Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 06 juli 2016

Als bouwkundig afgestudeerde, kreeg ik de kans om bij een elektrotechnisch installateur te gaan werken. Op dat moment had ik nog geen ervaring in de installatietechniek of de elektrotechniek. Om deze ervaring toch op te doen, was het zaak dat ik een opleiding ging volgen die mij de nodige kennis zo snel mogelijk bijbracht. De keuze tussen HBO Elektrotechniek of de HIT-E was voor mij snel duidelijk, omdat de focus van de HIT-E direct op de installatietechniek ligt.

Vanaf de eerste dag heb ik de kennis, die ik tijdens de opleiding op deed, direct kunnen toepassen in de praktijk. Doordat mijn kennis snel toenam kon ik na iedere lesbijeenkomst van meer betekenis zijn op mijn werk. Vooral de methoden die mij zijn aangeleerd, o.a. in een heel praktisch vak als Datacommunicatie, gebruik ik nog dagelijks in mijn ontwerpen. Maar ook de ruimte die er was voor vakken uit de werktuigbouwkunde, heeft gezorgd voor een goede basiskennis hierin. Deze kan ik dagelijks gebruiken, aangezien ons bedrijf ook veel werkzaam is in ventilatie en luchtbehandeling.

De contacten die ik met veel mededeelnemers nog altijd heb, zijn ook van meerwaarde. Naast het feit dat we 2 hele gezellige jaren hebben gehad, kan ik eventuele vragen naar hun opsturen en dan is er altijd wel iemand die hier een antwoord op heeft.

 

Lees meer