Skip to main content

Schakelprogramma accountancy, finance en control

schakelprogramma-accountancy-finance-avansplus
iets voor u?
 • U ambieert een carrière binnen de accountancy of controlling.
 • U heeft een afgeronde bachelor- of WO-opleiding buiten het vakgebied Finance.
 • U kiest voor de combinatie werken/leren om in korte termijn de benodigde vakkennis eigen te maken.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 12 maanden
 • studiebelasting 6-8 uur per week
 • studiekosten 5.495,-
 • startdata
  • 02-09-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
avansplus-schakelprogramma-accountancy

Schakelprogramma accountancy, finance en control

Wilt u als afgestudeerde bachelor of master graag als (assistent-)accountant in het MKB of als (assistent) controller gaan werken? Maar mist u de vakkennis, omdat u een niet-financiële opleiding heeft gevolgd? Dan biedt de postbacheloropleiding Schakelprogramma accountancy, finance en control u vanaf de eerste dag de benodigde vakkennis, waarmee u direct als financial aan de slag kunt. Deze opleiding duurt één jaar. Om hierna toegelaten te kunnen worden tot onze accountancyopleiding (Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB) stelt u in deze periode een praktijkportfolio samen.

De moderne accountant-MKB adviseur of controller

Steeds meer MKB-ondernemers verwachten dat hun accountant of controller als adviseur naast hun gaat staan. Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat de ondernemer snel beschikt over de cijfers. De moderne accountant-MKB adviseur of controller is de persoon die samen met de ondernemer op basis van de cijfers toekomstplannen maakt. Dat betekent dat u als accountant-MKB adviseur of controller niet alleen moet beschikken over vakkennis om de cijfers te interpreteren, maar vooral ook over vaardigheden om met de ondernemer het gesprek te voeren. Door het eerder behalen van uw bachelor- of WO-opleiding heeft u deze algemene vaardigheden al ontwikkeld. En dat maakt dat u, ondanks een niet gerichte vooropleiding, voor accountantskantoren en organisaties een potentieel aantrekkelijke financial bent.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U heeft een afgeronde bachelor- of WO-opleiding in een niet-financiële richting. En u wilt graag als gecertificeerd accountant AA (MKB adviseur) bij een accountantskantoor of als assistent controller gaan werken. Voor een meer optimale integratie tussen de theorie en praktijk is het hebben van een relevante werkplek een pré.

  Werkvorm

  Werkvorm

  In deze opleiding staat kennisoverdracht, gebaseerd op de standaard literatuur, centraal. Daar waar mogelijk wordt aan deelnemers gevraagd om ervaringen uit de eigen praktijk als casuïstiek in te brengen in de opleiding. De docenten zullen er voor zorgen dat de dagelijkse praktijk in de bijeenkomsten wordt geïntegreerd.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Naast de bijeenkomsten van gemiddeld 6 uur per week moet u rekening houden met 6 tot 8 uur zelfstudie per week. De bijeenkomsten zijn op vrijdag, met uitzondering van een aantal bijeenkomsten in blok 2, deze zijn op dinsdag. In de ideale situatie combineert u de studie met een relevante baan van 4 dagen in de week, zoals junior accountant op een accountantskantoor of financieel medewerker bij een organisatie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Schakelprogramma accountancy, finance en control zijn als volgt:

  + Opleidingskosten: € 5.495,-
  + Inschrijfgeld per schriftelijke toets: € 195,-        
  + Boeken: circa € 995,-. Deze schaft u zelf aan.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De totale kosten voor deze opleiding, exclusief boekengeld en zonder herkansingen, bedragen € 7.445,-.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding ontvangt u het postbachelordiploma Schakelprogramma accountancy, finance en control. Het diploma, aangevuld met een praktijkportfolio, geeft rechtstreeks toegang tot de accountancyopleiding Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB. Na het afronden van de opleiding Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB en de daarbij behorende praktijkopleiding mag u zich inschrijven in het accountantsregister van de NBA. U mag dan de titel Accountant Administratieconsulent (AA) voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Met het diploma Schakelprogramma accountancy, finance en control, in combinatie met uw eerder behaalde hbo of master getuigschrift, verbreedt u uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. U heeft kennis verkregen op het niveau van de bacheloropleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie). Met het behalen van uw eerste bachelor- of WO-opleiding heeft u voldoende vaardigheden ontwikkeld, waaronder onderzoekend vermogen. In combinatie met het diploma Schakelprogramma accountancy, finance en control bent u een volwaardige financiële professional.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Programma schakelprogramma

  Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  + Bedrijfsadministratie handelsonderneming.
  + Management accounting
  + Bestuurlijke informatievoorziening - administratieve procesinrichting.
  + Bedrijfsadministratie en productiebedrijf.
  + Externe verslaggeving.
  + Belastingrecht.
  + Financiële rekenkunde.
  + Consolidatie.
  + Financiering.

  programma-schakelprogramma-accountancy-finance
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven