Skip to main content

Bezoek onze open dag op zaterdag 7 oktober in Breda. Klik hier voor meer informatie.

Bachelor Verpleegkunde (hbo-v)

3.5
2 reviews
 • niveau Bachelor
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 15.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 22-11-2023 Venlo
  • 07-02-2024 Alkmaar
  • 14-02-2024 Utrecht
  • 21-02-2024 Breda
Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je bent BIG-geregistreerd en je wilt het getuigschrift op NLQF-6 niveau.
 • Je wilt jezelf ontwikkelen tot een breed inzetbare hbo-verpleegkundige, eventueel in afwisselende combinatiefuncties.
 • Je zoekt een opleiding die volledig aansluit op jouw praktijksituatie, ervaring en kennis.

Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een  CZO specialisatie is een variant van 1,5 jaar mogelijk. 

Hbo-v deeltijd opleiding

De zorg wordt steeds complexer. Het zorgaanbod wordt integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. Doordat de zorgvrager (patiënt) centraal staat wordt van ze verwacht dat zij zelfredzaam en zelfverantwoordelijk zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Voor de betrokken zorgprofessionals vraagt dit om een andere aanpak. Bij deze aanpak gaat het om samenwerking en afstemming over disciplines en verschillende sectoren heen en over regievoering over de samenwerking en het integrale aanbod.

Opleiding hbo-verpleegkundige

De vernieuwde en verkorte hbo-v bestaat uit verschillenden modules en heeft daardoor een flexibel opleidingsprogramma. De opleiding is afgestemd op de eisen van die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020.

Met deze verkorte hbo-v opleiding word je opgeleid tot een breed inzetbare verpleegkundige. In iedere module van de Bachelor of Nursing wordt aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Hbo-v 2,5 jaar:

  Deze deeltijd hbo-v opleiding is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur. We bieden de verkorte hbo-v opleiding op diverse locaties aan.

  Overige hbo-v varianten bij Avans+

  Hbo-v 1,5 jaar

  Deze deeltijd bacheloropleiding (hbo-v verkort) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met een CZO erkend diploma van 2008 en later, die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert, direct in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur per week. Bekijk hier deze opleiding. 

  Hbo-v met CZO specialisatie

  Mbo-en inservice-opgeleide verpleegkundigen met BIG registratie, die zich willen ontwikkelen in de keten van de acute zorg, moeder-/ kindzorg of langdurige zorg en gelijktijdig het hbo-v diploma willen behalen. Gedurende deze combinatie is een leerwerkovereenkomst van minimaal 24 uur op een CZO-erkende praktijkleerplaats een voorwaarde en volg het je onderwijs voor de hbo-v bij Avans+ en het CZO gedeelte bij een UMC zorgopleider. Bekijk hier deze opleiding.

  Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voorafgaand aan de verkorte opleiding verpleegkunde dien je een ontwikkelassessment af te leggen. 

  Jouw kennis en ervaring zijn uitgangspunt voor het opleidingstraject dat je gaat volgen en je inbreng en visie vanuit je eigen werk en organisatie is essentieel binnen de verkorte hbo-v. Je volgt een leerweg waarin je voor een deel zelf je tempo, de lesinhoud en vorm van begeleiding bepaalt. Er wordt aangesloten bij hoe je wilt leren en wat je al beheerst. De mate van zelfstudie, leren in lesbijeenkomsten en leren op de werkplek bepaal je zelf, waarbij wij een grote diversiteit in leeractiviteiten en lesmaterialen aanbieden in een digitale leeromgeving en in de lesbijeenkomsten.

  De hbo-v verkort bestaat uit leeruitkomsten, geclusterd in 10 modules die op NLQF-6 niveau worden getoetst. Ter afronding van een module toon je in integrale beroepsprestaties aan dat je de leeruitkomsten van een module beheerst. Wij werken met een hoge mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Dat betekent dat je afhankelijk van jouw ervaring zelf keuzes kunt maken hoe je naar de eindtoets, een integrale beroepsprestatie, toe werkt. Je kunt bijvoorbeeld het accent leggen op het volgen van lesbijeenkomsten, leren van onze docenten/experts uit het werkveld en van andere deelnemers, of juist meer op zelfstudie en het uitvoeren van wat je leert in de beroepspraktijk. 

  Het is ook mogelijk een vrijstelling aan te vragen, voor 1 of meerdere modules, op basis van de leeruitkomsten. Tegen meerkosten start dan een vrijstellingstraject. Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze verkorte hbo-v opleiding duurt 2,5 jaar. De studiebelasting varieert per deelnemer. Per module kan de studiebelasting voor jou anders zijn, doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst. Je moet rekenen op een studiebelasting tussen de 10 en 15 uur per week (exclusief de bijeenkomsten die je volgt).

  Deze opleiding bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten van 09.00-12.00 uur of tussen 12.30-15.30 uur. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 15.000,-.
  • Ontwikkelassessment: € 495,-.
  • Opleidingskosten zijn exclusief lesmateriaal.
  • Eventueel kosten leslocatie/catering.
  • Aanvragen vrijstelling € 495,-.

  Je ontvangt voor aanvang van deze hbo-v deeltijd opleiding een factuur. 

  Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is een variant van 1,5 jaar mogelijk.

  Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  
   

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze hbo-v opleiding ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Croho nummer: 30122

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) geeft jou de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze verkorte hbo-v opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van jullie ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor je medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan. Tevens is het door de modulaire opbouw ook mogelijk om een combinatie van modules te maken die aansluiten op basis van jouw ontwikkelvraagstuk. Hierover denken we graag me je mee.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.Of plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Programma

  Uitgangspunten in deze verkorte hbo-v opleiding zijn positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming. De opleiding bestaat uit 10 modules die op eindniveau worden getoetst. De opleiding start met de module Professionele identiteit en eindigt met de module Kwaliteitszorg. Modules kunnen ook los gevolgd worden.

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’, wat je studiebelasting kan verlagen en je veel ondersteunt gedurende het leerproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  bachelor of nursing avansplus breda
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  3.5
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven