In een tijd waarin de vraag naar sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV-ers) onverminderd groeit en de uitdagingen in de ggz toenemen, staat het binden en aantrekken van getalenteerde collega's voor Parnassia centraal. Annemiek van Winden, manager bedrijfsvoering bij Parnassia, deelt deze visie vol overtuiging. Samen met de directie en collega managers heeft ze een initiatief genomen dat niet alleen de verpleegkundigen verder ontwikkelt, maar ook aantrekkelijk is voor potentiële nieuwe collega's. Na een grondige zoektocht, in nauwe samenwerking met de Parnassia Academie, zijn Parnassia en Avans+ verheugd om de lancering aan te kondigen van een incompany-opleiding tot SPV.

SPV incompany opleiding

“Vanaf het begin was de samenwerking gericht op het starten van een groep van 15 personen,” vertelt Annemiek. "We zijn ontzettend trots dat het ons is gelukt.” Mede dankzij de inzet van Avans+ opleidingsmanager Carole van de Logt, maar door ook de bemiddeling van de Parnassia Academie, is het gelukt om kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan te bieden, rechtstreeks in Den Haag voor de verpleegkundigen van Parnassia.”

Incompany opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Op 12 april 2024 is de eerste groep van start gegaan met deze incompany-opleiding. " De groep bestaat zelfs uit 20 personen i.p.v. de beoogde 15 en we hebben ook nog 2 externe verpleegkundige aan kunnen laten sluiten." aldus Carole. Deze postbachelor biedt hen niet alleen de mogelijkheid om zich verder te specialiseren in het verpleegkundig vakgebied, maar ook om verder te groeien als waardevolle leden van onze zorgteams. "Het is geweldig dat we deze kans krijgen om te blijven ontwikkelen in ons vak, binnen onze eigen organisatie," zegt een enthousiaste deelnemer. De colleges vinden plaats bij de Parnassia Academie, gevestigd aan het Dadelplein in Den Haag, waardoor deelnemers kunnen leren en ontwikkelen zonder extra reistijd.

Brede inzetbaarheid Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

"Dit initiatief draait om meer dan alleen het inspelen op de vraag naar SPV-ers op de arbeidsmarkt," benadrukt Annemiek van Winden. "Het is een blijk van onze toewijding aan en waardering van onze medewerkers en ons streven naar het aantrekken van nieuw talent. Door te investeren in onze mensen versterken we niet alleen ons zorgteam, maar verbeteren we ook de kwaliteit van zorg die we bieden aan onze cliënten." Als coördinerend regiebehandelaar spelen de SPV-ers een cruciale rol in het zorgproces, waarbij samenwerking en kwaliteit centraal staan.

“We zijn verheugd dat we deze stap hebben kunnen zetten en kijken uit naar een succesvolle samenwerking, die hopelijk een vervolg zal krijgen. Vanuit deze positie wil ik, mede namens mijn collega’s, alle verpleegkundigen een leerzame en inspirerende opleiding toe wensen”, sluit Annemiek af. 

Ook een maatwerk of incompany opleiding?

Wil jij meer informatie over wat een maatwerktraject voor Verpleegkunde en Welzijn opleidingen binnen jouw organisatie kan betekenen? Wij denken graag met je mee voor een maatwerktraject of incompany opleiding bij jullie op locatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek via 088 - 909 80 00. Samen bereiken we meer.