Skip to main content

Een hbo-master volgen bij Avans+

  • 10 oktober 2024
  • Door: Frits van den Heijkant

Een hbo-master is een opleiding waarin je je na je bachelor verder gaat specialiseren binnen jouw vakgebied. Naast praktijkgerichte kennis, ontwikkel je ook analytische vaardigheden en leer je zelfstandig problemen oplossen in complexe situaties. Deze opleiding is ideaal voor professionals die willen doorgroeien naar een leidinggevende of specialistische functie. Bovendien is een hbo-master vaak meer praktijkgericht dan een academische master, waardoor het direct toepasbaar is in de beroepspraktijk. Dit maakt het een geschikte keuze voor wie carrière wil maken in een specifiek vakgebied.

Deeltijd hbo-masters bij Avans+

Een deeltijd hbo-master bij Avans+ biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen naast je baan. Ons flexibele leertraject is ontworpen om werk en studie te combineren.. Zo is een deel van onze leeractiviteiten ook online te volgen. De opleidingen zijn praktijkgericht en sluiten aan bij de actuele vraagstukken binnen je vakgebied. Je werkt in kleine groepen met persoonlijke begeleiding, waarmee je ook inzichten van anderen opdoet. Zo bereid je je optimaal voor op een leidinggevende of specialistische rol. Avans+ biedt hbo-masters in de volgende vakgebieden:

Waarom een hbo-master bij Avans+?

  • Onze opleidingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5
  • Docenten met ervaring uit de praktijk
  • Jouw werk staat centraal in onze masters
  • Altijd persoonlijke aandacht
  • De masters zijn flexibel in te richten
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Het verschil tussen een postbachelor opleiding en een hbo-master

Een hbo-master en een posthbo-opleiding verschillen vooral in niveau en diepgang. Een hbo-master leidt tot een erkende mastertitel en is gericht op het ontwikkelen van zowel specialistische kennis als vaardigheden op strategisch niveau. Een posthbo-opleiding biedt je veel verdieping binnen een bepaald vakgebied in vaak een kortere periode, maar leidt niet tot een officiële titel. Deze opleidingen zijn meestal  praktischer, bedoeld om specifieke kennis direct in je werk toe te passen. Beide opties zijn geschikt voor professionals die willen doorgroeien, maar het einddoel en het niveau zijn anders.

Liever verdiepen in 1 onderwerp?

In onze masterclasses volg je één specifiek onderdeel van een masteropleiding. Handig als interesse hebt in een specifiek onderwerp of als je nieuwsgierig bent naar hoe de volledige master eruit gaat zien. Deze masterclasses bieden je veel informatie over één onderwerp, maar het is ook een handige stap als je later besluit om de volledige master te volgen. Binnen vijf jaar kun je namelijk de behaalde resultaten van de masterclass meenemen, waardoor je sneller door kunt stromen naar de volledige master.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze hbo-masters? Vraag een adviesgesprek bij ons aan of download een brochure van onze opleidingen.