Skip to main content

Repetitiecursussen accountancy

Repetitiecursussen accountancy
iets voor u?
 • U heeft een module van opleiding AA Accountancy (AC) gevolgd.
 • De gevolgde opleiding is van Avans+ of een ander opleidingsinstituut met CEA-aanwijzing.
 • U wilt het diploma Accountant Administratieconsulent (AA) halen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 4 dagdelen
 • studiebelasting 3 uur
 • studiekosten 395,-
Repetitiecursussen accountancy

Repetitiecursussen accountancy

U heeft in het verleden colleges gevolgd van een van de modules van de AA opleiding. U heeft dit gedaan bij een opleidingsinstituut met een aanwijzing van de Commissie Eindtermen Accountancy (CEA), zoals Avans+. U heeft ook al eens deelgenomen aan het examen van de module, maar bent daarvoor niet geslaagd. Om het examen alsnog te halen, had u tot nu toe de keuze om het betreffende vak weer volledig te volgen en het examen te doen, of u enkel met zelfstudie op het examen voor te bereiden.

Het blijkt dat van de mensen die voor zelfstudie kiezen, slechts 30 tot 40% een voldoende voor het examen haalt. Hieruit blijkt dat alleen zelfstudie als voorbereiding op het examen onvoldoende houvast biedt voor een goed resultaat. Met de repetitiecursus worden deelnemers kort voor het landelijk examen voorbereid op belangrijke en veel op het examen terugkerende type vraagstukken. Dit verhoogt de kans op het behalen van het examen aanzienlijk.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent van plan om het examen de eerstkomende mogelijkheid met een voldoende af te sluiten? Dan is de repetitiecursus voor u wellicht een goede optie. Om deel te nemen aan de repetitiecursus dient u in het verleden de colleges van de desbetreffende module gevolgd te hebben en voldaan te hebben aan de 80% presentieplicht. Heeft u het vak in het verleden niet bij Avans+ gevolgd, dan dient u een verklaring te overleggen waaruit blijkt dat u in het verleden elders aan de 80% presentieplicht heeft voldaan bij een opleidingsinstituut met een aanwijzing van de Commissie Eindtermen Accountancy (CEA).

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De repetitiecursus bestaat uit drie bijeenkomsten van een avond. Indien er meer dan 6 deelnemers zijn, bestaat de cursus uit 4 bijeenkomsten van een avond. Daarnaast moet u rekening houden met uw normale voorbereiding voor het landelijk examen.

  Diploma

  Diploma

  U ontvangt geen certificaat of bewijs dat u de repetitiecursus heeft afgerond. Na de repetitiecursus bent u beter voorbereid op het landelijk examen dat kort na de cursus plaatsvindt. In de repetitiecursus staat het oefenen met (examen)opgaven onder leiding van een ervaren docent centraal.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De prijs van de opleiding repetitiecursus bedraagt € 395,- vrij van btw. Deze prijs is exclusief deelname aan het landelijk examen. Hiervoor kunt u zich apart inschrijven. Houd u er rekening mee dat u zich tijdig inschrijft voor het examen.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Rijskamp van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Inschrijven Repetitiecursussen
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven