Skip to main content

Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076-5258809 of mail naar info@avansplus.nl. Tevens zijn wij bereikbaar via Whatsapp op telefoonnummer 06-13583501.
Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Schakelprogramma accountancy, finance en control

Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je ambieert een carrière binnen de accountancy of controlling.
 • Je hebt een afgeronde bachelor- of WO-opleiding buiten het vakgebied Finance.
 • Je kiest voor de combinatie werken/leren om in korte termijn de benodigde vakkennis eigen te maken.

Wil je als afgestudeerde bachelor of master graag als (assistent-)accountant in het MKB of als (assistent) controller gaan werken? Maar mis je de vakkennis, omdat je een niet-financiële opleiding hebt gevolgd? Dan biedt de postbacheloropleiding Schakelprogramma accountancy, finance en control je vanaf de eerste dag de benodigde vakkennis, waarmee je direct als financial aan de slag kunt. Deze opleiding duurt één jaar. Om hierna toegelaten te kunnen worden tot onze accountancyopleiding (Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB) stel je in deze periode een praktijkportfolio samen.

De moderne accountant-MKB adviseur of controller

Steeds meer MKB-ondernemers verwachten dat hun accountant of controller als adviseur naast hen gaat staan. Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat de ondernemer snel beschikt over de cijfers. De moderne accountant-MKB adviseur of controller is de persoon die samen met de ondernemer op basis van de cijfers toekomstplannen maakt. Dat betekent dat je als accountant-MKB adviseur of controller niet alleen moet beschikken over vakkennis om de cijfers te interpreteren, maar vooral ook over vaardigheden om met de ondernemer het gesprek te voeren. Door het eerder behalen van jouw bachelor- of WO-opleiding heb je deze algemene vaardigheden al ontwikkeld. En dat maakt dat je, ondanks een niet gerichte vooropleiding, voor accountantskantoren en organisaties een potentieel aantrekkelijke financial bent.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bachelor- of WO-opleiding in een niet-financiële richting. En je wilt graag als gecertificeerd accountant AA (MKB adviseur) bij een accountantskantoor of als assistent controller gaan werken. Voor een meer optimale integratie tussen de theorie en praktijk is het hebben van een relevante werkplek een pré.

  Werkvorm

  Werkvorm

  In deze opleiding staat kennisoverdracht, gebaseerd op de standaard literatuur, centraal. Daar waar mogelijk wordt aan deelnemers gevraagd om ervaringen uit de eigen praktijk als casuïstiek in te brengen in de opleiding. De docenten zullen er voor zorgen dat de dagelijkse praktijk in de bijeenkomsten wordt geïntegreerd.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Naast de bijeenkomsten van gemiddeld 6 uur per week moet je rekening houden met 6 tot 8 uur zelfstudie per week. De bijeenkomsten zijn op vrijdag, met uitzondering van een aantal bijeenkomsten in blok 2, deze zijn op dinsdag. In de ideale situatie combineer je de studie met een relevante baan van 4 dagen in de week, zoals junior accountant op een accountantskantoor of financieel medewerker bij een organisatie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Schakelprogramma accountancy, finance en control zijn als volgt:

  + Opleidingskosten: € 5.495,-
  + Inschrijfgeld per schriftelijke toets: € 195,-        
  + Boeken: circa € 995,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De totale kosten voor deze opleiding, exclusief boekengeld en zonder herkansingen, bedragen € 7.445,-.

  Opleiding Schakelprogramma Accountancy, Finance & Control in termijnen betalen
  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 10 maandelijkse termijnen van € 760,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding ontvang je het postbachelordiploma Schakelprogramma accountancy, finance en control. Het diploma, aangevuld met een praktijkportfolio, geeft rechtstreeks toegang tot de accountancyopleiding Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB. Na het afronden van de opleiding Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB en de daarbij behorende praktijkopleiding mag je je inschrijven in het accountantsregister van de NBA. Je mag dan de titel Accountant Administratieconsulent (AA) voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Met het diploma Schakelprogramma accountancy, finance en control, in combinatie met jouw eerder behaalde hbo of master getuigschrift, verbreed je jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je hebt kennis verkregen op het niveau van de bacheloropleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie). Met het behalen van jouw eerste bachelor- of WO-opleiding heb je voldoende vaardigheden ontwikkeld, waaronder onderzoekend vermogen. In combinatie met het diploma Schakelprogramma accountancy, finance en control ben je een volwaardige financiële professional.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma

  Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  + Bedrijfsadministratie handelsonderneming.
  + Management accounting
  + Bestuurlijke informatievoorziening - administratieve procesinrichting.
  + Bedrijfsadministratie en productiebedrijf.
  + Externe verslaggeving.
  + Belastingrecht.
  + Financiële rekenkunde.
  + Consolidatie.
  + Financiering.

  programma-schakelprogramma-accountancy-finance
   
  Brochure aanvragen Inscrijven