Lees hoe Monique van Winkel de opleiding Management en bedrijfskunde heeft ervaren:

“Mijn drijfveer om te beginnen aan de opleiding Management en bedrijfskunde was dat ik een meer stevige basis wilde leggen voor dat wat ik tot voor kort vooral op gevoel deed. Het gaat dan met name om het managen en aansturen van (project)medewerkers. Maar ook vraagstukken oplossen op het gebied van bedrijfsorganisatie en bedrijfsbeheer, in een omgeving onderhevig aan verandering, gebeurde teveel op gevoel in plaats van overtuiging en weloverwogen argumenten. Ik vond het belangrijk om te kiezen voor een brede opleiding op het gebied van Management & Bedrijfskunde. Ik zocht namelijk een leergang waar ik handvaten aangereikt zou krijgen om in de praktijk direct aan de slag te kunnen. Bij Avans+ vond ik deze.

Concreet resultaat
Een zeer mooi voorbeeld van direct resultaat van de opleiding in mijn dagelijkse werk is een project genaamd ONS rondom een coöperatief bewonersbedrijf (voormalig buurthuis) in een aandachtswijk in Breda. Dit collectief bedrijf exploiteert een wijkrestaurant en organiseert zalenverhuur. Ook is er een kledingatelier ingericht waar vrouwen bij elkaar komen om kleding te maken, te verstellen en te verkopen. Daarnaast kunnen vrouwen met een minder goed gevulde portemonnee hier terecht voor het huren van een bruidsjurk voor slechts € 45,- per dag zodat ze op hun grote dag toch kunnen stralen. Ook is het collectief verantwoordelijk voor de schoonmaak van het gebouw, waar nog een aantal andere commerciële partijen gehuisvest zijn.

€650.000 aan subsidie binnengehaald
Hier, bij ONS, heb ik de opgedane kennis uit de opleiding 1:1 succesvol toe kunnen passen. De organisatie van het coöperatief bewonersbedrijf is inmiddels uiterst professioneel ingericht. Hiervoor heb ik ondermeer gebruik gemaakt van de opgedane kennis op het gebied van Organisatiekunde, Financieel management en HRM. Deze professionele aanpak heeft absoluut bijgedragen aan het binnenhalen van subsidies, in totaal zo’n € 650.000 en daar ben ik dan ook enorm trots op!"