Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Pipeline Technology – Organisatorische Aspecten (MPT)

 • niveau Masterclass
 • duur 3 maanden
 • studiebelasting 84 uur
 • studiekosten 1.790,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 07-03-2025 Bosschenhoofd
Download brochure
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je bent in het bezit van een bachelorgraad en al enige tijd werkzaam in de ondergrondse leidingeninfra.
 • Je wilt je visie op de werkprocessen binnen je eigen organisatie verder ontwikkelen.
 • Je vindt het leuk en waardevol om samen met branchegenoten van gedachten te wisselen over de meerwaarde van samenwerking, risico’s, vertrouwen, etc.
   

Om als organisatie succesvol te zijn en te blijven binnen de ondergrondse infra spelen naast operationele kennis ook tal van organisatorische zaken een belangrijke rol. Binnen deze module krijgen diverse relevante organisatorische aspecten en concepten aandacht en wordt je uitgedaagd daar op strategisch niveau voor je eigen organisatie of werkomgeving over na te denken en zelf een visie te vormen.
 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam binnen of voor de kabels en leidingenbranche. Bijvoorbeeld een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

  Je projecteert abstracte kennis en begrip van diverse voor de leidingenbranche relevante organisatorische concepten op je eigen organisatie. Je ontwikkelt daarmee een kritisch bewustzijn van het functioneren van die eigen organisatie en komt zo tot nuttige en vernieuwende verbeteradviezen op strategisch niveau; zowel intern gericht als op samenwerking met externe partijen.
   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de masterclasses van de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces. 

  Als toets vertaal je de behandelde thema’s naar op strategisch niveau gelegen mogelijkheden en meerwaarde voor de eigen organisatie in de vorm van een adviesrapport voor directie of afdelingsleiding.

  Door de diverse achtergronden van docenten en deelnemers verbreed je je kijk op het kennisgebied en word je een betere gesprekspartner, intern en voor de andere partijen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studieduur bedraagt 3 maanden met een studielast van 3 EC’s (= 84 studiebelastingsuren). 

  Deze opleiding bestaat uit bijeenkomsten variërend van 1 dagdeel tot 2 dagen met 1x een hotelovernachting van vrijdag op zaterdag in een periode van 3 maanden.

  De masterclass is onderdeel van de geaccrediteerde MSc-opleiding Master of Pipeline Technology. Door in te schrijven voor deze masterclass doe je dus kennis op over assetmanagement voor ondergrondse leidingtransportsystemen op geaccrediteerd masterniveau. 

  Je sluit aan bij de deelnemers die de hele opleiding volgen. Maaltijden zijn inbegrepen en er is de mogelijkheid om een hotelovernachting op de les locatie te boeken.   

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.790,-
  • Arrangementskosten: € 470,-. (dit is inclusief 2 hotelovernachtingen à €100,-)

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze masterclass ontvang je een certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat je een deel van de masteropleiding succesvol hebt afgerond en geeft daarmee vrijstelling voor het geval je deel wilt nemen aan de gehele opleiding Master of Pipeline Technology.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt na het volgen van deze masterclass geleerd om abstracte kennis en begrip van diverse voor de leidingenbranche relevante organisatorische concepten op je eigen organisatie en op de branche te projecteren en dit te vertalen naar nuttige en vernieuwende verbeteradviezen op strategisch niveau. Je zicht op samenwerkingsvormen, de meerwaarde ervan en hoe deze te realiseren. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  • Rijnlands organiseren
  • Kennismanagement
  • Innovatie
  • Effectief samenwerken
  • Projectrisico’s
  • Inkoop, contractvormen en contractvorming
  • Risicogestuurd werken
  • BIM 

  Elk thema heeft zijn eigen erkende specialist als docent.

  Voor meer informatie over het programma download de brochure.

  Programma Masterclass Pipeline Technology – Organisatorische Aspecten (MPT)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven