Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Master Pediatric Physical Therapy (MPPT)

4.4
5 reviews
  • niveau Master
  • duur 3 jaar
  • studiebelasting 11-13 uur per week
  • studiekosten 20.950,-
  • Startmomenten September en februari
  • Startdata en locaties
    • 19-11-2024 Utrecht
    • 11-02-2025 Breda
    • 11-02-2025 Zwolle
Download brochure
Download brochure
Master kinderfysiotherapie Avans+
Iets voor jou?
  • Je hebt liefde voor jouw vak en je wilt er nog meer uithalen.
  • Je wilt leren op een speelse manier kinderen te helpen met hun problematiek.
  • Je wilt meer plezier uit je werk halen door jouw favoriete doelgroep te helpen.

Meekijkdag kinderfysiotherapie

Heb je de ambitie om je master Kinderfysiotherapie te halen en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op. 

Master Kinderfysiotherapie

Het werken met kinderen spreekt je aan. Je wilt leren om op een speelse manier om te gaan met kinderen en flexibel in te spelen op variatie in oefenstof binnen diverse omgevingen, afhankelijk van de hulpvraag van het kind en zijn/haar ouders/verzorgers.

Opleiding kinderfysiotherapie

Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse diagnoses en leeftijdsgroepen. Tijdens deze master kinderfysiotherapie word je opgeleid om kinderen met meer complexe problematiek te begeleiden en helpen.

Het is sinds kort mogelijk om je per jaar in te schrijven en daarna is het aan jou om te bepalen of en wanneer je verder wilt met de master. Hierbij dien je wel rekening te houden met de maximale doorlooptijd van 5 jaar van de Master Pediatric Physical Therapy.

Meerwaarde van de Master Kinderfysiotherapie voor jouw praktijk

Heb je interesse in deze specialisatie kinderfysiotherapie en wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw Master Kinderfysiotherapie opleiding (Master Pediatric Physical Therapy) voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
Praktische informatie
    Doelgroep

    Doelgroep

    Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en je wilt je graag ontwikkelen door middel van een specialisatie kinderfysiotherapie. Je werkt nu al met deze doelgroep in de eerste- of tweedelijn of je bent van plan om dit te gaan doen. In het eerste jaar is het nog geen vereiste om te werken met de doelgroep, maar tijdens het tweede jaar is dit een must. Het taakgericht oefenen en trainen staat centraal in deze opleiding kinderfysiotherapie.

    Ontdek welke master je kunt doen met jouw opleidingsniveau in de infographic.

    Heb je al een master afgerond of heb je al veel relevante werkervaring? Neem dan contact op met de opleidingsmanager. Samen kijken we dan welk opleidingstraject het beste bij je past.

    Wil je meer weten over de incompany of maatwerk mogelijkheden voor jullie praktijk, klik dan hier.

    Meerwaarde van de Master Kinderfysiotherapie voor jouw praktijk

    Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

    Werkvorm

    Werkvorm

    Deze master kinderfysiotherapie wordt in een vorm aangeboden waarin je minder klassikale bijeenkomsten hebt. Dit zorgt er uiteraard voor dat je minder reiskosten en reistijd kwijt bent. We gebruiken in deze master namelijk blended learning. Dit is een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld veel effectiever en efficiënter het opleidingstraject van de opleiding kinderfysiotherapie te doorlopen.

    Dankzij deze manier van werken leer je nog meer dan voorheen in en van de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan onderwijsvormen als werkleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges.

    Ben je benieuwd wat het verschil is tussen blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm.

    Intakegesprek

    Voordat je start met de opleiding kinderfysiotherapie plannen we een individueel gesprek tussen jou en de opleidingsmanager om samen te kijken of de opleiding bij je past. Daarbij is het uiteraard belangrijk om af te stemmen of wederzijdse verwachtingen van de opleiding kinderfysiotherapie op elkaar aansluiten.

    Toetsing Master kinderfysiotherapie

    Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens je werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in de praktijk aan patiënten kan besteden.

    Incompany

    Ook is het mogelijk om deze opleiding als een incompanytraject te volgen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Studiebelasting

    Studiebelasting

    In totaal duurt de Master Kinderfysiotherapie 3 jaar. De totale studielast is 60 EC, oftewel 1680 uur en deze Master Kinderfysiotherapie is ingedeeld in kwartalen van ieder 140 uur. De studiebelasting per week ligt rond de 11-14 uur. Het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt, want er vindt maar eenmaal per 2 à 3 weken een klassikale bijeenkomst plaats. Naast de klassikale bijeenkomsten werk je in groepen in jouw regio.  

