Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Pipeline Technology - Bedrijfsvoering en onderhoud (MPT)

 • niveau Masterclass
 • duur 3 maanden
 • studiebelasting 56 uur
 • studiekosten 1.450,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 28-09-2024 Bosschenhoofd
Download brochure
Download brochure
Masterclass Bedrijfsvoering en onderhoud
Iets voor jou?
 • Je bent in het bezit van een bachelorgraad en werkzaam in een organisatie betrokken bij ondergronds transport
 • Het is jouw ambitie om je verder te ontwikkelen in diverse aspecten rond het beheer en onderhoud van ondergrondse leidingen 
 • Je wilt je zicht op het vakgebied van ondergronds leidingtransport verbreden om een beter professional te worden binnen het vakgebied
   

Je krijgt een overzicht van alle technisch gerichte activiteiten die komen kijken bij het bedrijfsvoering en het onderhoud van een ondergronds leidingsysteem.

Ook voor professionals werkzaam bij ingenieursbureaus, aannemers, dienstverleners en toezichthouders is deze, op de bedrijfsactiviteiten van hun opdrachtgevers gerichte masterclass, waardevol. Wanneer al deze partijen elkaars cultuur, visie en belangen niet alleen kennen, maar ook begrijpen en kunnen aanvoelen, zal dat bijdragen aan de kwaliteit van werkzaamheden. Het leren werken en denken vanuit het gezamenlijke belang, is van grote professionele meerwaarde.

Deze masterclass is gericht op deelnemers uit alle delen van de leidingenbranche en de daarmee in aanraking komende partijen. Samen ga je aan de slag met de lesinhoud. Niet alleen kennis van operatie van en onderhoud aan leidingsystemen wordt opgestoken, maar ook worden kennis, visies en inzichten onderling gedeeld en bediscussieerd.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam bij een organisatie die betrokken is bij ondergronds transport. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoudt met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

  Jij wilt kennis van en inzicht krijgen in de bedrijfsvoeringsaspecten rond het beheer van ondergrondse leidingen. Daardoor begrijp je de onderlinge samenhang en ben je in staat om op een strategisch niveau met alle bij ondergrondse leidingen betrokken stakeholders hierover te kunnen praten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de masterclasses van de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces. 

  Als toets stel je een ‘operationeel bedrijfsvoeringsplan’ op rond de beheersing van een reparatie of modificatie aan een leidingsysteem, waarvoor dit uit en weer in bedrijf gesteld moet worden. Dat doe je niet alleen, maar binnen een klein groepje van 3 tot 5 personen, allen met verschillende achtergronden (ingenieursbureau, aannemer, leidingeigenaar, .. ). Je ervaart daarbij meerwaarde van het benutten van elkaars kennis, visie, ervaring en netwerk en hoe je dat doet. Zo krijgt je professionele ontwikkeling een stevige boost.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studieduur bedraagt 3 maanden met een studielast van 2 EC’s (= 56 studiebelastingsuren). 

  Deze opleiding bestaat uit 3 maandelijkse bijeenkomsten van 2 dagdelen op vrijdag of zaterdag.

  De masterclass is onderdeel van de geaccrediteerde MSc-opleiding Master of Pipeline Technology. Door in te schrijven voor deze masterclass doe je dus kennis op over de bedrijfsvoerings- en beheer aspecten van ondergronds leidingtransport op geaccrediteerd masterniveau. 

  Je sluit aan bij de deelnemers die de hele opleiding volgen. In geval de lessen op een vrijdag en zaterdag zijn, zijn maaltijden inbegrepen en is er de mogelijkheid om een hotelovernachting op de les locatie te boeken.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze masterclass zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.450,-
  • Arrangementskosten: € 170,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Indien je gebruik wil maken van de overnachtingsmogelijkheden betaal je hiervoor € 100,- per nacht.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Avans+ is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille, voor de Vlaamse deelnemers. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze masterclass ontvang je een certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat je een deel van de masteropleiding succesvol hebt afgerond en geeft daarmee vrijstelling voor het geval je deel wilt nemen aan de gehele opleiding Master of Pipeline Technology.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt na het volgen van deze masterclass inzicht in bedrijfsvoering en onderhoud aspecten van ondergrondse leidingen. Je past de verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie en van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De masterclass bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Inspectiemethoden 
  • Operationeel beheer
  • Onderhoudsperceptie voor pipelines
  • GIS-systemen
  • Niet destructief onderzoek (NDO)
  • Coatinginspectie, corrosie en kathodische bescherming

  Voor meer informatie over het programma download de brochure.

  Programma Masterclass Bedrijfsvoering en onderhoud
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven