Skip to main content

Veelgestelde vragen

Categorie
Categorieën

Is het mogelijk om een opleiding op maat te maken?

Neem contact met ons op om je wensen kenbaar te maken via info@avansplus.nl of via 0900 - 110 10 10. We bekijken graag samen de mogelijkheden.
Bedankt voor je feedback!

Wat houdt een geaccrediteerde opleiding in?

Dit is een door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) erkende opleiding. Accreditatie is een keurmerk, dat aangeeft dat een opleiding voldoet aan de door de overheid vastgestelde minimale kwalitatieve maatstaven.
Bedankt voor je feedback!

Wat is het verschil tussen postbachelor en bachelor?

Een bachelor-opleiding is een (door de wet/overheid) gereguleerde opleiding van minimaal 240 studiepunten (6720 uur studiebelasting) en leidt tot een landelijk erkend bachelor-diploma. Deze opleidingen worden meestal door reguliere hogescholen aangeboden in voltijd- of deeltijdvariant. Avans+ heeft een beperkt aantal van dit soort opleidingen die bedoeld zijn voor werkende professionals en worden aangeboden in deeltijd én in een verkorte variant. Deze verkorting kan, doordat de doelgroep bestaat uit werkende professionals die op basis van eerdere opleiding en/of werkervaring in aanmerking komen voor vrijstellingen. Zo kun je bijvoorbeeld een diploma Bedrijfskunde MER behalen in twee jaar tijd, omdat je vrijstelling kan krijgen voor de eerste twee jaar. Een postbacheloropleiding betekent letterlijk: na bachelor. Dit zijn deeltijdprogramma’s op bachelorniveau (NLQF 6) die dieper ingaan op een deelonderwerp van een bachelor-opleiding. Twee voorbeelden: postbacheloropleiding Arbeidsrecht voor de werkende professional met een bachelor HR(M) die zich wil verdiepen/specialiseren in het Arbeidsrecht of de postbacheloropleiding Basisbekwaam Schoolleider voor de werkende leraar (afgeronde bachelor PABO) die adjunct-directeur van een basisschool wil worden. 
Bedankt voor je feedback!

Is het mogelijk om een opleiding incompany te laten uitvoeren?

Dit is mogelijk als er binnen het bedrijf meerdere mensen zijn die hetzelfde vraagstuk hebben. Neem hierover contact op met ons via info@avansplus.nl of via 0900 - 110 10 10.
Bedankt voor je feedback!

Heeft de opleiding een CROHO-nummer?

Alle NVAO-geaccrediteerde bachelor- en masteropleidingen hebben een CROHO nummer. Deze staan in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs, beheerd door DUO (= Dienst Uitvoering Onderwijs).
Bedankt voor je feedback!