Skip to main content

Accountancy

accountancy opleidingen
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Meer weten over onze Accountancy opleidingen? Bekijk de video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Ik bedien nu succesvol en zelfstandig cliënten, voer adviesgesprekken omtrent de inrichting van bijvoorbeeld de administratie en bespreek rapportages en jaarrekeningen.

  Rutger Brouwer
  Senior Accountant
 • Het mes snijdt aan twee kanten: mijn baas heeft er weer een potentiële AA accountant bij en ik heb de tijd en ruimte gekregen mezelf te ontwikkelen binnen mijn vakgebied.

  Arjan Kranenburg
  Senior Accountant
 • Een goede opleiding met goede leraren met praktijkervaring. Daarnaast is de communicatie binnen de opleiding goed verzorgd en wordt je ruim van tevoren van al het noodzakelijke op de hoogte gebracht.

  Raymon Haneveer
  Senior Accountant
Opleidingen met kwaliteit

Accountants werken dagelijks in het spanningsveld tussen de directe opdrachtgever en het maatschappelijke verkeer. Dit vereist een professioneel kritische instelling van de accountant, maar ook een sterke mate van persoonlijk leiderschap. Versterk je professionele kennis en persoonlijke vaardigheden met een post hbo accountancy deeltijd opleiding van Avans+.

Accountancy opleidingen met 3 oriëntaties

Vanaf 2016 kennen we in Nederland een nieuw opleidingsmodel voor Accountancy. Hierin is plaats voor 3 oriëntaties, namelijk; assurance, finance & mkb. Per oriëntatie heeft de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding nieuwe eindtermen beschreven. Daarom heeft Avans+ een nieuwe accountancy opleiding gericht op het mkb ontwikkeld. Ook is er een schakelprogramma in het leven geroepen waarmee je accountancy kunt studeren vanuit iedere hbo vooropleiding.

Een opleiding na je hbo accountancy opleiding?

Avans+ biedt diverse post hbo accountancy opleidingen aan om AA accountant te worden. Voor de assistent accountant die zich verder wilt ontwikkelen, maar ook voor professionals met een afgeronde bachelor Accountancy (AC), bachelor Bedrijfseconomie (BE) of (bachelor) SPD, die als gecertificeerd AA accountant aan de slag willen voor het midden- en kleinbedrijf. In ons aanbod van post hbo accountancy opleidingen vind je onder andere de accountancy AA opleiding om geregistreerd Accountant-Administratieconsultant te worden. We hebben opleidingen voor verschillende vooropleidingen beschikbaar om je AA-titel te halen. Wij bieden al een accountancy AA opleiding van een aantal dagdelen voor de assistent accountant tot een volledige opleiding accountant van 3 jaar.

Een accountancy opleiding: professioneel en persoonlijk ontwikkelen

Interesse in een opleiding accountancy? In onze AA opleiding staat kennisoverdracht centraal. Je brengt jouw eigen ervaringen uit de praktijk in als casuïstiek tijdens de opleiding. Onze docenten integreren deze dagelijkse praktijkvoorbeelden in de bijeenkomsten. Je oefent onder leiding van de docenten met actuele cases en recente examenopgaven (zie voorbeelden oefenexamens). Naast professionele ontwikkeling werken wij ook met jou aan het persoonlijk leiderschap. Bij Avans+ zijn we van mening dat je alleen goed kunt presteren, wanneer jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling elkaar versterken. Goede communicatieve vaardigheden zijn bijvoorbeeld onmisbaar bij contacten met je opdrachtgever en het maatschappelijk verkeer.

Quotes van onze deelnemers over de opleiding accountant

Deelnemers aan de opleiding Accountancy zeggen na afronding van de opleiding het volgende:

''Ik zou deze opleiding zeker aanraden aan collega’s. Sterker nog, er zijn er onlangs weer een aantal gestart. Wat ik zo sterk vind aan Avans+, is dat ze werken met docenten uit de praktijk. Daardoor sluiten de opdrachten steeds aan op de praktijkopleiding en doe je als deelnemer geen dubbel werk. Verder sturen ze ons steeds relevante informatie, bijvoorbeeld over het referaat waarmee je de opleiding afsluit. Erg handig!''

Benieuwd wat onze deelnemers verder van de opleiding accountancy vinden? Lees meer in hun reviews.

Een hbo accountancy deeltijd opleiding kiezen

Ben je nog op zoek naar aanvullende informatie over onze opleiding accountancy? Neem contact met ons op. Wij beantwoorden vrijblijvend al jouw vragen over accountancy studeren. Heb je hulp nodig bij jouw keuze? Vraag dan een adviesgesprek aan met een van onze opleidingsmanagers. Wij helpen je graag verder!

Lees meer