Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen binnen de Bachelor of Nursing (hbo-v) opleidingen en wil je eens meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op.
Preventie en eigen regie zijn speerpunten in het huidige zorgbeleid. Als verpleegkundige wil je gezond gedrag bevorderen. Het tijdig signaleren van risicovol gedrag is het startpunt.
Met behulp van epidemiologische kennis kun je analyseren welke specifieke gezondheidsproblemen er zijn of kunnen ontstaan bij een zorgvrager. Je kan de gezondheid van een individu of een specifieke doelgroep bevorderen door een systematische en planmatige aanpak te hanteren. Je wilt graag een effectief en integraal preventieplan kunnen opstellen, waarmee je de zorgvrager kan begeleiden bij het realiseren van veranderingen in zijn leefstijl en gedrag.
Doelgroep
Ben jij een verpleegkundige die nog beter wil leren begrijpen welke beweegredenen er ten grondslag liggen aan een gezondheidsprobleem? En hoe jij een zorgvrager kan bewegen om zijn leefstijl te verbeteren? Dan is deze module iets voor jou.
Je wilt duurzame gezondheidswinst behalen door epidemiologische gegevens te kunnen onderzoeken en analyseren, een diagnose te stellen en een effectief gesprek te voeren met de zorgvrager. Je wilt nog beter leren luisteren naar een patiënt en jouw gedrag effectief inzetten om hen te helpen bij het realiseren van een gezonde leefstijl.
De module Gezondheidsbevordering is bedoeld voor BIG-geregistreerde mbo-verpleegkundigen of hbo-verpleegkundigen met een diploma van vóór 2012.Gedurende deze opleiding dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur. Je kunt het geleerde dan toepassen in je werk, we noemen dit werkplekleren.
Werkvorm
De module Gezondheidsbevordering van Avans+ is praktijkgericht. Jouw praktijk staat centraal en je wordt getoetst op de prestatie die je daar levert.
Je presenteert hoe je een gezondheidsprobleem bespreekt met een individu en laat zien hoe je hem begeleidt bij het uitvoeren van de gezondheidsbevorderende interventie. Daarom is het uitgangspunt jouw professionele inbreng, ervaring en visie. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten.
In onze interactieve online omgeving vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je werkt individueel en in leerteams aan opdrachten binnen jouw eigen organisatie. Gezamenlijk verdiepen jullie je in de theoretische modellen, methodieken en instrumenten en verbinden dit aan bestaande zorgvragen binnen jullie zorginstellingen.
Door deze samenwerking leer je van andere deelnemers uit verschillende zorginstellingen en onder begeleiding van ervaren docenten en experts. Je profiteert hiermee optimaal van de voordelen gericht op regionale zorg. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De module Gezondheidsbevordering duurt 10 weken. Je werkt in dit programma individueel en in leerteams aan verschillende leeractiviteiten. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk moet kunnen integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert.
De gemiddelde studiebelasting per week is 40 uur (6 uur onderwijs, 10 uur zelfstudie, 24 uur werkplekleren (leren op je werkplek)
Deze opleiding bestaat uit wekelijkse onderwijsbijeenkomsten van 09.00-12.00 uur en 12.30-15.30 uur.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor Gezondheidsbevordering zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Arrangementskosten worden niet in rekening gebracht indien het een incompany traject is. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.
Diploma
Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Gezondheidsbevordering.
In deze module heb je jouw kennis en vaardigheden over preventie en gezondheidsbevordering verder ontwikkeld. Wil je jouw verpleegkundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere verpleegkundige modules.
Resultaat
Na afloop van deze module signaleer je effectief gezondheidsbedreigende risicosignalen bij een individu of collectief. Je brengt systematisch de gezondheid-, gedrag- en omgevingsdeterminanten van de zorgvrager in kaart. Je analyseert en beoordeelt de verzamelde gegevens met behulp van epidemiologische kennis. Je stelt vast welke preventieve maatregelen doeltreffend zijn en ondersteunt bij het vaststellen van gezondheidsdoelen en gezondheidsresultaten.
Vervolgens kun je weloverwogen een keuze maken voor effectieve gezondheid bevorderende interventies. Je bevordert gezond gedrag door te begeleiden in zelfverantwoordelijkheid, zelfredzaamheid en zelfmanagement. Je hanteert hierbij effectieve gespreks-, beïnvloeding- of begeleidingsmethoden.
De opleiding Gezondheidsbevording geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen. Na afronding van deze module kan je klinisch redeneren op NLQF-6 niveau.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.