Skip to main content

Bachelor of Nursing (hbo-v)

3.666665
3 reviews
 • niveau Bachelor
 • duur 2,5 - 4 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 15.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 03-09-2024 Breda
  • 21-11-2024 Online
Download brochure
Download brochure
Bachelor of Nursing (hbo-v) Avans+
Iets voor jou?
 • Door de modulair opgebouwde structuur kun je pauze nemen.
 • Door heel Nederland te volgen of 100% online met vaste lesdag.
 • Je wilt het geleerde vanaf dag 1 in je werk kunnen toepassen.

Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een CZO specialisatie is een andere variant beschikbaar. 

Bachelor of Nursing (hbo-v) online

Vanaf mei 2024 is het mogelijk de verpleegkundige opleiding volledig online te volgen. Klik hier voor meer informatie

Bachelor of Nursing (hbo-v) deeltijd opleiding

De zorg wordt steeds complexer. Het zorgaanbod wordt integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. Doordat de zorgvrager (patiënt) centraal staat wordt van ze verwacht dat zij zelfredzaam en zelfverantwoordelijk zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Voor de betrokken zorgprofessionals vraagt dit om een andere aanpak. Bij deze aanpak gaat het om samenwerking en afstemming over disciplines en verschillende sectoren heen en over regievoering over de samenwerking en het integrale aanbod.

Opleiding Bachelor of Nursing (hbo-verpleegkundige)

De vernieuwde Bachelor of Nursing (hbo-v) bestaat uit verschillenden modules en heeft daardoor een flexibel opleidingsprogramma. De opleiding is afgestemd op de eisen van die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2030. Op basis van jouw vooropleiding dan wel werkervaring kun je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor vrijstellingen. Deze vrijstellingen worden bepaald nadat inschrijving voor de opleiding heeft plaatsgevonden maar tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar wat voor jou de mogelijkheden zijn. Jouw vooropleiding en ervaring zijn hierin doorslaggevend.   

Met deze Bachelor of Nursing (hbo-v) opleiding word je opgeleid tot een breed inzetbare verpleegkundige. In iedere module van de Bachelor of Nursing wordt aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Bachelor of Nursing (hbo-v):

  Deze deeltijd hbo-v opleiding is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Bij de juiste vooropleiding is het hoogstwaarschijnlijk mogelijk vrijstellingen te krijgen waardoor de opleiding maar 2.5 jaar duurt. Gedurende deze opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur. We bieden de hbo-v opleiding op diverse locaties aan. 

  Overige Bachelor of Nursing (hbo-v) varianten bij Avans+

  Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

  Deze deeltijd bacheloropleiding (hbo-v ) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met een CZO erkend diploma van 2008 en later, die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Bij de juiste vooropleiding is het hoogstwaarschijnlijk mogelijk vrijstellingen te krijgen waardoor de opleiding maar 1.5 jaar duurt. Gedurende deze opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert, direct in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur per week. Bekijk hier deze opleiding. 

  Bachelor of Nursing (hbo-v) in combinatie met CZO-specialisatie

  Deze Bachelor of Nursing (hbo-v) met CZO-specialisatie is bedoeld voor mbo-en in service-opgeleide verpleegkundigen met BIG registratie, die zich willen ontwikkelen in de keten van de acute zorg, moeder-/ kindzorg of langdurige zorg en gelijktijdig het hbo-v diploma willen behalen. Gedurende deze combinatie is een leerwerkovereenkomst van minimaal 24 uur op een CZO-erkende praktijkleerplaats een voorwaarde en volg je het onderwijs voor de hbo-v bij Avans+ en het CZO-gedeelte bij een UMC-zorgopleider. Bekijk hier deze opleiding of bekijk de infographic van deze opleidingsroute.

  Heb je vragen over de mogelijkheden? Vraag een adviesgesprek aan zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voorafgaand aan de opleiding verpleegkunde dien je een ontwikkelassessment af te leggen. 

