Laatste update: 19 maart 2020; 20.00 uur

Geen fysiek onderwijs bij Avans+

In een kamerbrief die de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft verstuurd aan de Tweede Kamer roept hij het hoger onderwijs in Nederland op om tot en met 6 april 2020 alleen nog onderwijs op afstand aan te bieden. Avans+ sluit zich aan bij Avans Hogeschool en geeft daarmee gehoor aan deze oproep. Dat betekent concreet dat al onze fysieke lessen met ingang van vrijdag 13 maart tot en met maandag 6 april vervallen. Dit geldt zowel voor de lessen die gegeven worden in het pand van Avans+ als de lessen op externe locaties.

Ga je nog starten of wil je graag inschrijven?

Sta je ingeschreven voor een opleiding maar ben je nog niet gestart? Voorafgaand aan de start word je door het opleidingsmanagement geïnformeerd over de wijze waarop je op dit moment aan je opleiding kunt deelnemen. Het grootste deel van onze opleidingen gaat gewoon van start. Indien noodzakelijk eerst in digitale vorm en zodra het weer kan zien we je ook graag weer bij een van onze bijeenkomsten op locatie bij Avans+.

Wil je graag inschrijven voor een opleiding, maar ben je niet zeker over hoe dit nu gaat? Neem dan contact op met onze afdeling Voorlichting en Advies via info@avansplus.nl of op telefoonnummer 0900 110 10 10.

Virtual classrooms

In de afgelopen week is door onze opleidingsmanagers, docenten en ict-medewerkers hard gewerkt om alle opleidingen digitaal aan te kunnen bieden. Op dit moment vinden de bijeenkomsten plaats in een virtual classroom. Hierdoor zijn we in contact, houden we praktijkgerichte groepsdiscussies met elkaar en bieden de we mogelijkheid om virtueel in subgroepen voor opdrachten uiteen te gaan. Uit de reacties van onze deelnemers merken we dat dit zeer positief wordt ervaren. Zodra het RIVM de richtlijnen versoepelt en fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn, verzorgen we de bijeenkomsten weer op de opleidingslocaties en kunnen we elkaar daar weer ontmoeten.

Tot slot

Voornoemde maatregelen worden genomen om verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland en specifiek in de provincie Noord-Brabant tegen te gaan. En dat is belangrijk. Maar voor onze deelnemers is, naast hun eigen gezondheid en die van hun dierbaren, ook de studievoortgang belangrijk. Avans+ doet er alles aan om negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken en waar mogelijk maatwerk te leveren om problemen op te lossen.