Op donderdag 28 maart zijn we met een aantal collega’s op pad geweest voor de projectinrichting van het nieuwe pand. Ook architect Gert-Martijn Zwartsenburg van Rienks Architecten en Arno van Zundert projectleider huisvesting van Avans Hogeschool waren aangesloten bij deze bezoeken. 
 

Aarts&Co

We zijn gestart bij Aarts&Co in Tilburg. Een project inrichter en dealer van diverse merken. We werden hartelijk ontvangen in de bar, waarna we een rondleiding kregen door hun eigen kantoor en tegelijkertijd showroom. Zij hebben een duidelijke visie op de verschillende manieren van werken en de daarbij behorende werkplekken (van ergonomische / verstelbare bureaus, aanland werkplekken, hoge vergadertafels, lage vergadertafels tot banken). Ze hebben veel oog voor design en comfort (enkele collega’s hebben zelfs inspiratie opgedaan voor thuis). 


Aartsenco

Ahrend

De tweede afspraak was bij Ahrend in St. Oedenrode. Ahrend is een projectinrichter en tevens producent van kantoormeubelen. Naast hun eigen producten kunnen zij ook producten van andere merken leveren. Deze afspraak zijn we gestart met een presentatie, gevolgd door een rondleiding door de fabriek en afgesloten in de showroom. Doordat zij een eigen productie hebben, zijn zij flexibel in het aanbod. Zo is bijvoorbeeld dezelfde kuip van een stoel samen te stellen op verschillende manieren (keuze materiaal kuip, onderstel, wel/geen armleuning). Ze hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van duurzame producten en dat staat bij hen hoog in het vaandel. Het cradle-to-cradle principe is ver doorgevoerd. 

Beide partijen bieden een totaalpakket van ontwerp tot levering en service en onderhoud. Samen met  Gert-Martijn Zwartsenburg  en Arno van Zundert gaat Miriam inventariseren welke behoeften er liggen met betrekking tot de inrichting van het nieuwe pand. Aan de hand van deze inventarisatie worden de projectinrichters uitgenodigd om een voorstel weg te leggen. 

Bezoek projectinrichter