Terugblik event

Op 6 april was Jaap Boonstra bij Avans+ om zowel de alumni als een aantal huidige master deelnemers mee te nemen in de wereld van duurzame samenwerkingen en het spelen met paradoxen. Het was een inspirerende middag waarin vele mooie alliantie ideeën zijn ontstaan. Nieuwsgierig hoe de dag is verlopen? Bekijk onderstaande video en zorg dat je er volgende keer bij bent! 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inspirerende masterclass van Jaap Boonstra: Allianties - spelen met paradoxen

Jaap Boonstra is hoogleraar management van veranderingen in organisaties aan de Universiteit van Amsterdam en bij de Esade Business School in Barcelona. Hij is dé Nederlandse expert op het gebied van veranderen in organisaties. Hij schreef meerdere boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap. Daarnaast ondersteunt hij als onafhankelijk adviseur organisaties in hun ontwikkeling.

Deze masterclass is een inspiratiebron voor bestuurders, toezichthouders en verandermanagers die met nieuwe samenwerkingen willen bijdragen aan een positieve en duurzame wereld. Wereldwijde uitdagingen op het gebied van klimaat, gezondheid en welvaartverdeling noodzaken organisaties om nieuwe vormen van samenwerking te zoeken op weg naar economische en maatschappelijke verandering. Waarden gedreven allianties zijn daar een goed voorbeeld van. Ze zijn dé manier om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het creëren en ontwikkelen van duurzame allianties is echter niet eenvoudig. De omgeving stelt tegenstrijdige eisen en er bestaan spanningen tussen belanghebbenden. In deze masterclass beschrijft Jaap twaalf paradoxen waarmee allianties te maken krijgen en ze bieden handvatten om met die paradoxen om te gaan. De theoretische inzichten, praktische methoden en inspirerende voorbeelden helpen om daarna meerdere praktijk casussen te bespreken en hiermee aan de slag te gaan. 

Meer lezen over Jaap Boonstra, bekijk dan zijn website.

Programma 6 april 2023

16.00 uur: inloop en ontvangst met drankje
16.15 uur: aftrap met introductie door Avans+
16.25 uur: deel 1 masterclass door Jaap Boonstra (uitleg, toelichting, voorbeelden allianties)
17.30 uur: pauze met lichte maaltijd
18.15 uur: deel 2 masterclass door Jaap Boonstra (aan de slag met casussen)
19.00 uur: afsluiting en borrel

Praktische informatie

  • Tijdstip: donderdag 6 april 2023 van 16.00 tot 20.00 uur
  • Locatie: hoofdkantoor Avans+, Claudius Prinsenlaan 140 in Breda
  • Kosten: Gratis voor alumni & huidige Avans+ Master deelnemers, je kunt een collega/bekende meenemen voor €40,-
  • Maximaal aantal deelnemers: 80 personen

 

De masterclass is VOL!
Je kunt je niet meer aanmelden.