Skip to main content

Maintenance management  (JTF) 

 • niveau Postbachelor
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 7.810,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 25-09-2024 Breda
  • 25-09-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Maintenance management  (JTF) 
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgerond mbo- of hbo-opleiding en hebt enige jaren werkervaring 
 • Je ambieert een management functie op het gebied van maintenance 
 • Je wilt een onderbouwde visie ontwikkelen op integraal onderhoud 

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

Als gesprekspartner voor de opdrachtgever bevind jij je vaak in het spanningsveld tussen de operatie en jouw eigen organisatie. De opdrachtgever is kritisch en verwacht steeds meer van je als maintenancepartner. Waar eerst de focus op onderhouden van gebouw gebonden installaties lag, krijg je nu steeds vaker te maken met meer verantwoordelijkheden én risico’s door bijvoorbeeld prestatiecontracten. Deze contracten vragen van je de opdrachtgever te ontzorgen op het gebied van bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid, veiligheid-, milieuaspecten en duurzaamheid.   

Al deze aspecten komen aan bod in de opleiding Maintenance management. Ook de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden krijgt bijzondere aandacht in onze maintenance management opleiding. Als succesvolle gesprekspartner bouw je immers een duurzame samenwerking op met jouw opdrachtgever. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt hbo werk- en denkniveau en je hebt enige jaren ervaring in de techniek. En misschien ben je al in brede zin betrokken bij onderhoudsmanagement van complexe systemen. 

  Je wilt je ontwikkelen tot maintenance engineer, technisch beheerder, projectleider, contractmanager of teamleider. 

  Heb je geen bachelor diploma, dan neem je deel aan een aanvullend programma, gericht op de verdere ontwikkeling van je onderzoeksvaardigheden. Dit vindt plaats tijdens je opleiding. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  In deze opleiding worden theorie en praktijk continu afgewisseld door middel van opdrachten, voorbeelden en praktijkcases. Tevens is er ruimte om praktijkervaringen te delen en deze te reflecteren op de theorieën. Zo kun je theorie toepassen in de praktijk of inzichten verkrijgen die je helpen om de maintenanceprestatie te vergroten. Experts uit de praktijk begeleiden je in dit leerproces en een adviescommissie bewaakt de kwaliteit.   

  Het resultaat wordt getoetst door het beoordelen van een “beroepsproduct” dat iedere deelnemer aan het eind van elke module inlevert of presenteert. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de verbinding tussen het geleerde en de ervaring in de praktijk in de eigen organisatie. Doordat er tijdens de modules vanaf de eerste bijeenkomst toegewerkt wordt naar dit beroepsproduct, is de studiedruk optimaal verdeeld over de studie.  

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding duurt ongeveer 8 maanden. Iedere module bestaat uit 4 tot 5 bijeenkomsten die om de 2 weken gehouden worden op een middag/avond. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met ongeveer 10 uur per week zelfstudie.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Maintenance Management zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 7.180,- 
  • Boeken: ca. € 335,-. Deze schaf je zelf aan. 
  • Arrangementskosten: € 820,- 
  • Ondersteuning onderzoeksvaardigheden: € 500,- (standaard voor deelnemers zonder bachelor diploma) 

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW. 

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na afloop van de opleiding ontvang je het post bachelor diploma maintenance management.

  Resultaat

  Resultaat

  Na succesvolle afronding van de opleiding Maintenance Management heb je een gedegen visie op integraal onderhoud ontwikkeld. Daarnaast heb je jezelf tot een betere professional ontwikkelt; je kent jezelf, je kwaliteiten en ontwikkelpunten in relatie tot je huidige en toekomstige werk.  

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  In de opleiding Maintenance management installatietechniek doorloop je de volgende modules: 

  • Maintenance management overview 
  • Sturen & organiseren voor installatie onderhoud 
  • Plannen & optimaliseren van installaties 
  • Data & digitalisering voor smart maintenance binnen installaties  

  Opleiding - Maintenance management  (JTF) 
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven