Skip to main content

Bezoek onze open dag op zaterdag 7 oktober in Breda. Klik hier voor meer informatie.

Professionele identiteit

 • niveau Bachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 10 tot 15 uur
 • studiekosten 1.500,-
opleiding professionele identiteit
Iets voor jou?
 • Wil jij een persoonlijke visie ontwikkelen waarin je verbinding legt met de invloed van ontwikkelingen in de zorg en het verpleegkundig vak?
 • Wil jij weten hoe jouw positie bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie waar je werkt?
 • Wil jij jouw professionele identiteit als verpleegkundige verder ontwikkelen?

Professionele identiteit gaat over de rol en positie van de regieverpleegkundige en welke ontwikkelingen in de samenleving, het zorgbeleid en het vakgebied daarop van invloed zijn. In deze module leer je jouw eigen visie op je vak, rol en positie als verpleegkundige formuleren en bij te dragen aan de ontwikkeling van het vakgebied en beroepsgenoten. Samen met de docent, coach en jouw praktijkbegeleider of werkplekbegeleider stel je vast wat je nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Je kiest ontwikkeldoelen om het gewenste effect te bereiken. Je reflecteert gestructureerd en kritisch om de gewenste ontwikkeling te realiseren. Zo geef je proactief vorm aan jouw eigen ontwikkeling om voortdurend een optimale bijdrage aan de organisatiedoelstellingen te realiseren. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je zorginstelling.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt jouw professionele identiteit als verpleegkundige verder ontwikkelen. Je vindt het belangrijk om proactief vorm te geven aan de ontwikkeling van jouw vak en rol binnen jouw organisatie. Je bent een BIG-geregistreerde mbo-verpleegkundigen of hbo-verpleegkundigen met een diploma van vóór 2012. Voor dit opleidingstraject dien je een werkovereenkomst te hebben van minimaal 24 uur per week als verpleegkundige bij een eerste of tweede lijn gezondheidszorg instelling. Deze module is los te volgen of als onderdeel van de Bachelor of Nursing bij Avans+.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De module Professionele identiteit van Avans+ is praktijkgericht. Jouw praktijk staat centraal en je wordt getoetst op de prestatie die je daar levert. Daarom is het uitgangspunt jouw professionele inbreng, ervaring en visie. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. In onze interactieve online omgeving vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je werkt individueel en in leerteams aan opdrachten binnen jouw eigen organisatie. Gezamenlijk verdiepen jullie je in de theoretische modellen, methodieken en instrumenten en verbinden dit aan bestaande zorgvragen binnen jullie zorginstellingen. Door deze samenwerking leer je van andere deelnemers uit verschillende zorginstellingen en dit alles onder begeleiding van ervaren docenten en experts. Je profiteert hiermee optimaal van de voordelen gericht op regionale zorg. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module professionele identiteit duurt 10 weken. Je werkt in dit programma individueel en in leerteams aan verschillende leeractiviteiten. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk moet kunnen integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert. De gemiddelde studiebelasting is 10-15 uur per week. Dit is exclusief de bijeenkomsten à 6 uur.

  Deze opleiding bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten van 09.00-12.00 uur of tussen 12.30-15.30 uur. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Professionele identiteit zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1500,-
  • Ontwikkelingsgericht ontwikkelassessment: € 495,-
  • Arrangementskosten: € 110,-
  • Boeken: circa € 195,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Professionele identiteit.

  Vervolgopleidingen

  In deze module heb je jouw beroepsbewustzijn ontwikkeld door jezelf te oriënteren op de ontwikkelingen in het verpleegkundig vak en met name de andere kijk op gezondheid en de functiedifferentiatie. Deze module is onderdeel van de Bachelor of Nursing. Wil je jouw verpleegkundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere verpleegkundige modules of de volledige Bachelor of Nursing.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze module heb je een persoonlijke visie ontwikkeld op jouw rol en positie die je als aankomend bachelor verpleegkundige inneemt. In jouw visie leg je verbinding met de invloed van ontwikkelingen in de zorg en het verpleegkundig vak op macro-, meso- en microniveau. Je kent jouw rol en weet hoe jouw positie bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie waar je werkt. Dit heb je vertaald in persoonlijke ontwikkeldoelen, die tot stand zijn gekomen op basis van het persoonlijke ontwikkelassessment.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  Onderwerpen en thema’s die aan bod komen gedurende de module Professionele Identiteit zijn onder meer:

  • Positieve gezondheid
  • Versterken van zelfmanagement
  • Gezondheid, gedrag en preventie
  • Ontwikkelingen in de zorg
  • Transities in de zorg
  • Integrale- en transmurale zorg
  • Professioneel- en persoonlijk leiderschap
  • Professioneel- en persoonlijke effectiviteit

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  opleiding professionele identiteit verpleegkunde
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven