Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Postbachelor AA MKB (zij-instroom - schakelprogramma accountancy)

Inschrijven
Postbachelor AA MKB (zij-instroom - schakelprogramma accountancy)
Iets voor jou?
 • Je ambieert een carrière binnen de accountancy of controlling.
 • Je hebt een afgeronde bachelor- of WO-opleiding buiten het vakgebied Finance.
 • Je kiest voor de combinatie werken/leren om in korte termijn de benodigde vakkennis eigen te maken.

Wil je als afgestudeerde bachelor of master graag als (assistent-)accountant in het MKB of als (assistent) controller gaan werken? Maar mis je de vakkennis, omdat je een niet-financiële opleiding hebt gevolgd? Dan biedt de postbachelor AA MKB (Zij-instroom – schakelprogramma accountancy) je vanaf de eerste dag de benodigde vakkennis, waarmee je direct als financial aan de slag kunt. Deze opleiding duurt in totaal 4 jaar, waarbij je de eerste 2 jaar de schakelmodules volgt om vervolgens toegelaten te worden tot de 2-jarige Postbachelor AA MKB. Deze 4 jaar is dus inclusief de Postbachelor AA. 

De moderne accountant-MKB adviseur of controller

Steeds meer MKB-ondernemers verwachten dat hun accountant of controller als adviseur naast hen gaat staan. Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat de ondernemer snel beschikt over de cijfers. De moderne accountant-MKB adviseur of controller is de persoon die samen met de ondernemer op basis van de cijfers toekomstplannen maakt. Dat betekent dat je als accountant-MKB adviseur of controller niet alleen moet beschikken over vakkennis om de cijfers te interpreteren, maar vooral ook over vaardigheden om met de ondernemer het gesprek te voeren. Door het eerder behalen van jouw bachelor- of WO-opleiding heb je deze algemene vaardigheden al ontwikkeld. En dat maakt dat je, ondanks een niet gerichte vooropleiding, voor accountantskantoren en organisaties een potentieel aantrekkelijke financial bent.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bachelor- of WO-opleiding in een niet-financiële richting. En je wilt graag als gecertificeerd accountant AA (MKB adviseur) bij een accountantskantoor of als assistent controller gaan werken. Voor een meer optimale integratie tussen de theorie en praktijk is het hebben van een relevante werkplek een pré.

  Werkvorm

  Werkvorm

  In deze opleiding staat kennisoverdracht, gebaseerd op de standaard literatuur, centraal. Daar waar mogelijk wordt aan deelnemers gevraagd om ervaringen uit de eigen praktijk als casuïstiek in te brengen in de opleiding. De docenten zullen er voor zorgen dat de dagelijkse praktijk in de bijeenkomsten wordt geïntegreerd.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Naast de bijeenkomsten van gemiddeld 6 uur per week moet je rekening houden met 6 tot 8 uur zelfstudie per week. De bijeenkomsten zijn op vrijdag, met uitzondering van een aantal bijeenkomsten in blok 2, deze zijn op dinsdag. In de ideale situatie combineer je de studie met een relevante baan van 4 dagen in de week, zoals junior accountant op een accountantskantoor of financieel medewerker bij een organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de opleiding Postbachelor AA MKB (zij-instroom - schakelprogramma accountancy):

  + Opleidingskosten: € 20.725,-
  + Inschrijfgeld per schriftelijke toets: € 195,-        
  + Boeken: circa € 995,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de schakelmodules aangevuld met een praktijkportfolio, krijg je rechtstreeks toegang tot de accountancyopleiding Postbachelor AA MKB (instroom F&C/Financiële master). Na het afronden van deze schakelmodules, inclusief de Postbachelor AA MKB, krijg jij het diploma Postbachelor AA MKB. Wanneer je ook de praktijkopleiding hebt afgerond, mag je je inschrijven in het accountantsregister van de NBA. Je mag dan de titel Accountant Administratieconsulent (AA) voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Door middel van de schakelmodules kun je met jouw eerder behaalde hbo of master getuigschrift de weg beklimmen tot AA accountant. In het eerste jaar heb je al kennis verkregen op het niveau van de bachelor opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) en daarmee ben je al een volwaardig financiële professional. In het tweede jaar volg je nog enkele schakelmodules waarnaar je in jaar 3 en 4 de Postbachelor AA MKB volgt. 
   

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan contact op met de opleidingsmanager van deze opleiding via accountancy@avansplus.nl of via 076-5258801. 

  Programma

  Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  + Bedrijfsadministratie handelsonderneming
  + Management accounting
  + Bestuurlijke informatievoorziening - administratieve procesinrichting
  + Bedrijfsadministratie en productiebedrijf
  + Externe verslaggeving
  + Belastingrecht
  + Financiële rekenkunde
  + Consolidatie
  + Financiering
  + Het postbachelor programma

  programma-schakelprogramma-accountancy-finance
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven