Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Herregistratie 3-daagse Netwerkorganisatie voor schoolleiders

Inschrijven
herregistratie netwerkorganisatie
Iets voor jou?
 • Je bent RDO-geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en je wilt je herregistreren
 • Je werkt als schoolleider in het PO, VO en MBO en je wilt je verbindend leiderschap verder ontwikkelen om te kunnen participeren als netwerkorganisatie
 • Je bent op zoek naar inspiratie en concrete handvatten om werk te maken van het samenwerken met de regio en hiermee de ontwikkeling van leerlingen te stimuleren

Tijdens deze inspirerende driedaagse ga je op strategische niveau aan de slag met het thema samenwerken met de regio. Onderwerpen als de externe fit, doorlopende leerlijn, passend onderwijs, kinderopvang, educational governance, achterstanden en buurtbeleid, cultuur en sport komen aan de orde. Je laat je inspireren door gastsprekers en gaat in gesprek met collega schoolleiders over de professionele ontwikkeling van jouw verbindend leiderschap. 

Na afronding van de driedaagse heb je jouw netwerk op strategisch niveau in kaart gebracht en ga je geïnspireerd, vol ideeën en voorzien van mogelijke interventies, welke voorzien zijn van feedback door mededeelnemers en de docent, terug naar school. Je bent klaar om samen met jouw team werk te maken van het samenwerken met de regio en kansen te benutten om daarmee jullie onderwijs te versterken.

test
4 keer per jaar starten
Wij geven je graag de regie om zelf te beslissen wanneer je een opleiding wil volgen, daarom bieden we 4 startmomenten per jaar. Zo bepaal jij op welk moment het jou het beste uitkomt.
Bekijk de voordelen
test
Maatwerk
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt in het PO, VO of MBO. In je werk heb je te maken met een dynamisch netwerk en een diversiteit aan stakeholders met ieder zijn eigen belangen. Wil jij inspiratie, nieuwe kennis en inzichten opdoen om jouw verbindend leiderschap verder door te ontwikkelen? Dan is deze driedaagse echt iets voor jou.

  Ben je RDO-geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en wil je herregistreren? Na afronding van deze driedaagse kun je het thema ‘Samenwerken met de regio’ opvoeren voor jouw herregistratie met een herregistratiewaarde van 35 punten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voor de start van de driedaagse dien je ter voorbereiding je eigen netwerk naar eigen inzicht in kaart te brengen. Ondersteunend in deze voorbereiding is de aangereikte literatuur. Tijdens de driedaagse zullen we hier verder op ingaan.

  Gedurende de drie dagen breng je jouw netwerk verder in kaart (netwerkanalyse), waarbij zowel interne als externe gerichtheid is opgenomen. Je werkt doelgericht en houdt in jouw leiderschap binnen het netwerk rekening met de van invloed zijnde factoren en actoren. Daarbij kun je denken aan:

  + De wederkerige afhankelijkheid in relatie tot de positie van de organisatie in het netwerk.
  + De verschillende belangen van de stakeholders.
  + De ruimte in regie / macht / hiërarchie.
  + De flexibiliteit en het aan verandering onderhevig zijn van de samenstelling van het netwerk.

  Op basis van de netwerkanalyse analyseer je jouw eigen rol en de rol van het team binnen de netwerkorganisatie. Je formuleert passende interventies, die tot doel hebben het stabiliseren of verbeteren van de huidige positie/rol binnen het netwerk in relatie tot de gemeenschappelijke strategische doelstellingen op bestuurs- en/of locatieniveau. 

  Op de derde dag rond je de module af middels een eigentijdse presentatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie centraal in Nederland gesitueerd. Het betreft een volledig arrangement incl. lesmaterialen, verblijf, catering en overnachting. Deze driedaagse omvat in totaal 60 studiebelastingsuren. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Herregistratie 3-daagse Goed werkgeverschap voor schoolleiders zijn als volgt:

  •    Opleidingskosten: € 2.995,-
  •    Arrangementskosten: € 495,- incl. overnachtingen

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de module voldoende hebt afgerond ontvang je het certificaat Netwerkorganisatie van Avans+. 
  Ben je RDO-geregistreerd bij het Schoolleidersregister PO, dan kun je het certificaat opvoeren voor je herregistratie voor het professionaliseringsthema ‘Samenwerken met de regio’. Het certificaat heeft een herregistratiewaarde van 35 punten. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de driedaagse heb je jouw netwerk op strategisch niveau in kaart gebracht en ga je geïnspireerd, vol ideeën en voorzien van mogelijke interventies terug naar school.

  Programma

  + Tijdens de eerste dag maak je kennis met elkaar en introduceren de programmaleider en de expert het onderwerp. Samen met de mededeelnemers ga je in gesprek over de vraagstukken die er binnen jullie organisaties liggen en formuleer je vragen waar de gastspreker tijdens de tweede dag op ingaat.

  + Tijdens de tweede dag is er een inspirerende gastspreker die je meeneemt in de verschillende mogelijkheden om vraagstukken binnen organisaties aan te pakken en vertelt over zijn of haar praktijkervaringen. Je werkt tegelijkertijd aan een implementatieplan voor je eigen onderwijsorganisatie. 

  + Tijdens de derde dag presenteren jij en je mededeelnemers het plan waaraan jullie gedurende de 3-daagse hebben gewerkt, waarmee je de 3-daagse direct afsluit.
   

  Programma
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven