"Begin 2016 zijn wij als ziekenhuis de samenwerking met Avans+ aangegaan. De reden hiervoor was gelegen in het verkorte traject dat zij aanboden om mbo en in-service opgeleide verpleegkundigen op te leiden tot hbo-verpleegkundige binnen het curriculum BN2020", aldus Iris Theeuwen, Teamleider beroepsopleidingen ziekenhuis Reinier de Graaf in Delft.

Intensieve samenwerking met deskundige docenten

Een intensieve samenwerking resulteerde in een NVAO-geaccrediteerd curriculum op maat, waarin deskundige docenten de lessen verzorgden. Deze lessen werden aangevuld met masterclasses die werden verzorgd door professionals uit onze eigen organisatie. Lesstof en lessen kenmerkten zich door kennisoverdracht, diepgang, inspiratie, samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en een grote mate van eigen inbreng van de deelnemers.

Opdrachten gekoppeld aan de eigen beroepspraktijk

Een dag per week gaven docenten van Avans+ binnen het ziekenhuis lessen aan de groep deelnemers. Opdrachten die de deelnemers daarvoor moesten maken, werden zoveel mogelijk gekoppeld aan de eigen beroepspraktijk zodat het resultaat direct merkbaar was op de werkvloer.

Vanuit een andere bril naar zorg kijken

Vanaf het eerste moment werd de deelnemers aangeleerd om vanuit een andere bril te kijken naar zorg en zorgprocessen dan ze gewend waren. Daarbij stonden Klinisch redeneren en Evidence-based practice centraal. Deelnemers gaven aan dat het een zeer intensief maar ook zeer waardevol traject was, waarin tools werden aangereikt om kritisch te kijken naar zorg en zorgontwikkeling.

Met Avans+ naar het beste product

Wij zijn als RdG een organisatie die streeft naar de beste kwaliteit, zo ook binnen scholingen en opleidingen die we aanbieden. We merkten in de samenwerking met Avans+ dat zij hieraan gehoor gaven en samen met ons op zoek gingen naar het beste product."

Ook een maatwerktraject?

Bestaat er in jouw organisatie ook een ontwikkelvraagstuk waar je een op maat gemaakte oplossing voor zoekt? En ben je benieuwd wat Avans+ hierbij kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan! We helpen je graag met het vinden van jouw unieke oplossing. Bel ons op 088 - 9098000 of stuur een mailtje naar info@avansplus.nl.