Nederland Leert Door bij Avans+

Wil jij je gratis laten omscholen naar de ICT? Dan is dit je kans! Met de subsidieregeling NL Leert Door is het mogelijk om geheel kosteloos om te scholen naar het ICT vakgebied.

Met een baan binnen de ICT blijf je wendbaar, productief én duurzaam inzetbaar binnen een sector waar de vraag naar personeel onverminderd groot blijft. Dat kan zowel vanuit jouw huidige baan of wanneer je je baan bent verloren.

Bekijk opleidingen NL leert door subsidie

Om iedereen de mogelijkheid te bieden om kennis, vaardigheden en ervaring te ontwikkelen heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gratis opleidingsmogelijkheden beschikbaar gesteld met behulp van de subsidieregeling NL Leert Door. Dit om ontwikkeling binnen de sectoren waar de vraag naar personeel hoog is te stimuleren.

De verdergaande digitalisering van de arbeidsmarkt biedt kansen voor iedereen aangezien er de komende jaren behoefte is aan duizenden extra ICT-ers. Bij Avans+ bieden we een groot aantal gratis scholingstrajecten binnen de ICT aan waar jij je voor in kan schrijven. Dit overzicht van scholingstrajecten vind je in het volgende overzicht

Het NL Leert Door aanbod van Avans+

Momenteel is het mogelijk om te kiezen uit een breed aanbod aan kosteloze modules. Benieuwd welke gratis modules beschikbaar zijn? Vind hieronder de module die bij jou past:

Hoe werkt het Nederland Leert Door inschrijfproces?

Aanmelden voor een van de kosteloze trajecten kan via de opleidingspagina's van het ICT aanbod. Bij eventuele vragen zal er contact met je worden opgenomen. Voor de start lever je jouw cv en persoonsgegevens aan en word je uitgenodigd voor de door jou gekozen ICT module.

Kom ik in aanmerking voor de Nederland Leert Door subsidie?

Als jij interesse hebt in een toekomst in de wereld van ICT dan biedt digitalisering alle kansen. Er zijn immers ontzettend veel banen binnen de ICT waar de vraag naar gekwalificeerd personeel erg groot is.

In principe komt iedereen in aanmerking om gebruik te maken van de gratis Nederland Leert Door subsidie. Belangrijk daarbij is wel dat je minimaal beschikt over mbo niveau en een ICT basiskennis. Dit houdt in dat je gewend bent om regelmatig met computers te werken en dat je een interesse hebt in ICT ontwikkelingen.

Is dit in jouw geval zo, dan mag je deelnemen aan de modules van Avans+. Het is mogelijk vooraf een adviesgesprek aan te vragen voor meer informatie. Aanmelden kan ook zonder adviesgesprek, indien je beschikt over voldoende informatie om jouw inschrijving definitief te kunnen maken.

Binnen welke branches kan ik werken na omscholing door Avans+?

Momenteel biedt Avans+ binnen het vakgebied ICT kosteloze modules aan waarbij je gebruik kan maken van de Nederland Leert Door subsidie.

De grootste kansen die je na ICT scholing van Avans+ kunt benutten zijn banen in de ICT in het breedste zin van het woord, in de wereld van digitalisering en bij verschillende ICT afdelingen van overheidsdiensten zoals de Rijkoverheid. Vanzelfsprekend zijn werkgevers in het bedrijfsleven ook geïnteresseerd in talenten zoals jij wanneer je een ICT opleiding hebt afgerond.

Waarom is de NL Leer Door subsidie in het leven geroepen?

Met de NL Leert Door subsidieregeling zorgt de overheid voor een aanbod van (kosteloos) te volgen arbeidsmarktrelevante scholingstrajecten.

De scholingstrajecten die vallen binnen deze subsidie zijn gericht op verschillende doelgroepen binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Via deze subsidieregeling zijn er vanuit de overheid middelen beschikbaar gesteld om werkzoekenden of medewerkers kosteloos en versneld te laten scholen. Opleidingsfonds CA-ICT is hierbij onze belangrijkste partner.

Met de opleidingen die we in samenwerking met verschillende ICT opleiders in heel Nederland uitvoeren kun jij jouw inzetbaarheid binnen de ICT vergroten of kun jij je als aanstaande ICT professional snel ontwikkelen. Hiermee leveren wij een bijdrage aan snellere inzetbaarheid van mensen en aan het opleiden van (extra) personeel binnen de IT sector.

Meer informatie over omscholen met behulp van NL Leert Door?

Namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mogen wij jou kosteloos scholing aanbieden voor een ICT opleiding. Het doel van deze regeling is het (verder) ontwikkelen van kennis en vaardigheden van deelnemers door scholingstrajecten aan te bieden, die kunnen bijdragen aan het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt of op het weer verkrijgen van arbeid of opdrachten.

Belangrijk hierbij is dat het mogelijk is om 1 opleiding volledig gesubsidieerd te volgen. Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid. Deze mogelijkheid is mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, het opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT.

Bekijk opleidingen NL leert door subsidie