  Jouw kennis en ervaring zijn uitgangspunt voor het opleidingstraject dat je gaat volgen en je inbreng en visie vanuit je eigen werk en organisatie is essentieel binnen de Bachelor of Nursing (hbo-v). Je volgt een leerweg waarin je voor een deel zelf je tempo, de lesinhoud en vorm van begeleiding bepaalt. Er wordt aangesloten bij hoe je wilt leren en wat je al beheerst. De mate van zelfstudie, leren in lesbijeenkomsten en leren op de werkplek bepaal je zelf, waarbij wij een grote diversiteit in leeractiviteiten en lesmaterialen aanbieden in een digitale leeromgeving en in de lesbijeenkomsten.

  De Bachelor of Nursing (hbo-v) bestaat uit leeruitkomsten, geclusterd in modules die op NLQF-6 niveau worden getoetst. Ter afronding van een module toon je in integrale beroepsprestaties aan dat je de leeruitkomsten van een module beheerst. Wij werken met een hoge mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Dat betekent dat je afhankelijk van jouw ervaring zelf keuzes kunt maken hoe je naar de eindtoets, een integrale beroepsprestatie, toe werkt. Je kunt bijvoorbeeld het accent leggen op het volgen van lesbijeenkomsten, leren van onze docenten/experts uit het werkveld en van andere deelnemers, of juist meer op zelfstudie en het uitvoeren van wat je leert in de beroepspraktijk. 

  Het is ook mogelijk een vrijstelling aan te vragen, voor 1 of meerdere modules, op basis van de leeruitkomsten. Tegen meerkosten start dan een vrijstellingstraject. Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting van de totale opleiding is maximaal 240 EC. Maar de opleiding is echter sneller te doorlopen op basis van jouw diploma's en werkervaring. Hierdoor kun je hoogstwaarschijnlijk voor delen van de opleiding worden vrijgesteld.  We leggen je hier graag alles persoonlijk over uit.    
   
  Doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst is de studiebelasting voor elke deelnemer anders. Gemiddeld wordt verwacht dat je wekelijks ongeveer 8 uur besteedt aan zelfstudie en 8 uur aan bijeenkomsten. Voor het uitvoeren van opdrachten op je werkplek, is het een vereiste dat je een werkweek hebt van minimaal 24 uur. 

  Deze opleiding bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten die overdag plaatsvinden op jouw vaste lesdag. De dag waarop jouw opleiding start is jouw vaste lesdag. Je krijgt voorafgaand aan de module een rooster waarop te zien is wanneer je les hebt. Vaak is dit of in de ochtend (09:00-12:00) óf in de middag (12:30-15:30). Verder staat er in het rooster wanneer je zelfstandig met je leerteam kan werken. Zorg er wel voor dat je de hele dag vrij geroosterd bent van werk om aan je studie te besteden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 15.000,-.
  • Ontwikkelassessment: € 495,-.
  • Opleidingskosten zijn exclusief lesmateriaal.
  • Eventueel kosten leslocatie/catering.
  • Aanvragen vrijstelling € 495,-.

  Je ontvangt voor aanvang van deze hbo-v deeltijd opleiding een factuur. 

  Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is een variant van 1,5 jaar mogelijk.

  Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  
   

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze Bachelor of Nursing (hbo-v) ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Croho nummer: 30122

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) geeft jou de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze Bachelor of Nursing (hbo-v) bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van jullie ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor je medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan. Tevens is het door de modulaire opbouw ook mogelijk om een combinatie van modules te maken die aansluiten op basis van jouw ontwikkelvraagstuk. Hierover denken we graag me je mee.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

   

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.Of plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Programma

  Uitgangspunten in de opleiding zijn positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming. 

  LET OP! Dit is een overzicht van het gehele programma van het Bachelor of Nursing (hbo-v). Het is met de juiste vooropleiding hoogstwaarschijnlijk mogelijk om voor grote delen van het programma vrijgesteld te worden.

  • Het verpleegkundig domein 1 (15 EC)
  • Het verpleegkundig domein 2 (15 EC)
  • De organisatie van zorg 1 (15 EC): 
  • Professionele rolontwikkeling (15 EC)
  • Effectieve communicatie in de zorg (15 EC): 
  • De organisatie van zorg 2 (15 EC)
  • Professionele identiteit(10 EC)
  • Evidence Based Practice (15 EC)

   

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’, wat je studiebelasting kan verlagen en je veel ondersteunt gedurende het leerproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  bachelor of nursing avansplus breda
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  3.666665
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven