Skip to main content

Kom 29 januari naar de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

BIM fundamentals (JTF)

  • niveau Postbachelor
  • duur 10 weken
  • studiebelasting 8-10 uur per week
  • studiekosten 1.950,-
  • Startdata en locaties
Download brochure
Iets voor jou?
  • Je bent of wordt in je werk betrokken met BIM in projecten 
  • Je wilt het BIM proces snappen en ook alles eromheen 
  • Je wil een vraagspecificatie om kunnen zetten naar modellen 

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

Met de digitalisering van de bouw is BIM niet meer weg te denken uit de bouw, installatietechniek en infra. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zijn er mee bezig of krijgen er mee te maken. Niet alleen bij het ontwerp en bouw, maar ook bij het gebruik, beheer en sloop. Virtueel bouwen is dé manier om gecontroleerde toegang te faciliteren tot data. Dat is nodig om efficiënter en slimmer te kunnen werken en om antwoord te kunnen geven op het structurele personeelstekort en de ambities die het woningtekort, de energietransitie en een circulaire bouwsector brengen. Het is dan ook voor de professional van belang te begrijpen wat BIM betekent en welke impact het kan hebben op het werk binnen de organisatie en projecten.   

Na het volgen van de opleiding BIM fundamentals weet je wat BIM inhoudt en wat de toepassing ervan betekent voor het totale bouwproces zowel op bedrijfs- als projectniveau. Je beschikt over fundamentele vaardigheden met betrekking tot het BIM proces, modelbeheer, de communicatie in BIM en de koppeling van een vraagspecificatie met BIM. Ook beschik je over fundamentele kennis over de gebruikte software voor de genoemde vaardigheden.  

Lees meer
Praktische informatie
    Doelgroep

    Doelgroep

    Je krijgt steeds vaker te maken met BIM in je werk. En je bent je aan het oriënteren en vraagt je af wat BIM voor je kan betekenen voor je (nieuwe) functie of rol binnen een organisatie. 

    Werkvorm

    Werkvorm

    Zowel de groep als het docententeam is multidisciplinair. Je ontwikkeling gaat van basiskennis naar fundamentele kennis. Je bestudeert zelfstandig de theorie en neemt actief deel aan fysieke en online bijeenkomsten. Docenten maken gebruik van presentaties, geven opdrachten, dagen je uit om bronnen na te slaan en prikkelen je om zoveel mogelijk vaardigheden te ontwikkelen. Er worden studentenlicenties van BIM software beschikbaar gesteld. Docenten helpen bij het installeren. Je leert niet alleen van docenten, maar ook van elkaar. Informatie wordt gedeeld in een BIM portal en de digitale leeromgeving.   

    Buiten de bijeenkomsten om ontmoet je elkaar op het social learning platform. Daar wordt niet alleen kennis gedeeld, maar ook stellingen geponeerd en vragen gesteld. De docent is moderator die discussies initieert en eventueel bijstuurt. De output hiervan vormt de input voor de volgende bijeenkomst. Je hebt een proactieve en positief kritische houding.  

    Tijdsinvestering

    Tijdsinvestering

    De opleiding duurt 10 weken. Je volgt bijeenkomsten in de middag en/of avond. De opleiding bestaat uit een kick-off, 17 dagdelen van elk 3 uur en 2 online vragenuren. Naast deze bijeenkomsten wordt er wekelijks in de online leeromgeving kennis gedeeld. Naast de bijeenkomsten dien je 6 tot 8 uur per week te reserveren voor zelfstudie. 

    Studiekosten

    Studiekosten

    De kosten voor de opleiding BIM Fundamentals is als volgt: 

    • Opleidingskosten: € 1.950,- 
    • Arrangementskosten: € 275,- 

    Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. 

    Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW. 

    Subsidie

    Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

    • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
    • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
    • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

    Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

    • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
    • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
    • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

    Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

    Werkwijze

    Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

    Diploma

    Diploma

    Na afronding ontvang je een certificaat.  

    Resultaat

    Resultaat

    Na het volgen van de opleiding BIM fundamentals weet je wat het begrip BIM inhoudt en wat de toepassing ervan betekent voor het totale bouwproces zowel op bedrijfs- als projectniveau. Je beschikt over fundamentele vaardigheden met betrekking tot het BIM proces, modelbeheer, de communicatie in BIM en de koppeling van een vraagspecificatie met BIM. Tevens beschik je over fundamentele kennis over de gebruikte software voor de genoemde vaardigheden.  

    Contact

    Contact

    Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

    Programma

    Je ontwikkelt basisvaardigheden over: 

    • Modelbeheer; 
    • Koppeling van een vraagspecificatie met BIM; 
    • Communicatie in BIM 
    • BIM proces; 
    • BIM functies en rollen. 

    Opleiding - BIM fundamentals (JTF)
     
    Inspireer anderen
    en deel je ervaring!
    Schrijf een review
    Download brochure Inscrijven