Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen

Inschrijven
Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen opleiding
Iets voor jou?
 • Je hebt hbo- denk- en -werkniveau en werkt in de jeugdgezondheidszorg.
 • Je wilt jouw kennis, vaardigheden en persoonlijke attitude versterken.
 • Je zoekt een praktijkgericht introductieprogramma met tussentijdse opdrachten.

Wanneer je begint als jeugdverpleegkundige binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ), krijg je meestal vanuit jouw eigen organisatie een gedegen inwerkprogramma. Als vervolg daarop, of parallel daaraan, kun je deelnemen aan dit praktijkgerichte introductieprogramma met tussentijdse opdrachten.

Wat is jeugdgezondheidszorg (JGZ)?

Vanaf de geboorte zijn kinderen voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk als op sociaal gebied ontwikkelen zij zich continu. In sommige gevallen brengt deze ontwikkeling problemen met zich mee. Een jeugdverpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg dient dit te kunnen signaleren, begeleiden en eventueel doorverwijzen.

Deze opleiding verbindt de theorie en de praktijk van de JGZ met elkaar. Daarnaast versterk je jouw theoretische kennis, praktische vaardigheden en persoonlijke attitude.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Dit introductieprogramma binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ) is bedoeld voor BIG-registreerde verpleegkundigen. Je beschikt over een hbo-v-diploma. Voor de duur van de opleiding heb je een werk- of stageplek in de jeugdgezondheidszorg voor minimaal 8 uur per week.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers wordt zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd. Onze docenten uit de praktijk ondersteunen je tijdens de introductieopleiding JGZ door persoonlijke coaching, intervisie, en interactieve en innovatieve leermiddelen. Door het maken van opdrachten en reflectieverslagen laat je zien wat je hebt geleerd.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Dit introductieprogramma binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ) duurt ongeveer 2 maanden en telt 4 bijeenkomsten, inclusief toetsing. Je hebt eens per maand les en je werkt in de tussenliggende weken aan opdrachten. De gemiddelde studiebelasting is 8 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor het Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.495,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze JGZ opleiding succesvol afrondt, ontvang je het certificaat Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen. Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN.

  Resultaat

  Resultaat

  Het Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen geeft jou handvatten in de vorm van kennis, vaardigheden en attitude. Je vult je dagelijkse werkzaamheden binnen de jeugdgezondheidszorg beter en succesvoller in op het gebied van kind en ontwikkeling, kindermishandeling, voedingsvraagstukken en communicatie. Je bent je bewust van jouw rol als jeugdverpleegkundige en je kunt beter reflecteren op je eigen handelen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van je ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor je medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Yvonne Bello via 076-5258835.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen

  Praktijkgericht programma als vervolg op een inwerkprogramma van beginnende jeugdverpleegkundigen waarin de publieke zorg voor jeugd en de rol van jeugdverpleegkundigen centraal staat.

  • Rol en positie van jeugdverpleegkundigen
  • Signaleren van opgroei- en opvoedproblemen
  • Kindermishandeling
  • Communicatievaardigheden

  programma Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

   Cora Snoei
   Praktijkverpleegkundige
  • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

   Corina Barten
   Praktijkverpleegkundige
  • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

   Sjoerd Kok
   Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  Download brochure Inscrijven