Lees hoe Ilse Nabil-Snaaijer de opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige heeft ervaren:

“De afgelopen jaren werkte ik als verpleegkundige binnen een gesloten woongroep. Mijn cliënten hadden allemaal een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Een aantal van hen hadden daarnaast een verslaving of andere psychische problemen. Daarbij ging ik steeds op zoek naar hun zorgvraag. Op basis daarvan werkte ik een behandelplan uit. Gaandeweg kreeg ik het gevoel dat er méér uit te halen was. Toen ben ik samen met een collega de opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) gaan volgen bij Avans+.

Goede begeleiding

Dankzij deze opleiding hebben we veel kennis opgedaan over individuele begeleiding, psychiatrie en de verschillende behandelmethodes. Daarbij zijn we vanaf dag één goed begeleid door Avans+. Bij deze opleiding moet je onder toezicht werken van een SPV’er. Omdat we die op ons werk niet hadden – wij waren de eersten in opleiding – heeft onze docent dit voor ons opgepakt. Zij keek tijdens het werk mee en heeft ons geholpen om deze nieuwe functie goed neer te zetten. Zó fijn hoe ze ons heeft ondersteund!

Voldoening

Mijn collega en ik kunnen cliënten met aanhoudende klachten nu beter helpen. Dankzij onze nieuwe kennis en vaardigheden lukt het hen nu wél om nuchter te blijven en om nuttig bezig te zijn op hun werk of bij de dagbesteding. Het geeft zo veel voldoening om te zien hoe ze stappen vooruit zetten! We stellen de doelen nu samen met hen vast en zij voelen zich daardoor veel meer gehoord.

Meerwaarde

Ik zou deze opleiding zeker aanraden. De docenten van Avans+ zijn allemaal professionals, van wie enkelen ook uit de gehandicaptenzorg komen. Ze pakten onze vragen steeds goed op. Ook de ondersteuning is goed: Avans+ is steeds duidelijk in wat er moet gebeuren. Een mogelijke verbetering is meer aandacht voor cliënten met een verstandelijke beperking: hoe bied je die een passende behandeling? Verder niets dan lof; ik zie de meerwaarde van wat ik heb geleerd elke dag in de praktijk!