je literatuur die deels Nederlandstalig, deels Engelstalig is. Jouw mede-deelnemers van de MBI master zijn professionals uit hetzelfde vakgebied, die dezelfde instelling en ambitie hebben als jij. Door kennisdeling en gezamenlijke kenniscreatie geef je jouw ontwikkeling verder vorm. Daarnaast biedt Avans+ jou natuurlijk ook individuele begeleiding/coaching en reflectie.

  Casuïstiek vanuit jouw eigen praktijk

  Je bestudeert zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereid je actief voor op de MBI-opleiding bijeenkomsten. Daarin deel je jouw inzichten met de docent en de andere deelnemers. Je past wat je leert toe op de casuïstiek die je inbrengt vanuit jouw eigen praktijk. Jouw eigen inzet en inbreng bepalen wat jij uit deze opleiding haalt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De masteropleiding MBI duurt 2,5 jaar, inclusief de afstudeerfase. De eerste 3 masterclasses hebben een doorlooptijd van gemiddeld 8 maanden. Voor de afstudeerfase is 6 maanden gepland. De gemiddelde studiebelasting is 10 - 15 uur per week, naast de bijeenkomsten. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, businessprojecten en opdrachten. Alle theorie die in de masteropleiding wordt behandeld is relevant en direct toe te passen op jouw vraagstuk, hierdoor is jouw studietijd efficiënt. Je hebt per masterclass 15 tweewekelijkse bijeenkomsten in de middag- en avonduren.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master of ICT & Business Innovation (MBI) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 21.400,-.
  • Boeken: circa € 1.500,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.530,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  MBI opleiding volgen via losse masterclasses

  Deze MBI opleiding bestaat uit 3 masterclasses, die je ook als zelfstandige opleidingen kunt volgen. De prijs per masterclass bedraagt € 6.460,- voor de eerste 3 masterclasses en € 4.100,- voor masterclass 4. Voor de leermiddelen betaal je € 500,- per masterclass, de arrangementskosten bedragen € 510,- per masterclass. Voor masterclass 4 betaal je geen kosten voor arrangement en leermiddelen.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie

  Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie de website van de RvO voor meer informatie.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de hele opleiding MBI ontvang je van Avans+ het getuigschrift en krijg je de graad MBI. Je mag dan ook de titel Master of Science (MSc) voeren. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70119.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de masteropleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na de opleiding ben je in staat om gericht te kiezen voor oplossingen die waarde toevoegen aan jouw organisatie of bijdragen aan haar doelstellingen. Je streeft voortdurend naar verbeteringen en innovaties. Daarnaast vertaal je organisatiedoelstellingen naar passende IT-oplossingen, die je effectief managet, zodat je risico’s zo veel mogelijk voorkomt.

  Je bent ook een adviseur die op tactisch en strategisch niveau overtuigt én verbindt. Een professional die gedegen analyses uitvoert vóórdat er een keuze wordt gemaakt. Je hebt een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, jouw team of afdeling én de hele organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Intro

  De MBI leert professionals ICT in te zetten voor het realiseren van strategische en innovatieve organisatiedoelstellingen én om vanuit ICT (-ontwikkelingen) innovaties te initiëren die leiden tot nieuwe businessmodellen.

  Doorlopende leerlijnen

  De opleiding wordt ondersteund door twee doorlopende leerlijnen, namelijk 'Methoden en Technieken van Onderzoek' en 'Persoonlijk Leiderschap'.

  Je maakt kennis met diverse methoden en technieken van onderzoek gedurende de verschillende masterclasses. Zo ben je na de opleiding in staat een praktijkgericht onderzoek uit te voeren. Je kunt een weloverwogen keuze maken welk onderzoek (actiegericht, ontwerp etc.) je helpt bij jouw vraagstellingen in de praktijk.

  Jouw persoonlijke ontwikkeling in de competenties van een MBI-er staat centraal in de leerlijn Persoonlijk Leiderschap. De vaardigheden die ontwerpen, alignment, managen en innoveren vragen worden gekoppeld aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Gedurende de opleiding wordt hier in elke masterclass veel tijd aan besteed om zo jouw performance meetbaar te verbeteren.

  programma mbi avansplus
   

  Masterclass IT Business (Alignment)

  Thema's die worden behandeld zijn:

  • Strategy Development
  • Innovations & Trends
  • Aligning IT with the Business
  • Enterprise Governance and Enterprise Design
  • Methoden en technieken van onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

   

   

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
   

  Masterclass Strategic Operations Management

  Deze thema's worden behandeld:

  • Strategic ICT Operations Management
  • Enterprise Engineering
  • Business Value & ICT Investment
  • Projectmanagement & Change
  • Methoden en technieken van onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
   

  Masterclass Innovation

  Deze thema's worden behandeld:

  • Enterprise engineering II
  • Innovation & Creative Skills
  • Cyber Security
  • Methoden en Technieken van Onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
   

  Masterclass Afstudeerproject MBI

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het maken van een afstudeerproject.

  • Plan van aanpak
  • Implementatieplan, presentatie en verdediging

   

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Je leert vooral om ‘groot’ te denken en steeds uit te gaan van de strategie van de organisatie. Daarnaast leer ik van mijn mededeelnemers, die uit heel diverse branches komen.

   Eeuwe Feenstra
   Deelnemer Avans+
  • Om goed de business te begrijpen krijg je in de masterclasses uitgebreid inzicht in de uitdagingen die spelen in de fundamenten van een organisatie.

   Pascal Timmermans
   Deelnemer Avans+
  • De opleiding behandelt op een systematische manier de belangrijkste strategische gebieden in een organisatie zoals financiën, marketing, HRM en de inrichting van (innovatie)processen.

   Enno Meijer
   Deelnemer Avans+
  Download brochure Inscrijven