Skip to main content

Basiscursus maintenance management (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 4 uur per week
 • studiekosten 1.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 25-09-2024 Breda
  • 25-09-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je hebt een mbo- of hbo-diploma in de techniek. 
 • Je wilt je verder verdiepen in wat integraal onderhoud van installaties betekent. 
 • Je wilt meer zicht hebben op onderhoud systemen en principes. 

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

Binnen deze opleiding krijg je een introductie wat er komt kijken bij deze complexe en dynamische wereld van maintenance. Je leert hoe maintenancevraagstukken vanuit een integrale visie en werkwijze benaderd worden.  

Dus, heb je interesse in maintenance en wil je je ontwikkelen in maintenance management, dan biedt deze cursus uitkomst. Met deze introductiecursus maak je namelijk kennis met de basisbeginselen van maintenance management en leer jij hoe de verschillende bedrijfsprocessen rond maintenance management werken en verbeterd kunnen worden.  

 

Tijdens deze cursus maak je kennis met de belangrijkste begrippen binnen maintenance management. De docent geeft praktische uitleg over de relatie tussen asset- en maintenancemanagement en de ontwikkeling die het vakgebied van maintenance management doorgemaakt heeft en nu nog doormaakt.   

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Wil jij jezelf verder bekwamen in maintenance management, maar vind je de stap te groot om je direct in te schrijven voor de volledige éénjarige postbacheloropleiding Maintenance management installatietechniek of Maintenance managementindustrie? Dan biedt deze cursus uitkomst. Met deze introductiecursus maak je namelijk kennis met de basisbeginselen van maintenance management en leer jij hoe de verschillende bedrijfsprocessen rond maintenance management werken en verbeterd kunnen worden. Hierdoor krijg je vrijstelling voor de eerste module van de éénjarige opleiding indien je besluit daar later aan deel te nemen. Ook voor professionals zoals assetmanagers en assetowners die zich in de basisbeginselen van maintenance management willen verdiepen is deze cursus geschikt.  

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de Basiscursus maintenance management behandelen vakdocenten van Avans+ op interactieve wijze de verschillende thema’s binnen dit vakgebied. Je bereidt de lesbijeenkomsten voor, zodat er tijdens die bijeenkomsten tijd is voor verdieping en onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een opdracht die jij voorbereidt voor de volgende sessie. Onderwerp van deze opdracht is afkomstig uit jouw eigen (toekomstige) organisatie.   

  Gedurende deze 4 dagen verzamel je voldoende inhoudelijke informatie om een quickscan te maken over de werking van maintenance management binnen jouw organisatie. Middels de tussentijdse feedback tijdens de bijeenkomsten en peer-reviews ben je in staat de kwaliteit van jouw quickscan te verhogen.    

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De in totaal 4 bijeenkomsten vinden één keer per 2 weken plaats met 3 uur netto vóór en 3 uur netto ná de lunch. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met circa 4 uur zelfstudie per week.  Totaal dus 24 contacturen.  Deze opleiding wordt aangeboden zonder toetsing en er zal een aparte groep gevormd worden.  

  Gedurende de opleiding kunnen deelnemers rekenen op begeleiding en ondersteuning door de opleidingscoördinator en de opleidingsmanager van Avans+. Verder worden de deelnemers bijgestaan door de vakdocenten die de lessen verzorgen.   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Basiscursus Maintenance Management zijn als volgt: 

  • Cursuskosten: € 1.995,- 
  • Arrangementskosten: € 205,- 
  • Ondersteuning onderzoeksvaardigheden: € 250,- (standaard voor deelnemers zonder bachelor diploma) 
  • Boeken: ca. € 100,- Deze schaf je zelf aan 

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW. 

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na afronding ontvang je een certificaat  

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze cursus ben je in staat om via een zogenaamde QuickScan inzicht te krijgen in hoe maintenance binnen een organisatie is ingericht. Je beheerst de basisbeginselen van maintenance en kunt je in dit vakgebied in de praktijk verder ontwikkelen.  

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  Tijdens de cursus maak je kennis met: 

  • De belangrijkste begrippen binnen maintenance management;
  • De relatie tussen asset- en maintenance management; 
  • Het meten van onderhoudsprestaties;
  • Reservedelen beheer;
  • Onderhoud strategieën en -concepten.

  Basiscursus maintenance management (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven