Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online t/m 11 februari 2022.

Lees meer

Master Pediatric Physical Therapy (MPPT)

 • niveau Master
 • duur 3 jaar
 • studiebelasting 140 uur per kwartaal
 • studiekosten 18.250,-
 • Startmomenten September en februari
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-09-2022 Breda
  • 09-09-2022 Zwolle
  • 15-02-2022 Utrecht
Inschrijven
Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) - master kinderfysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je wilt met een opleiding jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
 • Je wilt een maximaal en duurzaam effect van je behandelingen bereiken bij je patiënten.
 • Je wilt écht beter worden in je dagelijkse werk.

Het werken met kinderen spreekt je aan. Je wilt leren om op een speelse manier om te gaan met kinderen en flexibel in te spelen op variatie in oefenstof binnen diverse omgevingen, afhankelijk van de hulpvraag van het kind en zijn/haar ouders/verzorgers.

Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse diagnoses en leeftijdsgroepen. Tijdens deze master kinderfysiotherapie word je opgeleid om kinderen met meer complexe problematiek te begeleiden en helpen.

Het is sinds kort mogelijk om je per jaar in te schrijven en daarna is het aan jou om te bepalen of en wanneer je verder wilt met de master. Hierbij dien je wel rekening te houden met de maximale doorlooptijd van 5 jaar van de master pediatric physical therapy.

Meerwaarde van de master kinderfysiotherapie voor jouw praktijk

Heb je interesse in deze specialisatie kinderfysiotherapie en wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw master kinderfysiotherapie opleiding (Master pediatric physical therapy) voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en je wilt je graag ontwikkelen door middel van een specialisatie kinderfysiotherapie. Je werkt nu al met deze doelgroep in de eerste- of tweedelijn of je bent van plan om dit te gaan doen. In het eerste jaar is het nog geen vereiste om te werken met de doelgroep, maar tijdens het tweede jaar is dit een must. Het taakgericht oefenen en trainen staat centraal in deze opleiding.

  Heb je al een master afgerond of heb je al veel relevante werkervaring? Neem dan contact op met de opleidingsmanager. Samen kijken we dan welk opleidingstraject het beste bij je past.

  Meerwaarde van de master kinderfysiotherapie voor jouw praktijk

  Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Sinds kort bieden we deze master kinderfysiotherapie aan in een nieuwe vorm. Die nieuwe vorm heeft geleid tot minder klassikale bijeenkomsten en dus minder reiskosten en reistijd. We maken gebruik van Blended learning: een mix van diverse didactische vormen waardoor je in staat bent om effectiever en efficiënter het traject te doorlopen.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm.

  Wij vinden het erg belangrijk dat je tijdens deze specialisatie kinderfysiotherapie zowel in als van de praktijk leert. Daarom gaan we aan de slag met onderwijsvormen als werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges.

  Intake gesprek

  Voor de start van het master pediatric physical therapy traject vindt er een individueel gesprek plaats met de opleidingsmanager om samen te kijken of de masteropleiding kinderfysiotherapie bij je past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing van de masteropleiding kinderfysiotherapie sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens je werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in de praktijk aan patiënten kan besteden. 

  Incompany

  Ook is het mogelijk om deze opleiding als een incompanytraject ge volgen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In totaal duurt de kinderfysiotherapie master 3 jaar. De totale studielast is 60 EC, oftewel 1680 uur en deze master specialisatie kinderfysiotherapie is ingedeeld in kwartalen van ieder 140 uur. Het is in principe aan jezelf wanneer je deze uren maakt, want er vindt maar eenmaal per maand een klassikale bijeenkomst plaats. Naast de klassikale bijeenkomsten, werk je in groepen in jouw eigen regio.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de gehele master kinderfysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 18.250,-.
  • Boeken: circa € 750,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Kinderfysiotherapie master in termijnen betalen?

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 6.300,- of in 30 maandelijkse termijnen van € 640,-.

  Inschrijven per jaar

  Zoals eerder aangegeven is het ook mogelijk om je per jaar in te schrijven. Voor het studiejaar 2021-2022 zijn de kosten € 6.300,-

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze master physical therapy opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de master kinderfysiotherapie opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie

  Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie de website van de RvO voor meer informatie.

  Diploma

  Diploma

  Als je deze masteropleiding kinderfysiotherapie succesvol hebt afgerond ontvang je het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy (MSPT). Aan jou wordt dan de graad Master of Science Pediatric Physical Therapy toegekend. De MSPT is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot registratie bij het CKR en het Keurmerk Fysiotherapie.

  Deze kinderfysiotherapie masteropleiding leidt tot registratie in het specialistenregister en geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in het register Algemeen Fysiotherapeut. Dit is van toepassing op de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van twee registratieperiodes.

  Ben je al master fysiotherapeut?

  Heb je al een fysiotherapie masteropleiding behaald, maar wil je verder ontwikkelen met een tweede gespecialiseerde master? Bekijk dan ons unieke verkorte master na master traject waarmee je in slechts 1,5 jaar een tweede master kunt behalen.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze kinderfysiotherapie master kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

  Bijeenkomsten

  Bijeenkomsten

  In onderstaand overzicht vind je op welke dagen de introductie (je wordt uitgenodigd voor 1 dagdeel tussen 13.30 en 20.30 uur) en bijeenkomsten plaatsvinden.

  Breda:

  In Breda vinden de bijeenkomsten op de volgende dagen plaats:

     Dag  Tijden  Locatie
   Introductie  15 februari 2022  13:30 - 20:30  Breda
   Bijeenkomsten  Dinsdag  09:30 - 16:30  Breda

  Er zijn 2 á 3 bijeenkomsten per 10 weken.

  Zwolle:

  In Zwolle vinden de bijeenkomsten op de volgende dagen plaats:

     Dag  Tijden  Locatie
   Introductie  15 februari 2022  13:30 - 20:30  Zwolle
   Bijeenkomsten  Dinsdag  13:30 - 20:30  Zwolle

  Er zijn 2 á 3 bijeenkomsten per 10 weken.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Module 1: Persoonlijk leiderschap

  Word een master; ook in zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.

  Bekijk jaar 1

  Module 2: Evidence Based Practice

  Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor het kind staat centraal.

  Bekijk jaar 1

  Module 3: Pediatric Physical Therapy 1

  Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan jouw handelen binnen het kinderfysiotherapeutisch proces?

  Bekijk jaar 1

  Module 4: Pediatric Physical Therapy 2

  Diverse ziektebeelden vragen om diverse behandelingen. Wat betekenen deze voor de kinderfysiotherapiepraktijk? In hoeverre houd jij rekening met de ontwikkelingsfase van een kind en hoe ga je daar als kinderfysiotherapeut mee om?

  Bekijk jaar 1
  programma Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) jaar 1
   

  Module 5: Pediatric Physical therapy 3

  Dit kwartaal volg je een kind en pas je het klinisch redeneren toe. De meeste aandacht wordt besteedt aan screening.

  Bekijk jaar 2

  Module 6: Pediatric Physical Therapy 3

  Je volgt een nieuw kind met een andere, meer complexe, problematiek. De nadruk in dit kwartaal ligt op diagnosticeren.

  Bekijk jaar 2

  Module 7: Pediatric Physical Therapy 3

  De problematiek van het kind dat je volgt, neemt nog verder toe in complexiteit. De nadruk ligt nu op het behandelplan.

  Bekijk jaar 2

  Module 8: Pediatric Physical Therapy 3

  Je behandelt het kind uit kwartaal 3 daadwerkelijk, evalueert en stelt bij waar nodig.

  Bekijk jaar 2
  jaar 2 programma MPPT
   

  Module 9: Projectplan

  Je kiest een onderwerp waarop je wil afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.

  Module 10, 11 en 12: Project

  Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Jaar 3 MPPT
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor uw leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert.’

   Liv van den Berge
   Kinderfysiotherapeut
  • ‘We hebben veel van en met elkaar geleerd, onder meer door behandelingen te filmen en via de online leeromgeving met elkaar te bespreken. Daarbij krijg je waardevolle feedback die je direct in je werk kunt inzetten.’

   Yannick Kerstens
   Kinderfysiotherapeut
  • Al tijdens de opleiding had ik profijt van het geleerde, maar vooral nu dagelijks in de praktijk pluk ik er echt de vruchten van.

   Yenta Goedhart
   Kinderfysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven