Skip to main content

Operational auditing

4.555555
9 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 4-8 uur per week
 • studiekosten 7.450,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 17-10-2024 Breda
  • 17-10-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Operational auditing
Iets voor jou?
 • Je bent kwaliteitsspecialist, processpecialist, medewerker AO/IC, (financial) controller, risk officer, accountant of (beginnend) auditor.
 • Je hebt hbo denk- en werkniveau en je wilt jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van risicobeheersing.
 • Je beschikt over een drive om een stevige bijdrage te leveren aan het lerend vermogen van jouw organisatie.

De operational auditor heeft als taak het bestuur en het management (aanvullende) zekerheid te geven over de wijze waarop de risico’s, die realisatie van de organisatiedoelstellingen bedreigen, worden beheerst. Mocht de risicobeheersing onvoldoende blijken, dan heeft de operational auditor de taak om hier het bestuur en het management over te informeren en in te adviseren. Hiermee levert de operational auditor een belangrijk bijdrage in het verstevigen van het lerend vermogen van de organisatie.

Operational auditing opleiding

De laatste jaren is de aandacht voor goed functionerende risicobeheersing- en controlesystemen sterk gegroeid. Aangewakkerd door de vele schandalen wordt sterker dan ooit gelet op beheersing van de organisatie. De rol van de operational auditor wordt dan ook steeds belangrijker. Met deze postbachelor opleiding Operational auditing geef je je carrière dus gelijk een stevige boost!

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent auditor, IT-professional, kwaliteitsbewaker, processpecialist, medewerker AO/IC, controller of accountant (accountant in business, interne accountant, overheidsaccountant). Je hebt hbo denk- en werkniveau en je wil jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen door middel van een operational auditing opleiding.

  Werkvorm

  Werkvorm

  In de Operational auditing training werken we met innovatieve e-learning, cases, rollenspellen en praktijkopdrachten. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Daarnaast deel je tijdens de bijeenkomsten van de operational auditor opleiding jouw ervaringen met mededeelnemers die werkzaam zijn bij andere bedrijven. Door het interactieve karakter van de opleiding Operational auditing ontstaat een sterk lerend effect. Ervaren docenten van Ferocia begeleiden je in het leerproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze Operational auditing opleiding bestaat uit 12 bijeenkomsten. De opleiding bestaat uit een theoriedeel met 4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur en een praktijkopleiding met 8 bijeenkomsten tussen 09.00 en 16.00 uur.

  De opleiding Operational auditing kent een lesvrije periode waarin je aan jouw ontwerp en rapportage kunt werken. Naast de bijeenkomsten van de operational auditor opleiding dien je ongeveer vier tot acht uur per week voor zelfstudie te reserveren.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Operational auditing opleiding zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 7.450,-.
  • Boeken: circa € 120,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 770,-.

  De factuur ontvang je voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Operational auditing training betalen in termijnen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Diploma

  Diploma

  logo-peAls je de operational auditing training succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Operational auditing. Ben je controller, auditor of accountant? Dan behaal je 90 PE-punten. De opleiding Operational auditing wordt ondersteund door het Instituut voor Internal Auditors. 

   

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze Operational auditing opleiding ben je in staat het management (aanvullende) zekerheid te geven over de kwaliteit van de risicobeheersing binnen jouw organisatie. Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevig bijdrage aan het lerende vermogen van de organisatie. Je verstaat het auditvak, weet wat er speelt in de praktijk en bent volwaardig gesprekspartner voor het management.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Programma Operational Auditing

  Tijdens deze opleiding operational auditing doe je uitgebreide vakkennis op. Deze kennis pas je tijdens de opleiding direct toe in jouw eigen praktijk.  De opleiding bestaat uit de volgende twee modules.

  • Module 1: Basisprincipes operational auditing
  • Module 2: Praktijk en toepassing

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Programma operational auditing
   

  Basisprincipes operational auditing

  In de eerste module worden de basisprincipes van het operational auditvak op een praktische manier behandeld. Naast korte theoretische inzichten wordt het geleerde direct toegepast in jouw eigen praktijk. De volgende thema’s worden behandeld:

  • Inleiding op het vakgebied operational auditing. 
  • De structuur en inrichting van de operational auditfunctie. 
  • Analyse van de bedrijfsprocessen en de identificatie van de beheersmaatregelen met behulp van controlmodellen. 
  • Soft controls. 
  • Integraal risicomanagement en de relatie en samenhang met operational auditing.

   

  Operational auditing module 1
   

  Praktijk en toepassing

  In deze module ga je de opgedane kennis uit de eerste module in de praktijk brengen. Dit doe je door daadwerkelijk een operational audit uit te voeren in je eigen praktijk. Het uitvoeren van een audit bestaat grofweg uit drie fasen:

  • Tijdens de eerste fase stel je een concreet plan van aanpak op (auditontwerp). 
  • Gedurende de tweede fase van de audit ga je het veldwerk in. 
  • De derde fase staat geheel in het teken van effectief rapporteren. 

  Gedurende module twee ontvang je praktijkgerichte coaching van de docenten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Operational auditing module 2
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.555555
  9 reviews
  Download brochure Inscrijven