Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Herregistratie 3-daagse Netwerkorganisatie voor schoolleiders

 • niveau Postbachelor
 • duur 3 dagen
 • studiebelasting 60 SBU – 35 punten herregistratie
 • studiekosten 2.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 13-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
herregistratie netwerkorganisatie
Iets voor jou?
 • Je bent RDO-geregistreerd in het Schoolleidersregister po en je wilt je herregistreren
 • Je werkt als schoolleider in het po, vo en mbo en je wilt je verbindend leiderschap verder ontwikkelen om te kunnen participeren als netwerkorganisatie
 • Je bent op zoek naar inspiratie en concrete handvatten om werk te maken van het samenwerken met de regio en hiermee de ontwikkeling van leerlingen te stimuleren

Tijdens deze inspirerende driedaagse ga je op strategische niveau aan de slag met het thema samenwerken in de regio. Onderwerpen als de extern fit, doorlopende leerlijn, passend onderwijs, kinderopvang, educational governance, achterstanden en buurtbeleid, cultuur en sport komen aan de orde. Je laat je inspireren door gastsprekers en gaat in gesprek met collega schoolleiders over de professionele ontwikkeling van jouw verbindend leiderschap. 

Na afronding van de driedaagse heb je jouw netwerk op strategisch niveau in kaart gebracht en ga je geïnspireerd, vol ideeën en voorzien van mogelijke interventies, welke voorzien zijn van feedback door mededeelnemers en de docent, terug naar school. Je bent klaar om samen met jouw team werk te maken van het samenwerken in de regio en kansen te benutten om daarmee jullie onderwijs te versterken.

Deze opleiding is bij het SRPO gecertificeerd met een herregistratiewaarde van 35 punten.

Beeldmerk

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt in het po, vo of mbo. In je werk heb je te maken met een dynamisch netwerk en een diversiteit aan stakeholders met ieder zijn eigen belangen. Wil jij inspiratie, nieuwe kennis en inzichten opdoen om jouw verbindend leiderschap verder door te ontwikkelen? Dan is deze driedaagse echt iets voor jou.

  Ben je RDO-geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en wil je herregistreren? Na afronding van deze driedaagse kun je het thema ‘Samenwerken met de regio’ opvoeren voor jouw herregistratie met een herregistratiewaarde van 35 punten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voor de start van de driedaagse dien je ter voorbereiding je eigen netwerk naar eigen inzicht in kaart te brengen. Ondersteunend in deze voorbereiding is de aangereikte literatuur. Tijdens de driedaagse zullen we hier verder op ingaan.

  Gedurende de drie dagen breng je jouw netwerk verder in kaart (netwerkanalyse), waarbij zowel interne als externe gerichtheid is opgenomen. Je werkt doelgericht en houdt in jouw leiderschap binnen het netwerk rekening met de van invloed zijnde factoren en actoren. Daarbij kun je denken aan:

  + De wederkerige afhankelijkheid in relatie tot de positie van de organisatie in het netwerk.
  + De verschillende belangen van de stakeholders.
  + De ruimte in regie / macht / hiërarchie.
  + De flexibiliteit en het aan verandering onderhevig zijn van de samenstelling van het netwerk.

  Op basis van de netwerkanalyse analyseer je jouw eigen rol en de rol van het team binnen de netwerkorganisatie. Je formuleert passende interventies, die tot doel hebben het stabiliseren of verbeteren van de huidige positie/rol binnen het netwerk in relatie tot de gemeenschappelijke strategische doelstellingen op bestuurs- en/of locatieniveau. 

  Op de derde dag rond je de module af middels een eigentijdse presentatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 3 volledige dagen woensdag 9.30 uur tot vrijdag 15.00 uur.

  In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie centraal in Nederland gesitueerd. Het betreft een volledig arrangement incl. lesmaterialen, verblijf, catering en overnachting. Deze driedaagse omvat in totaal 60 studiebelastingsuren. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Herregistratie 3-daagse Goed werkgeverschap voor schoolleiders zijn als volgt:

  •    Opleidingskosten: € 2.995,-
  •    Arrangementskosten: € 495,- incl. overnachtingen

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de module voldoende hebt afgerond ontvang je het certificaat Netwerkorganisatie van Avans+. 
  Ben je RDO-geregistreerd bij het Schoolleidersregister PO, dan kun je het certificaat opvoeren voor je herregistratie voor het professionaliseringsthema ‘Samenwerken met de regio’. Het certificaat heeft een herregistratiewaarde van 35 punten. 

  We hebben verschillende opties om al jouw herregistratiepunten te behalen. Bekijk hier ons aanbod, de duur en de herregistratiewaarde per module.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de driedaagse heb je jouw netwerk op strategisch niveau in kaart gebracht en ga je geïnspireerd, vol ideeën en voorzien van mogelijke interventies terug naar school.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  + Tijdens de eerste dag maak je kennis met elkaar en introduceren de programmaleider en de expert het onderwerp. Samen met de mededeelnemers ga je in gesprek over de vraagstukken die er binnen jullie organisaties liggen en formuleer je vragen waar de gastspreker tijdens de tweede dag op ingaat.

  + Tijdens de tweede dag is er een inspirerende gastspreker die je meeneemt in de verschillende mogelijkheden om vraagstukken binnen organisaties aan te pakken en vertelt over zijn of haar praktijkervaringen. Je werkt tegelijkertijd aan een implementatieplan voor je eigen onderwijsorganisatie. 

  + Tijdens de derde dag presenteren jij en je mededeelnemers het plan waaraan jullie gedurende de 3-daagse hebben gewerkt, waarmee je de 3-daagse direct afsluit.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Programma
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven