Skip to main content

Master Pediatric Physical Therapy (MPPT)

Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) - master kinderfysiotherapie
iets voor u?
 • U wilt met een opleiding uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
 • U wilt een zo maximaal mogelijk en duurzaam effect van uw behandelingen bereiken bij uw patiënten.
 • U wilt écht beter worden in uw dagelijkse werk.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 3 jaar
 • studiebelasting 140 uur per kwartaal
 • studiekosten € 17.496,-
 • startdata
  • 07-09-2017 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) avansplus breda

Master Pediatric Physical Therapy (MPPT)

Het werken met kinderen spreekt u aan. U wilt leren om op een speelse manier om te gaan met kinderen en flexibel in te spelen op variatie in oefenstof binnen diverse omgevingen, afhankelijk van de hulpvraag van het kind en zijn/haar ouders/verzorgers.

Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse diagnoses en leeftijdsgroepen. Tijdens deze master kinderfysiotherapie wordt u opgeleid om kinderen met meer complexe problematiek te begeleiden en helpen.

Het is sinds kort mogelijk om u per jaar in te schrijven en daarna is het aan u om te bepalen of en wanneer u verder wilt met de master. Hierbij dient u wel rekening te houden met de maximale doorlooptijd van 5 jaar.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent gediplomeerd fysiotherapeut en u wilt zich graag specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor kinderen. U werkt nu al met deze doelgroep in de eerste- of tweedelijn of u bent van plan om dit te gaan doen. In het eerste jaar is het nog geen vereiste om te werken met de doelgroep, maar tijdens het tweede jaar is dit een must. Het taakgericht oefenen en trainen staat centraal in deze opleiding.

  Heeft u al een master afgerond of heeft u al veel relevante werkervaring? Neem dan contact op met de opleidingsmanager. Samen kijken we dan welk opleidingstraject het beste bij u past.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Sinds kort bieden we deze master kinderfysiotherapie aan in een nieuwe vorm. Die nieuwe vorm heeft geleid tot minder klassikale bijeenkomsten en dus minder reiskosten en reistijd. We maken gebruik van Blended learning: een mix van diverse didactische vormen waardoor u in staat bent om effectiever en efficiënter het traject te doorlopen.

  Wij vinden het erg belangrijk dat u zowel in als van de praktijk leert. Daarom gaan we aan de slag met onderwijsvormen als werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges. 

  Voor de start van het traject vindt er een individueel gesprek plaats met de opleidingsmanager om samen te kijken of de masteropleiding kinderfysiotherapie bij u past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In totaal duurt de kinderfysiotherapie master 3 jaar. De totale studielast is 60 EC, oftewel 1680 uur en deze master is ingedeeld in kwartalen van ieder 140 uur. Het is in principe aan uzelf wanneer u deze uren maakt, want er vindt maar eenmaal per maand een klassikale bijeenkomst plaats. Naast de klassikale bijeenkomsten, werkt u in groepen in uw eigen regio.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de master kinderfysiotherapie indien u de gehele master in 1 keer wilt volgen:

  • Opleidingskosten: € 17.496,- (vrij van btw, inclusief arrangementskosten)
  • Leermiddelen: circa € 750,- (exclusief 6% btw)

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Kinderfysiotherapie master in termijnen betalen?

  Het is ook mogelijk om de master in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 6.050,- of in 30 maandelijkse termijnen van € 620,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd. 

  Inschrijven per jaar

  Zoals eerder aangegeven is het ook mogelijk om u per jaar in te schrijven. Voor het studiejaar 2017-2018 zijn de kosten € 6.415,-

  Diploma

  Diploma

  U ontvangt het getuigschrift MSc in kinderfysiotherapie nadat u de master Kinderfysiotherapie succesvol heeft afgerond. De Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot registratie bij het CKR en Het Keurmerk Fysiotherapie.

  Deze masteropleiding leidt tot registratie in het specialistenregister en geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in het register Algemeen Fysiotherapeut. Dit is van toepassing op de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van twee registratieperiodes.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze kinderfysiotherapie master kunt u onderbouwde keuzes maken op basis van klinisch redeneren voor en met uw patiënt. Hierin werkt u altijd binnen de driehoek Evidence based practise, patient values en eigen expertise.

  Contact

  Contact

  Meer info over deze opleiding of wilt u graag advies bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Module 1: Evidence Based Practice

  Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor het kind staat centraal.

  Bekijk dit onderdeel
  Module 2: Pediatric Physical Therapy 1

  Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan uw handelen binnen het kinderfysiotherapeutisch proces?

  Bekijk dit onderdeel
  Module 3: Pediatric Physical Therapy 2

  Diverse ziektebeelden vragen om diverse behandelingen. Wat betekenen deze voor de kinderfysiotherapiepraktijk? In hoeverre houdt u rekening met de ontwikkelingsfase van een kind en hoe gaat u daar als kinderfysiotherapeut mee om?

  Bekijk dit onderdeel
  Module 4: Persoonlijk leiderschap

  Word een master; ook in zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) jaar 1
  Module 5: Pediatric Physical therapy 3

  Dit kwartaal volgt u een kind en past u het klinisch redeneren toe. De meeste aandacht wordt besteedt aan screening.

  Module 6: Pediatric Physical Therapy 3

  U volgt een nieuw kind met een andere, meer complexe, problematiek. De nadruk in dit kwartaal ligt op diagnosticeren.

  Module 7: Pediatric Physical Therapy 3

  De problematiek van het kind dat u volgt, neemt nog verder toe in complexiteit. De nadruk ligt nu op het behandelplan.

  Module 8: Pediatric Physical Therapy 3

  U behandelt het kind uit kwartaal 3 daadwerkelijk, evalueert en stelt bij waar nodig.

  jaar 2 programma MPPT
  Module 9: Projectplan

  U kiest een onderwerp waarop u wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.

  Module 10, 11 en 12: Project

  U voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Jaar 3 MPPT
  • Ik ben nu in staat om kinderen in alle leeftijdsgroepen en met uiteenlopende gezondheidsproblemen te onderzoeken en te behandelen.

   testimonial-fysio-ingridvanderveer
   Ingrid van der Veer
   Kinderfysiotherapeut & Docent
  • Al tijdens de opleiding had ik profijt van het geleerde, maar vooral nu dagelijks in de praktijk pluk ik er echt de vruchten van.

   testimonial-fysio-yentagoedhart
   Yenta Goedhart
   Kinderfysiotherapeut
  • Goede opleiding met directe relatie tot werkveld. Vraagt veel tijd en inzet, maar zeker de moeite waard.

   testimonial-fysio-kristinaprodohl
   Kristina Prodohl
   Kinderfysiotherapeut
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan