Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 31 juli 2020

Na mijn afstuderen ging ik op zoek naar een passende vervolgopleiding op masterniveau. Ik werk in een revalidatiecentrum in Goes en woon in Breda. Daarom zocht ik een opleiding in de buurt. Zo kwam ik uit bij de masteropleiding Kinderfysiotherapie van Avans+. Fysiotherapie bij kinderen is een heel andere uitdaging dan fysiotherapie bij volwassenen. Bij de kinderen die ik in het revalidatiecentrum behandel, speelt vooral de motorische ontwikkeling een grote rol. Ik help bijvoorbeeld kinderen met een lichamelijke beperking of een spierziekte om te leren lopen, omrollen of zwemmen. Doordat ik uitsluitend met kinderen werk, heb ik tijdens deze master veel relevante ervaring opgedaan.

Ik hoorde bij de eerste lichting die de vernieuwde driejarige masteropleiding volgde. Die gaat uit van blended learning, een mix van traditioneel contactonderwijs en een online leeromgeving. Dat was voor ons als deelnemers én voor de docenten best even wennen. Je bent meer zelf verantwoordelijk om zaken uit te zoeken en die onderling te bespreken. Ik vond het leerzaam om dit in studiegroepen te doen; zo zie je ook de verdieping van anderen. De docenten hadden allemaal hun eigen specialismes, die elkaar mooi aanvulden. Eigenlijk had ik nóg meer contacturen willen hebben om nóg meer van hen te kunnen leren.”

Omdat wij de eerste lichting waren, was er soms nog wat onduidelijkheid. Dat gaf weleens stress. Inmiddels weet ik dat deze onduidelijkheid bij de huidige lichtingen niet meer aan de orde is. Gedurende de opleiding ben ik erachter gekomen dat de vernieuwende manier van lesgeven bij Avans+ een grote meerwaarde biedt. Ik ben zelf meer initiatief gaan nemen en heb veel overlegd met mijn studiegenoten. Ook al hadden we nog niet zo veel ervaring in het werkveld, we konden elkaar toch goed aanvullen en verder helpen. Eigenlijk zouden alle kinderfysiotherapeuten een master moeten volgen. Mijn tip: blijf onderzoeken welke kant je op wilt en specialiseer je dan verder. Zo heb ik zelf laatst een cursus afgerond over kinderneurorevalidatie. Er is nog zo veel te leren over dit mooie vak!

Lees meer