Skip to main content

Wat maakt risicoadviseurs onderscheidend?

  • 30 juni 2021
  • Door: Herman Derks

Wat maakt risicoadviseurs onderscheidend? 

Binnen Avans+ hebben we duizenden risicomanagement professionals opgeleid tot gecertificeerd risk management consultant. Naast onze open opleiding doen we dit ook incompany voor vele verzekeraars. Per groep onderscheiden we de deelnemer met de beste risicomanagementrapportage met een beker.

Voor de Goudse verzekeringen draaide we onlangs de 30e leergang af. Bij het bestuderen van de afstudeerrapportages zie je soms bijzondere professionals naar voren komen. In iedere groep treffen we wel een aantal intermediaire dienstverleners die vanuit hun passie hun vakgebied anders bedienen dan hun collega’s in de branche. Wat mij tot de volgende vraag bracht: ‘Wat maakt hen zo bijzonder?’

Risicomanagementadvies 

Jan Kees van Dommele deelnemer uit de 30e leergang incompany bij de Goudse verzekeringen is zo’n professional. Hij besloot 12,5 jaar geleden na een lang dienstverband bij een grote intermediair het roer om te gooien. Vanuit zijn zolderkamer focuste van Dommele zich met name op het advies over risicomanagement en niet op het verkopen van verzekeringsproducten. Vele jaren later is Klasse Advies succesvol in bedrijfsverzekeringen, inkomsensverzekeringen, pensioen, risicobeheer, financiële planning en hypotheken. Met een prachtig nieuw en fris kantoor te Roosendaal is het kantoor nu gespecialiseerd in de zwaardere zakelijke brand- en aansprakelijkheidsrisico’s van ondernemers.

Door deze onderscheidende positie en verdergaande specialisatie ligt de focus niet om de grootste intermediair te worden, maar zeker wel de beste! En dan met name op moeilijk verzekerbare risico’s. Het is dan ook niet vreemd dat de heer van Dommele met zijn eindopdracht voor de Leergang Gecertificeerd Risicomanagement Consultants een nieuwe norm neerzette. Ik mocht de heer van Dommele belonen met de beker voor de beste risicomanagementrapportage. Na een boeiend pleidooi over de historie van Klasse Advies en de nodige cappuccino’s gingen we over tot overhandiging van de beker. Ook namens de Goudse verzekeringen gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! 

Herman Derks en Jan Kees van Dommele bij Klasse Advies


 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.