• 09 oktober 2019

Het regent prijzen en nominaties voor de alumni van de Koningstheateracademie. Hiermee bewijzen ze weer de meest succesvolle cabaretopleiding van het Nederlandse taalgebied te zijn.

Avans⁺ feliciteert alle genomineerden en prijswinnaars:

  • Patrick Nederkoorn, Tom Dicke en Jan Beuving wonnen tijdens het jaarlijkse kleinkunstfestival AFK Deluxe de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs.
  • Het duo Vlamousse (bestaande uit Brigitte van Bakel en Maya van As) won de Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival.
  • Elke Vierveijzer kreeg Het Stijgend Applaus Stipendium, een initiatief van de Stichting Blijvend Applaus, om aan haar volgende voorstelling te werken.
  • Maar liefst 4 alumni zijn genomineerd voor de VSCD Cabaretprijsen: Pieter Derks (Poelifinario engagement), Jan Beuving (Poelifinario engagement), Anne Neuteboom (Neerlands Hoop). Louise Korthals is genomineerd voor én de winnaar van de Poelifinario engagement prijs.

De opleiding is in samenwerking met Avans⁺ door de NVAO officieel geaccrediteerd tot allereerste Bachelor of Cabaret in Nederland. Daarmee is de Koningstheateracademie de eerste en enige geaccrediteerde HBO-opleiding tot Bachelor of cabaret.

Wil je meer weten over de opleiding Bachelor of cabaret? Neem dan vrijblijvend contact op met de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch.