Skip to main content

Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen

 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 1.550,-
Download brochure
Opleiding - Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen
Iets voor jou?
 • Je hebt hbo- denk- en -werkniveau en werkt in de jeugdgezondheidszorg.
 • Je wilt jouw kennis, vaardigheden en persoonlijke attitude versterken.
 • Je zoekt een praktijkgericht introductieprogramma met tussentijdse opdrachten.

Starten als jeugdverpleegkundige

Wanneer je begint als jeugdverpleegkundige binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ), krijg je meestal vanuit jouw eigen organisatie een gedegen inwerkprogramma. Als vervolg daarop, of parallel daaraan, kun je deelnemen aan dit praktijkgerichte introductieprogramma met tussentijdse opdrachten.

Wat is jeugdgezondheidszorg (JGZ)?

Vanaf de geboorte zijn kinderen voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk als op sociaal gebied ontwikkelen zij zich continu. In sommige gevallen brengt deze ontwikkeling problemen met zich mee. Een jeugdverpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg dient dit te kunnen signaleren, begeleiden en eventueel doorverwijzen.

Deze opleiding verbindt de theorie en de praktijk van de JGZ met elkaar. Daarnaast versterk je jouw theoretische kennis, praktische vaardigheden en persoonlijke attitude.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Dit introductieprogramma binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ) is bedoeld voor BIG-registreerde verpleegkundigen. Je beschikt over een hbo-v-diploma. Voor de duur van de opleiding heb je een werk- of stageplek in de jeugdgezondheidszorg voor minimaal 8 uur per week.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers wordt zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd. Onze docenten uit de praktijk ondersteunen je tijdens de introductieopleiding JGZ door persoonlijke coaching, intervisie, en interactieve en innovatieve leermiddelen. Door het maken van opdrachten en reflectieverslagen laat je zien wat je hebt geleerd.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Dit introductieprogramma binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ) duurt ongeveer 2 maanden en telt 4 bijeenkomsten, inclusief toetsing. De bijeenkomsten zijn 1x per maand van 14.00-21.00 uur met een pauze van 17.00-18.00. De gemiddelde studiebelasting is 8 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor het Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.550,-.
  • Arrangementkosten € 100,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze JGZ opleiding succesvol afrondt, ontvang je het certificaat Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen. Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN.

  Resultaat

  Resultaat

  Het Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen geeft jou handvatten in de vorm van kennis, vaardigheden en attitude. Je vult je dagelijkse werkzaamheden binnen de jeugdgezondheidszorg beter en succesvoller in op het gebied van kind en ontwikkeling, kindermishandeling, voedingsvraagstukken en communicatie. Je bent je bewust van jouw rol als jeugdverpleegkundige en je kunt beter reflecteren op je eigen handelen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van je ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor je medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Yvonne Bello via 076-5258835.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen

  Praktijkgericht programma als vervolg op een inwerkprogramma van beginnende jeugdverpleegkundigen waarin de publieke zorg voor jeugd en de rol van jeugdverpleegkundigen centraal staat.

  • Rol en positie van jeugdverpleegkundigen
  • Signaleren van opgroei- en opvoedproblemen
  • Kindermishandeling
  • Communicatievaardigheden

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  programma Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven