Lees hoe George van de Rijt de opleiding Basiscursus installatietechniek heeft ervaren:

"In mijn dagelijkse werkzaamheden als accountmanager voor een waterpompenfabrikant praat ik voornamelijk met adviseurs en installateurs. In de installatiemarkt wordt veel vakjargon gebruikt en de pompen en systemen die mijn organisatie Xylem, een relatief nieuwe speler op de installatiemarkt, aanbiedt worden vaak in een installatie verwerkt.

Advies- en applicatiekennis zijn steeds belangrijker om als volwaardig gesprekspartner te kunnen fungeren. Met de Basiscursus installatietechniek wilde ik meer inzicht krijgen in de installatietechniek, zodat we onze adviezen beter kunnen afstemmen op de gebruiker.

Het vergroten van mijn netwerk zag ik als bijkomend voordeel. Wat mij met name aansprak in de cursus, is het feit dat deze praktisch is opgezet en alle facetten van de installatietechniek behandelt.

Netwerk: nieuwe samenwerking

Naast de algemene installatiekennis die ik opdeed, ontstond er ook een leuke samenwerking met een medecursist. Tijdens de pauzes van de opleiding spreek je met medecursisten over wat zij doen en dagelijks tegenkomen. Zo kwam ik in gesprek met Serge Schrijder van Vissers Installatiebedrijf. Als Xylem waren wij op zoek naar een servicepartner in de regio Rotterdam die voor ons Hydrofoorsets kan installeren en onderhouden. We hadden het over pompen en Serge liet me enkele foto’s van een installatie zien die Vissers gerealiseerd had. Naar aanleiding daarvan maakten we een afspraak om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. De eerste gezamenlijke installaties zijn inmiddels gerealiseerd en we zijn aan het kijken of we onze samenwerking verder kunnen uitbreiden door projecten gezamenlijk op te pakken.

Woorden als ‘leerzaam’, ‘praktisch’ en ‘netwerk’ typeren voor mij deze opleiding basiscursus installatietechniek."