Skip to main content

Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen

Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen opleiding
iets voor u?
 • U heeft hbo denk- en werkniveau en werkt in de jeugdgezondheidszorg.
 • U wilt uw kennis, vaardigheden en persoonlijke attitude versterken.
 • U zoekt een praktijkgericht introductieprogramma met tussentijdse opdrachten.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 1.395,-
 • startdata
  • 24-09-2019 Breda
  • 14-11-2019 Amsterdam
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen avansplus breda

Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen

Wanneer u begint als jeugdverpleegkundige binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ), krijgt u meestal vanuit uw eigen organisatie een gedegen inwerkprogramma. Als vervolg daarop, of parallel daaraan, kunt u deelnemen aan dit praktijkgerichte introductieprogramma met tussentijdse opdrachten.

Wat is jeugdgezondheidszorg (JGZ)?

Vanaf de geboorte zijn kinderen voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk als op sociaal gebied ontwikkelen zij zich continu. In sommige gevallen brengt deze ontwikkeling problemen met zich mee. Een jeugdverpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg dient dit te kunnen signaleren, begeleiden en eventueel doorverwijzen.

Deze opleiding verbindt de theorie en de praktijk van de JGZ met elkaar. Daarnaast versterkt u uw theoretische kennis, praktische vaardigheden en persoonlijke attitude.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Dit introductieprogramma binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ) is bedoeld voor BIG- registreerde verpleegkundigen. U beschikt over een hbo v diploma. Voor de duur van de opleiding heeft u een werk- of stageplek in de jeugdgezondheidszorg voor minimaal 8 uur per week.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen is competentiegericht opgezet. Uw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers wordt zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd. Onze docenten uit de praktijk ondersteunen u tijdens de introductieopleiding JGZ door persoonlijke coaching, intervisie, en interactieve en innovatieve leermiddelen. Door het maken van opdrachten en reflectieverslagen laat u zien wat u heeft geleerd.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Dit introductieprogramma binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ) duurt ongeveer 2 maanden en telt 4 bijeenkomsten, inclusief toetsing. U heeft eens per maand les en u werkt in de tussenliggende weken aan opdrachten. De gemiddelde studiebelasting is 8 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor het Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.395,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u deze JGZ opleiding succesvol afrondt, ontvangt u het certificaat Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen. Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN.

  Resultaat

  Resultaat

  Het Introductieprogramma JGZ voor Jeugdverpleegkundigen geeft u handvatten in de vorm van kennis, vaardigheden en attitude. U vult uw dagelijkse werkzaamheden binnen de jeugdgezondheidszorg beter en succesvoller in op het gebied van kind en ontwikkeling, kindermishandeling, voedingsvraagstukken en communicatie. U bent zich bewust van uw rol als jeugdverpleegkundige en u kunt beter reflecteren op uw eigen handelen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van uw ontwikkelvraagstuk. Op deze manier bent u verzekerd van een opleiding voor uw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Yvonne Bello via 076-5258835.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma
  Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen

  Praktijkgericht programma als vervolg op een inwerkprogramma van beginnende jeugdverpleegkundigen waarin de publieke zorg voor jeugd en de rol van jeugdverpleegkundigen centraal staat.

  • Rol en positie van jeugdverpleegkundigen
  • Signaleren van opgroei- en opvoedproblemen
  • Kindermishandeling
  • Communicatievaardigheden

  programma Introductieprogramma voor Jeugdverpleegkundigen
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven