Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Ouderenzorg

Thema ouderenzorg
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

  Cora Snoei
  Praktijkverpleegkundige
 • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

  Corina Barten
  Praktijkverpleegkundige
 • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

  Sjoerd Kok
  Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Opleidingen ouderenverpleegkunde en ouderenzorg

De complexiteit van zorg aan ouderen varieert en kent een hoge mate van onregelmatigheid. Dit vraagt een ouderenverpleegkundige of specialist in ouderenzorg die de regie kan nemen en voor de oudere en diens naaste(n) een vast aanspreekpunt is. De verpleegkundige regisseert zorg voor de kwetsbare oudere en is de verbindende schakel tussen de sectoren wonen, zorg en welzijn en adviseren professionals. Ook heeft een verpleegkundige gericht op ouderen een belangrijke rol als belangenbehartiger voor kwetsbare ouderen. Het vergt strategisch inzicht, visie en de wil om de beste zorg voor kwetsbare ouderen te leveren om cliënten zo lang als mogelijk thuis te laten wonen. Met de opleidingen Ouderenverpleegkundige en Ouderenzorg ontwikkel je deze competenties.

 

 

OUDERENVERPLEEGKUNDIGE

Met de opleiding Ouderenverpleegkundige ga je je verdiepen in de zorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen. Je kunt de belangen van ouderen behartigen en bijdragen aan een integrale- en intersectorale aanpak. Je bent de verbindende schakel tussen verschillende zorgprofessionals en de naaste(n) van ouderen. Met jouw inzet draag je bij aan het langer zelfstandig wonen van ouderen.

OUDERENZORG

Na de opleiding Ouderenzorg kun je een huisarts ondersteunen bij de eerstelijns ouderenzorg. Jij, als PVK, POH-ouderenzorg of wijkverpleegkundige, kan na deze opleiding de juiste zorg (laten) verlenen aan kwetsbare ouderen in hun thuissituatie.

COMPETENTIEGERICHTE OPLEIDINGEN DEMENTIEZORG

Zowel de opleiding ouderenverpleegkundige als de kortere opleidingen ouderenzorg zijn competentiegericht opgezet. De opleidingen bevatten interactieve en praktijkgerichte werk- en onderwijsvormen. Jouw eigen praktijkervaring en die van jouw mededeelnemers wordt zoveel mogelijk in het programma verwerkt. Met docenten uit de beroepspraktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij jou in dit leerproces.

PERSOONLIJK EN VRIJBLIJVEND ADVIES

Heb je hulp nodig bij de keuze voor een opleiding in de ouderenzorg? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. Ook voor andere vragen staan we voor je klaar. We helpen je graag verder!

Lees meer