Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Fase 2 van Master of Pipeline Technology

Fase 2 van Master of Pipeline Technology
Iets voor jou?
 • Je leert technische en maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen.
 • De achtergronden en beweegredenen van diverse specialisten worden duidelijk voor jou.
 • Leer hoe je deze kennis toepast op strategisch niveau binnen jouw organisatie.

Een goed opgeleide pipeline engineer is nu en in de toekomst onmisbaar. De pijpleidingingenieur onderhoudt, ontwikkelt en breidt indien mogelijk het huidige leidingenstelsel uit. Daarvoor dien je als pijpleidingingenieur in staat te zijn zowel technische als maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen. Ook kun je als succesvolle pijpleidingingenieur de sociale en organisatorische aspecten van de pijpleidingbranche goed in kaart brengen.

Fase 2 voor én door de pipeline branche

De Master of Pipeline Technology leert je de achtergronden en beweegredenen van de diverse specialisten uit het vakgebied te begrijpen. Deze opleiding voor pijpleidingingenieur is een initiatief van de Nederlands-Vlaamse branche en wordt als pipeline engineering master aangeboden onder auspiciën van Pipeliner.

Tijdens deze tweede fase van de Master of Pipeline Technology krijg je inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale pijpleidingketen. Na afloop van fase 2 ken je de samenhang tussen de diverse disciplines en pas je verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider en pipeline engineer geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie én van de branche.

Logo Stichting Pipeliner

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt fase 1 (Technisch Pijpleidingingenieur) al met succes doorlopen. Nadat je in dat lesprogramma de technische aspecten van het pijpleidingtransport hebt leren kennen en overziet, wil jij je nu verder ontwikkelen door ook de sociale, organisatorische en maatschappelijke aspecten van de pijpleidingbranche te beschouwen.

  Na volledige afronding van fase 2 ontvang je de graad MSc. (n.v.t. voor degenen die niet over een bachelorgraad beschikken).

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt bestaande uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze tweede fase van de opleiding neemt 1,5 jaar in beslag. Het eerste jaar kent maandelijks een tweedaagse lesbijeenkomst met (optionele) hotelovernachting. Het laatste halve jaar bestaat voornamelijk uit de uitwerking en afronding van jouw masterthesis en kent slechts enkele kortere bijeenkomsten.

  De studielast bedraagt 36 EC’s (= 1008 studiebelastingsuren). Je dient te rekenen op minimaal 10 uur zelfstudie per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de tweede en tevens laatste fase van de Master of Pipeline Technology zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 13.750,-.
  • Leermiddelen: circa € 250,-.
  • Arrangementskosten: € 1.965,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Indien je gebruik wilt maken van de overnachtingsmogelijkheden betaalt u hiervoor € 630,-.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan voor deze tweede fase van de opleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 7.000,-  of in 14 maandelijkse termijnen van € 1.010,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie

  Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon over het eerste en over het tweede jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie de website van de RvO voor meer informatie.

  Diploma

  Diploma

  Na succesvolle afronding van de tweede fase ontvangt het getuigschrift Master of Science of Pipeline Technology van Avans+. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO 70096. De bijbehorende graad en titel die je mag voeren is Master of Science of Pipeline Technology. Je bent gerechtigd ‘MSc.’ achter jouw naam te voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master of Pipeline Technology heb je als managing engineer inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale pijpleidingketen. Je kent de samenhang tussen de diverse disciplines en je past verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider en pipeline engineer geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie én van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De opleiding Pipeliner geeft gevoel voor het vak. Je leert en je leert belangen kennen en afwegen. Je leert een prachtig specialisme in de volle breedte kennen

   Stijn van Leeuwen
   Engineer
  • Voor relatief nieuwelingen en voor ervaren krachten, die denken het vak te beheersen, kan de opleiding zeer verhelderend werken

   Jan Willem Rongen
   Projectengineer Gasunie
  • Niet alleen mijn kennis en technische inzichten zijn verbreed, ook persoonlijk ben ik gegroeid in mijn functie.

   Corné Haarbosch
   Projectleider Brabant water
  Download brochure Inscrijven