Lees hoe Jan Willem van der Geer de basiscursus Installatietechniek heeft ervaren:

“Als manager huisvesting en inkoop bij CompaNanny ben ik onder meer verantwoordelijk voor de locaties waarin onze kinderdagverblijven gehuisvest zijn. Die zitten vol geavanceerde apparatuur die garant staat voor een comfortabel en veilig verblijf. Dankzij een contract met diverse installateurs kunnen we altijd rekenen op deskundige ondersteuning als het nodig is. Toch wilde ik hier zelf ook meer over weten. Daarom besloot ik de basiscursus Installatietechniek bij Avans+ te volgen.

Betere gesprekspartner

Elektra, luchtbehandeling, brandmelding: de ontwikkelingen gaan razendsnel. Tijdens deze basiscursus kregen we dan ook veel informatie voor onze kiezen. Die werd meestal via actieve werkvormen aangeboden; prettig als je er na een hele werkdag je aandacht bij wilt houden. Veel van de docenten kwamen zelf uit de branche en konden goede praktijkvoorbeelden geven. We hebben ook meerdere keren les gehad op locatie. Dat was een welkome afwisseling, al had het bezoek aan een sanitairfabrikant een wel erg commerciële ondertoon.

Dankzij deze basiscursus heb ik veel kennis opgedaan over installatietechniek. Bij storingen kan ik nu sneller de precieze oorzaak achterhalen. En kunnen we het niet zelf oplossen? Dan kan ik onze installateur een veel gerichtere omschrijving geven van het probleem. Ook voel ik me een betere gesprekspartner in het overleg dat we ieder kwartaal met onze installateurs hebben over lopende zaken. Ik sta bovendien steviger in mijn schoenen en kan beter adviseren bij de bouw van nieuwe kinderdagverblijven.

Aanrader

Ik zou deze basiscursus zeker aanraden. De lessen zijn goed te combineren met een drukke baan en een gezin. Avans+ houdt daarbij rekening met de schoolvakanties. De lessen zijn verder goed verzorgd en de opdrachten zijn duidelijk. Je kunt alles online bijhouden en je ziet duidelijk dat erover nagedacht is. Een verbeterpunt is de leslocatie in Utrecht. Daar is geen avondeten te krijgen, terwijl veel deelnemers rechtstreeks vanuit hun werk komen. Verder was ik erg te spreken over deze cursus. Het heeft mijn kennis behoorlijk verbreed!”