Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Bachelor Verpleegkunde (hbo-v)

 • niveau Bachelor
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 14.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 26-11-2021 Venlo
  • 25-11-2021 Amsterdam
  • 16-02-2022 Breda
  • 18-02-2022 Roermond
  • 25-04-2022 Breda
  • 29-04-2022 Roermond
  • 17-02-2022 Utrecht
  • 28-04-2022 Utrecht
  • 23-11-2021 Breda
  • 17-02-2022 Alkmaar
Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je bent BIG-geregistreerd en wil jezelf ontwikkelen binnen de verpleegkundige zorg op NLQF-6 niveau
 • Je wilt jezelf ontwikkelen tot regieverpleegkundige voor de centrale en verbindende rol in de gezondheidszorg.
 • Je zoekt een opleiding waarbij jouw kennis, ervaring en praktijksituatie het uitgangspunt zijn.

De zorg wordt steeds complexer. Het zorgaanbod wordt integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. Doordat de zorgvrager (patiënt) centraal staat wordt van ze verwacht dat zij zelfredzaam en zelfverantwoordelijk zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Voor de betrokken zorgprofessionals vraagt dit op een andere aanpak. Bij deze aanpak gaat het om samenwerking en afstemming over disciplines en verschillende sectoren heen en over regievoering over de samenwerking en het integrale aanbod. Regieverpleegkundigen spelen hierin een belangrijke rol. De regieverpleegkundige staat dicht bij de zorgvrager en zijn/haar naaste(n), ondersteunt en versterkt hen in het nemen van eigen regie en zelfredzaamheid van de zorgvrager. Daarnaast is de regieverpleegkundige een belangrijke schakel in het organiseren van een integraal zorgaanbod en kan dit regisseren, met inzet van nieuwe technologische toepassingen.

Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een variant van 1,5 jaar mogelijk. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

Hbo-v deeltijd opleiding

De vernieuwde verkort HBO-V bestaat uit verschillende modules en heeft daardoor een flexibel opleidingsprogramma. De opleiding is afgestemd op de eisen die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020.

Met deze verkorte HBO-V opleiding wordt je opgeleid tot regieverpleegkundige. In ieder module van de Bachelor of Nursing wordt aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Opleiding tot regieverpleegkundige

Met deze verkorte HBO-V opleiding wordt je opgeleid tot regieverpleegkundige. In ieder module van de Bachelor of Nursing wordt aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze deeltijd bachelor opleiding (hbo-v verkort) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur. We bieden de verkorte hbo v opleiding op diverse locaties aan.

  Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een variant van 1,5 jaar mogelijk. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

  Werkvorm

  Werkvorm

  We starten de verkorte hbo-v opleiding met een toelatingsassessment, waarna we met je bespreken hoeveel flexibiliteit gedurende het opleidingstraject bij jou past.

  Jouw kennis en ervaring zijn uitgangspunt voor het opleidingstraject dat je volgt en inbreng en visie vanuit je eigen organisatie is essentieel binnen de opleiding. We sluiten aan bij hoe je wilt leren en wat je al beheerst. De mate van zelfstudie via onze digitale leeromgeving, leren in lesbijeenkomsten en leren op de werkplek bepaal je zelf, waarbij wij een grote diversiteit in leeractiviteiten en lesmaterialen aanbieden.

  Deze hbo-v bachelor opleiding bestaat uit leeruitkomsten, geclusterd in 10 modules die op eindniveau worden getoetst. Ter afronding van een module toon je in integrale beroepsprestaties aan dat je de leeruitkomsten beheerst. Toetsing vindt leerwegonafhankelijk plaats. Dat betekent dat je zelf keuzes kunt maken hoe je naar de eindtoets, een integrale beroepsprestatie, toe werkt. Je kunt bijvoorbeeld het accent leggen op het volgen van lesbijeenkomsten en leren van onze docenten, experts uit het werkveld of van elkaar, of juist meer op zelfstudie en het uitvoeren van wat je leert in de beroepspraktijk. Vervolgens kun je zelf bepalen wanneer je de leeruitkomsten kunt aantonen in een integrale beroepsprestatie.

  Het is ook mogelijk een vrijstelling aan te vragen, voor 1 of meerdere modules, op basis van de leeruitkomsten. Tegen meerkosten start dan een vrijstellingstraject. Voor meer informatie neem contact op met de opleidingsmanager van de bachelor verpleegkunde (hbo-v).

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze verkorte hbo-v opleiding duurt 2,5 jaar. De studiebelasting varieert per deelnemer. Per module kan de studiebelasting voor jou anders zijn, doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst. Je moet rekenen op een studiebelasting tussen de 10 en 15 uur per week (exclusief de bijeenkomsten die je volgt).

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 14.000,-.
  • Ontwikkelingsgericht ontwikkelassessment: € 495,-.
  • Opleidingskosten zijn exclusief lesmateriaal.
  • Eventueel kosten leslocatie/catering.
  • Aanvragen vrijstelling € 250,-.

  Je ontvangt voor aanvang van deze hbo-v deeltijd opleiding een factuur. Voorafgaand aan de opleiding dien je een toelatingsassessment af te leggen. 

  Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een goedkopere variant van 1,5 jaar mogelijk. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie Praktijk Leren

  Voor deze opleiding kun je gebruik maken van de SPL subsidie (Subsidie Praktijk Leren). Je krijgt dan per schooljaar € 2.700,- subsidie, ofwel 2,5 x € 2.700,- = € 6.750,- subsidie. (Voor ziekenhuizen geldt dat je deze subsidie niet mag combineren met KIPZ gelden) Verdere informatie kun je vinden op de website van de RvO.

  Aftrek studiekosten Inkomstenbelasting

  Je volgt een studie zonder recht op studiefinanciering. Je kunt in bepaalde gevallen je studiekosten aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Voor de aftrek van studiekosten geldt een drempel per persoon. Voor 2018 is deze drempel vastgesteld op € 250,-. Op de website van de Belastingdienst lees je welke voorwaarden op je van toepassing zijn.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze hbo-v opleiding ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) geeft jou de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze verkorte HBO-V opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van je ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor je medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan. Tevens is het door de modulaire opbouw ook mogelijk om een combinatie van modules te maken die aansluiten op basis van jouw ontwikkelvraagstuk. Hierover denken we graag me je mee.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076 - 525 88 03.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze verkorte bachelor verpleegkunde opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03. 

  Programma

  Uitgangspunten in deze verkorte hbo-v opleiding zijn positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming. De opleiding bestaat uit 10 modules die op eindniveau worden getoetst. In de meest gewenste situatie start de opleiding met de module Professionele identiteit en eindigt met de module Kwaliteitszorg. Modules kunnen ook los gevolgd worden.

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’, wat je studiebelasting kan verlagen en je veel ondersteunt gedurende het leerproces.

  bachelor of nursing avansplus breda
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Wij zijn als RdG een organisatie die streeft naar de beste kwaliteit, zo ook binnen scholingen en opleidingen die we aanbieden. We merkten in de samenwerking met Avans+ dat zij hieraan gehoor gaven en samen met ons op zoek gingen naar het beste product.

   Iris Theeuwen
   Teamleider Beroepsopleidingen ziekenhuis Reinier de Graaf
  Download brochure Inscrijven