Skip to main content

Ouderenzorg

Inschrijven
Ouderenzorg opleiding
Iets voor jou?
 • Je hebt een hbo- werk- en -denkniveau en werkt in de eerstelijnszorg.
 • Je wilt een huisarts ondersteunen bij de eerstelijns ouderenzorg.
 • Je wilt jezelf verdiepen in de zorg voor kwetsbare ouderen.

De module Ouderenzorg in de eerste lijn geeft jou inzicht in het verouderingsproces van mensen en de behandeling van kwetsbare ouderen in hun thuissituatie. Tijdens deze opleiding ouderenzorg komen de medische aspecten aan bod die nodig zijn om goed inzicht te krijgen in de gezondheidsproblemen bij ouderen. Zo kun je als PVK, POH-ouderenzorg of wijkverpleegkundige de juiste zorg (laten) verlenen.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een hbo- denk- en werkniveau en bent werkzaam in de eerstelijnszorg, bijvoorbeeld als praktijkverpleegkundige of praktijkondersteuner ouderenzorg, casemanager ouderenzorg of wijkverpleegkundige. Je wilt jouw kennis over kwetsbare ouderen vergroten.

  Toelatingsassesment opleiding ouderenzorg

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Ouderenzorg in het verpleeghuis

  Wil je specifiek meer weten over somatische aspecten of psychogeriatrie? Bekijk dan onze opleidingen op het gebied van verpleeghuiszorg

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze ouderenzorg opleiding is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers worden zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd. We ondersteunen je in het leerproces met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie en interactieve en innovatieve leermiddelen.

  Complexe zorgvragen PVK, POH ouderenzorg of wijkverpleegkundige

  Bij kwetsbare ouderen krijg je als PVK of POH-ouderenzorg of wijkverpleegkundige te maken met complexe zorgvragen. Zeer complexe en multidisciplinaire zorg wordt geleverd in het verpleeghuis. We nodigen je dan ook uit om daar een kijkje te nemen. Je sluit deze opleiding ouderenzorg af met een eindopdracht.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding ouderenzorg duurt 5 maanden en telt 11 bijeenkomsten. In de tussenliggende weken werk je aan opdrachten. De gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Ouderenzorg in de eerste lijn zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.150,-
  • Boeken: circa € 150,-. Deze schaf je zelf aan.

  De factuur ontvang je van ons na de start van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Toelatingsassesment ouderenzorg opleiding

  Indien je niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat je een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn succesvol afrondt, ontvang je het certificaat Ouderenzorg in de eerste lijn. Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en door de NVvPO voor POH.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze ouderenzorg opleiding kun je als PVK, POH-ouderenzorg of wijkverpleegkundige kwetsbare ouderen herkennen en bekijkt verschillende ziektebeelden bij ouderen vanuit diverse perspectieven. Je herkent signalen en kunt vervolgens op een effectieve manier de juiste zorg in kaart brengen en inzetten. Je kent de meest voorkomende geriatrische ziektebeelden in de eerste lijn en optimaliseert de zorg voor de cliënt door ook de draagkracht en draaglast van de mantelzorg te analyseren. Je herkent de signalen van ouderenmishandeling en handelt op de juiste manier bij vermoedens hiervan.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van je ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor je medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Ouderenzorg in de eerste lijn

  Het kunnen signaleren en leveren van de juiste zorg in de eerste lijn voor kwetsbare ouderen in de thuissituatie staat centraal in deze module.

  • Methodisch handelen en meetinstrumenten in ouderenzorg
  • Somatische ziektebeelden bij kwetsbare ouderen
  • Psychogeriatrische, psychische en psychiatrische aspecten
  • Mantelzorg, empowerment, polyfarmacie, ouderenmishandeling

  Programma Module ouderenzorg in de eerste lijn
   
  Brochure aanvragen Inscrijven