    De doordeweekse dag waarop de eerste bijeenkomst plaatsvindt, blijft gedurende de opleiding de dag waarop de bijeenkomsten plaatsvinden (met uitzondering van jaar 3). De lestijden liggen tussen 13.30 - 20.30, behalve als de lesdag op vrijdag valt. Dan zijn de lestijden tussen 9.30 - 16.30. 

    Vanaf 2023 bieden wij onze gespecialiseerde masters ook aan in een 1,5-jarige en een 2-jarige variant. Wil je hier meer over weten klik dan hier.

    Wil je meer weten over het programma van de kinderfysiotherapie opleiding? Vraag een brochure aan.

    Studiekosten

    Studiekosten

    De kosten van de gehele Master Kinderfysiotherapie zijn als volgt:

    • Opleidingskosten: € 20.950,-.(Dit is de prijs die je betaalt voor de gehele opleiding. Tussentijdse prijsverhogingen worden niet aan jou doorberekend.)
    • Boeken: circa € 750,-. Deze schaf je zelf aan.

    Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

    Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. 

    Master Kinderfysiotherapie in termijnen betalen?

    Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

    Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

    Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  
     

    Diploma

    Diploma

    Als je deze masteropleiding kinderfysiotherapie succesvol hebt afgerond ontvang je het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy (MSPT). Aan jou wordt dan de graad Master of Science Pediatric Physical Therapy toegekend. De MSPT is geaccrediteerd door de NVAO. Na het behalen van deze mastergraad kun je je inschrijven in het betreffende deelregister van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL). Bekijk voor het puntenbeleid t.a.v. je registratie de site van het KNGF.

    Heb je al een master fysiotherapie?

    Heb je al een fysiotherapie masteropleiding behaald, maar wil je verder ontwikkelen met een tweede gespecialiseerde master? Bekijk dan ons unieke verkorte master na master traject waarmee je in slechts 1,5 jaar een tweede master kunt behalen.

    Vervolgopleidingen:

    Resultaat

    Resultaat

    Na de masteropleiding kinderfysiotherapie kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

    Veel gestelde vragen

    Veel gestelde vragen

    Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

    Contact

    Contact

    Heb je vragen over deze kinderfysiotherapie opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

    test
    Kinderfysio; bijdrage voor het leven
    Stel, je vindt kinderfysiotherapeut het leukste beroep dat er is. En stel, je krijgt de kans om opleidingsmanager Kinderfysiotherapie te worden. Dan zeg je natuurlijk ja.
    Lees de blog
    test
    Maatwerk en incompany
    Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
    Lees meer
    Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

    Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

    Meld je nu aan
    Programma

    Het programma bestaat uit 3 jaar:

    • Jaar 1 staat in het teken van persoonlijk leiderschap, wetenschappelijk onderbouwen en visie op jouw doelgroep.
    • Jaar 2 begeleidt jou om het geleerde toe te passen in de praktijk.
    • Jaar 3 bevat het maken van jouw projectplan en afstudeerproject.

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Jaar 1

    • Persoonlijk Leiderschap. Word master; ook in zelfregie, zelfstandigheid, proactiviteit, communicatie en blijven leren
    • Evidence Based Practice. Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor het kind staat centraal
    • Visie, Modellen & Doelgroep. Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan jouw handelen binnen het kinderfysiotherapeutisch proces? Diverse ziektebeelden vragen om diverse behandelingen. Wat betekenen deze voor de kinderfysiotherapiepraktijk? In hoeverre houd jij rekening met de ontwikkelingsfase van een kind en hoe ga je daar als kinderfysiotherapeut mee om?

     

    Jaar 2

    • Screening & Diagnostiek. Je volgt een kind met complexe problematiek en past het geleerde toe in de praktijk. Een collega-deelnemer kijkt mee en je koppelt vragen en ervaringen terug naar de opleiding. Je volgt zelf ook een kind bij een collega-deelnemer. Je voorziet elkaar van feedback en je wordt begeleid door docenten vanuit de praktijk.
    • Interventie & Evaluatie. Weer volg je zowel zelf als bij een collega-deelnemer een kind met complexe problematiek en voorzie je elkaar van feedback. De patiënten die je ziet verschillen van die van de vorige module. De screening & diagnostiek moeten op orde zijn, maar de meeste aandacht gaat uit naar het behandelplan en de evaluatie daarvan.a

    Jaar 3

    • Projectplan: Je kiest een onderwerp waarop je wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.
    • Afstudeerproject:Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

    programma Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) jaar 1
     
    De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

    Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor je leidinggevende of praktijkeigenaar?

    Download onze factsheet

    Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

    4.4
    5 reviews
    Download brochure Inscrijven