Skip to main content

Masterclass Pipeline Technology - Assetmanagement (MPT)

 • niveau Masterclass
 • duur 3 maanden
 • studiebelasting 56 uur
 • studiekosten 1.450,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-02-2025 Bosschenhoofd
Download brochure
Download brochure
Masterclass Pipeline Technology - Assetmanagement (MPT)
Iets voor jou?
 • Je bent in het bezit van een bachelorgraad en werkzaam in een organisatie betrokken bij ondergronds transport of distributie.
 • Het is jouw ambitie om je verder te ontwikkelen in het strategische beheer van ondergrondse leidingsystemen.
 • Je wilt je zicht op het vakgebied van ondergronds leidingtransport verbreden om een beter professional te worden binnen het vakgebied. 
   

Je krijgt zicht op de managementsystemen voor het beheer van ondergrondse leidingsysteem en je leert hoe je van daaruit onderbouwde afwegingen kunt maken voor de optimale prestatie van het geheel aan assets van een organisatie. 

Ook voor professionals werkzaam bij ingenieursbureaus, aannemers, dienstverleners en toezichthouders is deze op beleidsmatige activiteiten van hun opdrachtgevers gerichte module waardevol. Wanneer al deze partijen elkaars cultuur, visie en belangen niet alleen kennen, maar ook begrijpen en kunnen aanvoelen, zal dat bijdragen aan de kwaliteit van werkzaamheden. Het leren werken en denken vanuit het gezamenlijke belang, is van grote professionele meerwaarde. Samen ga je aan de slag met de lesinhouden. Niet alleen inzicht in professionele beheer- en beheerssystemen wordt verkregen, maar ook worden kennis, visies en inzichten onderling gedeeld en bediscussieerd.
 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam bij een organisatie die betrokken is bij ondergronds transport. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoud met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

  Jij wilt kennis van en inzicht krijgen in professioneel assetmanagement van ondergrondse leidingsystemen. Daardoor begrijp je de onderlinge samenhang en ben je in staat om op een strategisch niveau met alle bij ondergrondse leidingen betrokken stakeholders hierover te kunnen praten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de masterclasses van de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces. 

  Als toets stel je in een groepje van 3 tot 5 personen bij een concrete casus een adviesrapport aan een directie op ten behoeve van de
  besluitvorming rond het lange termijn vervangingsbeleid binnen een complex netwerk van ondergrondse leidingsystemen. Je maakt daarvoor afwegingen en keuzes op basis van harde en ook minder harde argumenten, daarbij de balans zoekend tussen kosten, prestaties en risico's. De groepsresultaten worden uiteindelijk onderling geanalyseerd en bediscussieerd.

  Door die diverse achtergronden van docenten en deelnemers verbreedt je je kijk op het kennisgebied en wordt je een betere gesprekspartner voor de andere partijen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studieduur bedraagt 3 maanden met een studielast van 2 EC’s (= 56 studiebelastingsuren). 

  Deze opleiding bestaat uit 3 maandelijkse bijeenkomsten van 2 dagdelen op vrijdag of zaterdag.

  De masterclass is onderdeel van de geaccrediteerde MSc-opleiding Master of Pipeline Technology. Door in te schrijven voor deze masterclass doe je dus kennis op over assetmanagement voor ondergrondse leidingtransportsystemen op geaccrediteerd masterniveau. 

  Je sluit aan bij de deelnemers die de hele opleiding volgen. Maaltijden zijn inbegrepen en er is de mogelijkheid om een hotelovernachting op de leslocatie te boeken.   

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.450,-
  • Arrangementskosten: € 170,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Indien je gebruik wil maken van de overnachtingsmogelijkheden betaal je hiervoor € 100 per nacht.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze masterclass ontvang je een certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat je een deel van de masteropleiding succesvol hebt afgerond en geeft daarmee vrijstelling voor het geval je deel wilt nemen aan de gehele opleiding Master of Pipeline Technology.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt na het volgen van deze masterclass inzicht in het assetmanagement voor ondergrondse leidingtransportsysteme. Je past de verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie en van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  • Inleiding Assetmanagement
  • Assetmanagement, ontwikkelingen in de energiedistributie
  • Assetmanagement in de drinkwaterwereld
  • Veiligheidsbeheerssystemen en NEN3655
  • Ontwikkelingen in de energiedistributie
  • Risk Based Inspection
  • Bowtie analyse
  • Kwaliteit & keuring
  • Uitbesteden van leidingbeheer

  Voor meer informatie over het programma download de brochure.

   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven