Skip to main content

Vanaf 26 april openen wij onze deuren en starten we de fysieke lessen weer gedeeltelijk op! Kijk hier voor meer informatie.

IT-auditing

IT-auditing
Iets voor jou?
 • Je bent bijvoorbeeld; financial of operational auditor, controller, procesdeskundige, IT-specialist of security officer.
 • Je hebt hbo denk- en werkniveau.
 • Je krijgt steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van IT-audit, zoals informatiebeveiliging, privacy implementatie, General IT Controls, ISO-27002 en ISAE-3402 certificering, ENSIA / DigiD audits

Ben je werkzaam binnen de (financial) auditing of interne controle en word je gevraagd om je meer te verdiepen in IT-gerelateerde aspecten binnen jouw werkveld. Of ben je werkzaam in de IT en krijg je steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van audit, security en certificering (ISO, ISAE of ENSIA)? Dan is deze post hbo IT-auditing iets voor jou.

IT auditing opleiding

Deze opleiding IT-auditing geeft je een diepgaander inzicht in het functioneren en de beveiliging van de informatie voorziening. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan de wijze waarop een audit wordt uitgevoerd en de normstelsels die daarbij gehanteerd worden. Aan het eind van de opleiding ben je in staat om zelf jouw eigen IT-audit uit te voeren.

Waarom een IT audit opleiding?

Geautomatiseerde informatievoorziening wordt steeds belangrijker, niet alleen binnen organisaties maar ook binnen onze maatschappij als geheel waarin toezichthouders een steeds meer vooraanstaande rol spelen. Er is dus veel aan gelegen om zeker te weten dat al die systemen nu en in de toekomst ook goed en ongestoord zullen blijven functioneren. De IT-auditor is er voor opgeleid om, na een gedegen vaktechnische onderzoek, die zekerheid te bieden door het afgeven van een assurance verklaring.

De specifieke kennis van de IT-auditor is breder dan alleen controle en beveiligingsmaatregelen. Ook wordt door de IT-auditor gekeken naar de verschillende kwaliteitsaspecten van de systemen en infrastructuren alsmede de beheersing van de IT-omgeving in het algemeen. Dit maakt de IT-auditor bij uitstek geschikt om als gesprekspartner op te treden bij grote verander- en verbetertrajecten binnen het IT-domein of in project organisaties waarin een belangrijke IT-component aanwezig is. Mis je deze kennis? Dan is onze auditopleiding geschikt voor jou.

Lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding is bedoeld voor financial of operational auditor, controller, proces deskundige, IT specialist of security officer. Je denkt en werkt op hbo-niveau en wil meer weten en leren over deze IT audit training.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze IT-auditortraining wordt verzorgd door ervaren docent Winfried Nanninga RE CISA (bestuurslid NOREA). Onder zijn enthousiaste en professionele begeleiding ga je individueel en in kleine teams aan de slag met uitdagende praktijkcases. De opdrachten sluiten aan op specifieke situaties van de deelnemers. Dit levert inzichten op die direct toepasbaar zijn binnen jouw eigen werkomgeving.

  Eindopdracht van de IT audit training

  Je sluit deze IT-auditopleiding af met een eindopdracht die uit 2 onderdelen bestaat. Het eerste deel is het uitvoeren van een audit, individueel of in teamverband. Het tweede deel is een mondeling examen waarbij je jouw eindopdracht toelicht en verdedigt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze IT-auditopleiding telt 9 bijeenkomsten en 1 examendag. Deze bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats. Naast de bijeenkomsten dien je ongeveer 8 uur per week voor zelfstudie te reserveren.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de post hbo IT auditing zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 4.495,-.
  • Boeken: circa € 110,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 450,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  IT auditor training betalen in termijnen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze IT audit training in 3 maandelijkse termijnen van € 1.330,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  PE-logoAls je de IT audit opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je het postbachelordiploma IT-auditing. Ben je controller, auditor of accountant? Dan ontvang je 44 PE-uren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze training IT-audit kun je het management professioneel adviseren over auditvraagstukken. Je kunt auditrapporten doorgronden en op gelijkwaardig niveau met auditors en toezichthouders praten.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  IT-auditing

  In de audit opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Kennismaking en introductie in het vakgebied IT auditing
  • Audit en assurance normen (ISAE/ DigiD)
  • Actuele security beveiligingsnormen (ISO2700x) en access control
  • COSO risico management en het CobiT control framework
  • General IT Controle en ITIL gerelateerde methodieken (ASL en BISL)
  • Project methodieken (Prince2 en Agile) en het belang van sourcing
  • Business Contingency Management en compliancy (privacy)

  programma IT-auditing
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Avans+ helpt professionals om beter te presteren. Onder ‘beter dan voorheen’ verstaan wij: in staat zijn dit resultaat te behalen in termen van snelheid en efficiency.

   Monique van Winkel
   Projectmanager
  • Het persoonlijk contact met de deelnemers, docenten en de projectleider vind ik erg belangrijk. Door elkaar feedback te geven, kom je uiteindelijk ook tot betere resultaten.

   Berry Maanders
   Docent Avans+
  • Mijn functie kan ik nu zelfstandig uitvoeren. Daarnaast hebben de opleidingen mij geholpen een keuze te maken voor een vervolgstudie. 

   Marian Verzijlbergen
   IT Auditor
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven