Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 9 februari alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Operational auditing

Inschrijven
Operational auditing
Iets voor jou?
 • Je bent auditor, IT-professional, kwaliteitsbewaker, medewerker AO/IC, controller of accountant.
 • Je beschikt over hbo denk- en werkniveau.
 • Je bent geïnteresseerd in een operational auditing opleiding.

Binnen organisaties is de laatste jaren steeds meer aandacht voor de opzet en bewaking van beheersmaatregelen. De controller en het management spelen een belangrijke rol in het ontwerpen en invoeren van die beheersmaatregelen. De kwaliteit wordt bewaakt door de operational auditor, die ook het bestuur adviseert over hoe risico’s kunnen worden beheerst.

Operational auditing opleiding

Tijdens deze opleiding tot auditor doe je uitgebreide vakkennis op. Die kennis breng je vervolgens in de praktijk met een zelfgekozen auditontwerp. We besteden in de opleiding Operational auditing ook aandacht aan adviesgesprekken, interviewtechnieken en het omgaan met lastige situaties.

Lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent auditor, IT-professional, kwaliteitsbewaker, processpecialist, medewerker AO/IC, controller of accountant (accountant in business, interne accountant, overheidsaccountant). Je hebt hbo denk- en werkniveau en je wil jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen door middel van een operational auditing opleiding.

  Werkvorm

  Werkvorm

  In deze operational auditing training werk je zowel zelfstandig als in teams. Tijdens de bijeenkomsten van de operational auditor opleiding deel je ervaringen met mededeelnemers die werkzaam zijn bij andere bedrijven. We werken met praktijkopdrachten, cases en rollenspellen. Ervaren docenten van Ferocia begeleiden je in het leerproces.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze operational auditing opleiding telt 15 bijeenkomsten. Deze vinden eens per 2 weken plaats in Apeldoorn, Breda en Utrecht. In de opleiding zit ook een lesvrije periode waarin je aan jouw ontwerp en rapportage kunt werken. Naast de bijeenkomsten van de operational auditor opleiding dien je ongeveer 4 tot 8 uur per week voor zelfstudie te reserveren.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de operational auditing opleiding zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.795,-.
  • Boeken: circa € 120,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 750,-.

  De factuur ontvang je voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Operational auditing training betalen in termijnen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze operational auditing opleiding in 4 termijnen van € 1.460,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  logo-peAls je de operational auditing training succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Operational auditing. Ben je controller, auditor of accountant? Dan ontvang je 72 PE-uren. De opleiding operational auditing wordt ondersteund door het Instituut voor Internal Auditors. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze operational auditing opleiding kun je het management professioneel adviseren over risicobeheersing. Je verstaat het auditvak, weet wat er speelt in de praktijk en bent een volwaardige gesprekspartner voor het management.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Lees meer op onze blog!
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Grondslagen Operational Auditing

  Van een auditor wordt verwacht dat hij de bedrijfsprocessen bewaakt. De beheersmaatregelen die hiervoor zijn ontworpen en gebruikt worden, dienen daarvoor regelmatig getoetst te worden. In de eerste module zullen handvatten gegeven worden om deze bedrijfsprocessen en beheersmaatregelen inzichtelijk te maken.

  • Structuur en de inrichting van een operational audit;
  • Effectiviteit en efficiency van beheersing;
  • Kennis van diverse controlmodellen;
  • Positionering van het vakgebied operational auditing t.o.v. ‘andere’ audit disciplines.

  Jaarplanning module 1
   

  Praktijk en toepassing

  In dit onderdeel zal je opgedane theoretische kennis in de praktijk brengen. Dit doe je door een auditontwerp uit te werken en te verwoorden in een rapportage. Je krijgt de keuze om dit auditontwerp in de praktijk te brengen door deze in jouw eigen organisatie uit te voeren.

  • Auditcontext
  • Auditdoelstelling
  • De auditvraag aan laten sluiten op de vraag van de opdrachtgever
  • Waarborgen dat de auditresultaten deugdelijk zijn
  • Beoordelingscriteria
  • Audit strategieën
  • Oordeelsvorming en gegevensverwerking
  • Auditrapportage en verwerking

  Jaarplanning module 2
   

  (Interview)vaardigheden

  Het schrijven van een goede, heldere rapportage is belangrijk. Veel professionals hebben hier echter moeite mee. Daarom gaat dit vaak gepaard met veel weerstand en vragen. In deze module krijg je handvatten om hiermee aan de slag te gaan, zoals:

  • Het opzetten van een heldere, inzichtelijke structuur voor rapportages
  • Structureren van inhoud, waarbij hoofd- en bijzaken gescheiden worden
  • Het kernachtig en doelgericht formuleren in rapportages
  • Diverse interviewtechnieken en adviesgesprekstijlen
  • De juiste informatie kunnen verwerven die nodig is om tot een goede audit te komen
  • Omgaan met weerstand voor, na of tijdens een audit

  Jaarplanning module 3
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Ik heb nu beter inzicht in het inrichten van een organisatie en de beheersing van de risico’s. Daarnaast ben ik nu in staat een goede sparringpartner te zijn voor het management en de business.

   Saskia Joukes
   Adviseur
  • Het samenzijn meteen groep gemotiveerde deelnemers, allen geïnteresseerd in het vak, eenzelfde doel hebt: jezelf ontwikkelen, werkt mee. Daarnaast waren de lessen behalve leerzaam, wat sfeer betreft ook zeer prettig om bij te wonen.

   Marina Reitsma
   Operational Auditor
  • Na het afronden van de opleiding kun je doelgericht en structureel een audit uitvoeren. De opleiding heeft aan mijn verwachtingen voldaan en ik heb er dagelijks veel profijt van in de praktijk.

   Erwin Cubuk
   Operational Auditor
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven