Skip to main content

IT-auditing

IT-auditing
iets voor u?
 • U bent bijvoorbeeld controller, auditor, AO/IC functionaris, systeembeheerder of IT manager. 
 • U heeft hbo denk- en werkniveau.
 • U krijgt steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van audit, security of digi-d.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 3.950,-
 • startdata
  • 15-05-2019 Breda
  • 15-05-2019 Apeldoorn
  • 15-05-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties
IT-auditing avansplus breda

IT-auditor

U bent werkzaam binnen de (financial) auditing of interne controle en u wordt gevraagd om u meer te verdiepen in IT gerelateerde aspecten binnen uw werkveld. Of bent u werkzaam in de IT en krijgt u steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van audit, security en/of digi-d? Dan is deze post hbo it auditing iets voor u.

IT auditing opleiding

De kwaliteit van de geautomatiseerde informatie voorziening is van steeds groter belang voor het goed functioneren van bedrijven en overheidsorganisaties. Niet verwonderlijk dat bijvoorbeeld toezichthouders steeds strengere eisen stellen. Dankzij deze IT audit training bent u straks in staat om op al deze eisen adequaat te reageren.

Waarom een IT audit opleiding?

De geautomatiseerde informatievoorziening wordt steeds belangrijker, niet alleen binnen organisaties maar ook binnen onze maatschappij als geheel waarin toezichthouders een steeds meer vooraanstaande rol spelen. Er is dus veel aan gelegen om zeker te weten dat al die systemen nu en in de toekomst ook goed en ongestoord zullen blijven functioneren. De IT auditor is er voor opgeleid om, na een gedegen vaktechnische onderzoek, die zekerheid te bieden door het afgeven van een assurance verklaring.

De specifieke kennis van de IT auditor is breder dan alleen controle en beveiligingsmaatregelen. Ook wordt door de IT auditor gekeken naar de verschillende kwaliteitsaspecten van de systemen en infrastructuren alsmede de beheersing van de IT omgeving in het algemeen. Dit maakt de IT-auditor bij uitstek geschikt om als gesprekspartner op te treden bij grote verander- en verbetertrajecten binnen het IT-domein of in project organisaties waarin een belangrijke IT-component aanwezig is. Mist u deze kennis? Dan is onze audit opleiding geschikt voor u.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding is bedoeld voor controllers, auditors, AO/IC functionarissen, security functionarissen, systeembeheerders, beveiligingsfunctionarissen of IT-managers. U denkt en werkt op hbo-niveau en wilt meer weten en leren over deze IT audit training.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze IT auditor training wordt verzorgd door ervaren docent Winfried Nanninga RE CISA (bestuurslid NOREA). Onder zijn enthousiaste en professionele begeleiding gaat u individueel en in kleine teams aan de slag met uitdagende praktijkcases. De opdrachten sluiten aan op specifieke situaties van de deelnemers. Dit levert inzichten op die direct toepasbaar zijn binnen uw eigen werkomgeving.

  Eindopdracht van de IT audit training

  U sluit deze IT audit opleiding af met een eindopdracht dat uit 2 onderdelen bestaat. Het eerste deel is het uitvoeren van een audit, individueel of in teamverband. Het tweede deel is een mondeling examen waarbij u uw eindopdracht toelicht en verdedigt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze IT audit opleiding telt 8 bijeenkomsten en 1 examendag. Deze bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats. Naast de bijeenkomsten dient u ongeveer 8 uur per week voor zelfstudie te reserveren.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de post hbo IT auditing zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.950,-.
  • Boeken: circa € 110,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 450,-.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  IT auditor training betalen in termijnen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze IT audit training in 3 maandelijkse termijnen van € 1.330,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  PE-logoAls u de IT audit opleiding succesvol heeft afgerond ontvangt u het postbachelordiploma IT-auditing. Bent u controller, auditor of accountant? Dan ontvangt u 44 PE-uren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze training IT audit kunt u het management professioneel adviseren over auditvraagstukken. U kunt auditrapporten doorgronden en op gelijkwaardig niveau met auditors en toezichthouders praten.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  IT-auditing

  In de audit opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Kennismaking en introductie in het vakgebied IT auditing
  • Audit en assurance normen (ISAE/ DigiD)
  • Actuele security beveiligingsnormen (ISO2700x) en access control
  • COSO risico management en het CobiT control framework
  • General IT Controle en ITIL gerelateerde methodieken (ASL en BISL)
  • Project methodieken (Prince2 en Agile) en het belang van sourcing
  • Business Contingency Management en compliancy (privacy)

  programma IT-auditing
  • Avans+ helpt professionals om beter te presteren. Onder ‘beter dan voorheen’ verstaan wij: in staat zijn dit resultaat te behalen in termen van snelheid en efficiency.

   testimonial-finance-moniquevanwinkel
   Monique van Winkel
   Projectmanager
  • Het persoonlijk contact met de deelnemers, docenten en de projectleider vind ik erg belangrijk. Door elkaar feedback te geven, kom je uiteindelijk ook tot betere resultaten.

   testimonial-finance-berrymaanders
   Berry Maanders
   Docent Avans+
  • Mijn functie kan ik nu zelfstandig uitvoeren. Daarnaast hebben de opleidingen mij geholpen een keuze te maken voor een vervolgstudie. 

   testimonial-finance-marianverzijlbergen
   Marian Verzijlbergen
   IT Auditor
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven