• 21 maart 2016

Sinds 1 januari 2014 is er een nieuwe regeling vanuit de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die betrekking heeft op het toevoegen van ‘of Science’ of ‘of Arts’ aan de graad van de opleiding van kracht. Deze regeling heeft als gevolg dat er de volgende toevoeging aan de graad mag worden gegeven voor de volgende opleidingen:

- Master of Pipeline Technology 
is per september 2015 geworden Master of Science of Pipeline Technology
- Master of Controlling
  is per november 2015 geworden Master of Science in Controlling

Alle personen die dus vanaf september 2015 (pipeline) en november 2015 (controlling) afstuderen krijgen een diploma waarop staat dat ze de opleiding hebben afgerond en dat ze de vernieuwde graad mogen voeren. Deze regeling geldt niet met terugwerkende kracht.

Er zijn ook uitzonderingen..

Alle afgestudeerden die een diploma ontvangen in het studiejaar waarin de titel wordt aangepast, kunnen de instelling vragen om het oude diploma in te wisselen voor een nieuw diploma/getuigschrift met de nieuwe titel. Dit is een regeling vanuit het OCW. Ook bestaat de optie om de examencommissie te verzoeken om nog niet tot uitreiking van het diploma/getuigschrift over te gaan (WHW, artikel 7/11. derde lid).

Meer informatie over de regeling vindt u hier.

Vragen?

Indien u na het lezen van het nieuwsbericht vragen heeft over deze wijziging, neem dan contact op met de opleidingsmanager via info@avansplus.nl of 0900 - 110 10 10 (lokaal tarief).